ΣΥΡΙΖΑ για έξωση 83χρονου στη Χαλκιδική: “Είναι ντροπή, να σταματήσει η ανεξέλεγκτη υφαρπαγή κατοικιών ακόμη και για μικρά χρέη”

Για το νέο περιστατικό έξωσης στον 83χρονο την ώρα που βρισκόταν σε αιμοκάθαρση στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία κατηγορεί για πλήρη διάλυση του πλαισίου προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών και της πρώτης κατοικίας.

Advertisement

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από 4.536 πλειστηριασμούς που πραγματοποιήθηκαν το 2021, το 2024 ο αριθμός εκτοξεύτηκε σχεδόν στους 26.000, με την κατάσταση να επιδεινώνεται από τις καταχρηστικές πρακτικές των εταιρειών διαχείρισης δανείων (servicers). Όπως σημειώνεται, οι εν λόγω εταιρείες προχωρούν σε απαγορευτικές απαιτήσεις για προκαταβολές, ενώ συμμετέχουν προσχηματικά στις διαδικασίες εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για στήριξη από πλευράς της κυβέρνησης στο «καρτέλ των τραπεζών» και χαρακτηρίζει το περιστατικό «ντροπή» και δείγμα «κοινωνικής αναλγησίας».

Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό, το κόμμα προτείνει την επαναφορά ενός πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, παρόμοιο με εκείνο που προέβλεπαν οι νόμοι Κατσέλη και Σταθάκη. Παράλληλα, ζητά να καταστεί υποχρεωτική η συμμετοχή των funds στις διαδικασίες εξωδικαστικής ρύθμισης, με πρόταση ρύθμισης που θα διαμορφώνεται βάσει συγκεκριμένων, εξειδικευμένων κριτηρίων για κάθε δανειολήπτη.

«Τα funds πρέπει να υποχρεώνονται να καταθέτουν ρεαλιστική πρόταση ρύθμισης και να αποδέχονται την αυτοματοποιημένη λύση που προκύπτει, ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη υφαρπαγή κατοικιών ακόμη και για μικρά χρέη», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κεντρική Μακεδονία: 122 καμπάνες για μη χρήση κράνους σε μηχανές και πατίνια σε μία εβδομάδα - video

04/08/25 9:10 μμ

Κεντρική Μακεδονία: 122 καμπάνες για μη χρήση κράνους σε μηχανές και πατίνια σε μία εβδομάδα – video

Πώς να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα – Εύκολο tip με λεμόνι

04/08/25 9:07 μμ

Πώς να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα – Εύκολο tip με λεμόνι

Μεταναστευτικές Ροές στη Δομή Κλειδιού – Ερωτήματα που Απαιτούν Απαντήσεις

04/08/25 9:00 μμ

Μεταναστευτικές Ροές στη Δομή Κλειδιού – Ερωτήματα που Απαιτούν Απαντήσεις

Όταν το σπίτι φιλοξενεί την τέχνη: Πώς να χτίσετε έναν χώρο με ψυχή

04/08/25 8:59 μμ

Όταν το σπίτι φιλοξενεί την τέχνη: Πώς να χτίσετε έναν χώρο με ψυχή

Αικ.Τζιούρα: "Υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία και τους καλοκαιρινούς μήνες"

04/08/25 8:53 μμ

Αικ.Τζιούρα: “Υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία και τους καλοκαιρινούς μήνες”

Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς τις περνούν οι Σερραίοι - video

04/08/25 8:48 μμ

Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς τις περνούν οι Σερραίοι – video

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και TikToker για διακίνηση ναρκωτικών

04/08/25 8:37 μμ

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και TikToker για διακίνηση ναρκωτικών

Ν. Κεραμέως: Εντυπωσιακή αύξηση των καταγεγραμμένων υπερωριών

04/08/25 8:31 μμ

Ν. Κεραμέως: Εντυπωσιακή αύξηση των καταγεγραμμένων υπερωριών

Συνελήφθη οδηγός ΙΧ που παρέσυρε πεζή στον Σταυρό

04/08/25 8:27 μμ

Συνελήφθη οδηγός ΙΧ που παρέσυρε πεζή στον Σταυρό

Η ντομάτα της Σπηλιάς Κισσάβου

04/08/25 8:24 μμ

Η ντομάτα της Σπηλιάς Κισσάβου

Σέρρες: Νέα άφιξη μεταναστών στο Κλειδί - Ομαλή η μεταγωγή τους - video

04/08/25 8:24 μμ

Σέρρες: Νέα άφιξη μεταναστών στο Κλειδί – Ομαλή η μεταγωγή τους – video

Σέρρες: Ασφαλτοστρώνεται η Μεγάλου Αλεξάνδρου - Ποιοι δρόμοι ακολουθούν -video

04/08/25 8:06 μμ

Σέρρες: Ασφαλτοστρώνεται η Μεγάλου Αλεξάνδρου – Ποιοι δρόμοι ακολουθούν -video