Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από τα ξημερώματα ένας από τους τρεις Τούρκους μαφιόζους, που το απόγευμα της περασμένης Τρίτης άνοιξαν πυρ εναντίον κλιμακίου της ΕΥΠ στην περιοχή της Θέρμης ... Περισσότερα

Πώς έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ ο Τούρκος μαφιόζος: Tον παρακολουθούσαν με drone – Κρυβόταν σε καλύβα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από τα ξημερώματα ένας από τους τρεις Τούρκους μαφιόζους, που το απόγευμα της περασμένης Τρίτης άνοιξαν πυρ εναντίον κλιμακίου της ΕΥΠ στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, ο 49χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο ορεινό χωριό της Ροδόπης, Κάτω Βυρσίνη, κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Υπάρχουν ανακατωμένα πράγματα που δείχνουν ότι προηγήθηκαν έρευνες και σημάδια ότι υπήρχε άνθρωπος εδώ» δήλωσε από το κρησφύγετο του Τούρκου υπηκόου που φέρεται να εμπλέκεται στους πυροβολισμούς προ ημερών» η δημοσιογράφος του EΡΤΝews, Bασιλική Μαχαίρα. Η κινηματογραφική αυτή επιχείρηση της αστυνομίας έγινε σε συνεργασία με τη Δομή Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος από τη Θεσσαλονίκη. Στο χωριό, όπου διαμένουν, μόλις τέσσερις μόνιμοι κάτοικοι, συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο συνεργούς του.

Θα επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα για Βουλγαρία

Ο 49χρονος μεταφέρθηκε ξημερώματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ανακρίθηκε. Μετά από την ανάκριση υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου έκρυψε το ασημί τζιπ, από το οποίο από το οποίο είχε πυροβολήσει τους αστυνομικούς της ΕΥΠ στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης.

Ο Τούρκος μετά το επεισόδιο στους άνδρες της ΕΥΠ ακολούθησε τη διαδρομή από Ζαγκλιβέρι προς Λαγκαδίκια και εκεί στο ενδιάμεσο, λίγο πριν τη Γερακαρού, πήρε τους χωματόδρομους και άφησε το αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι τον πήραν από δω οι συνεργοί του και τον μετέφεραν στη Κομοτηνή.

Στη Κομοτηνή λοιπόν, προσπάθησε ο Τούρκος να διαφύγει στη Βουλγαρία, όμως η ισχυρή αστυνομική δύναμη και Ελλήνων και ξένων και Βούλγαρων αστυνομικών απέτρεψε τη διαφυγή του προς τη γειτονική χώρα και έτσι αποφάσισε να πάει στο χωριό της Κομοτηνής.

Ο 49χρονος εξακολουθεί να ανακρίνεται και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει αποκαλύψει ακόμα πού έχει πετάξει το όπλο με το οποίο πυροβόλησε. Αύριο το πρωί, μετά το ένταλμα σύλληψης, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του ΕΡΤΝews, Γιώργος Γεραφέντης, από την Πέμπτη το πρωί εκτιμούν οι αστυνομικές πηγές ότι ο Τούρκος μαφιόζος είχε βρει καταφύγιο στο χωριό Κάτω Μυρσίνη της Ροδόπης. Και όπως αναφέρουν, είχε γνωστούς που τον τροφοδοτούσαν με φαγητό και νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος είχε χρησιμοποιήσει κι άλλα κρησφύγετα μέχρι να καταφέρει να φτάσει στο ορεινό χωριό της Ροδόπης. Οι αστυνομικοί του οργανωμένου εγκλήματος της Θεσσαλονίκης έφτασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας μαρτυρίες αλλά και το στίγμα από το κινητό του τηλέφωνο που φαίνεται ότι ήταν αυτό που τον πρόδωσε και έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του.

Χθες το απόγευμα έφτασαν κοντά στο χωριό, αλλά με δεδομένο ότι έχει ελάχιστους κατοίκους, η παρουσία αγνώστων θα γινόταν αμέσως αντιληπτή. Προτίμησαν από απόσταση ασφαλείας να σηκώσουν ένα drone και να παρακολουθούν τις κινήσεις του 49χρονου κακοποιού. Αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν υπήρχε άλλος συνεργός, σήμερα τα ξημερώματα αποφάσισαν και έκαναν την επιχείρηση. Έτσι στις 05:30 τα ξημερώματα αστυνομικοί της ΕΚΑΜ μπήκαν στην καλύβα και έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο τον Τούρκο καταζητούμενο ακινητοποιώντας τον.

Να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς ζει νόμιμα στην Ελλάδα, καθώς του έχει χορηγηθεί άσυλο από το 2023 που έληγε τον Ιανουάριο του 2028. Τον Ιούνιο του 2019 και τον Δεκέμβριο του 2018 είχε συλληφθεί για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Ο 49χρονος καταζητείται στην χώρα τους για εμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων, παράβαση του νόμου περί όπλων και απόδραση.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι 83 φόροι που μείωσε η κυβέρνηση από το 2019 ως σήμερα 

12/09/25 11:26 πμ

Οι 83 φόροι που μείωσε η κυβέρνηση από το 2019 ως σήμερα 

12/09/25 11:18 πμ

Τραγωδία: Επί 1 χλμ οδηγούσε ανάποδα η 70χρονη πριν το φονικό τροχαίο – Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνελήφθη 52χρονος άνδρας που τον απειλούσε μέσω Facebook 

12/09/25 10:56 πμ

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνελήφθη 52χρονος άνδρας που τον απειλούσε μέσω Facebook 

12/09/25 9:32 πμ

Τι αλλάζει στα τεκμήρια διαβίωσης από την 1η Ιανουαρίου 2026 για ΙΧ, κατοικίες και σκάφη αναψυχής

Κυριάκος Μητσοτάκης στον εμίρη του Κατάρ: «Ανεπίτρεπτη παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας» η ισραηλινή επίθεση

12/09/25 9:24 πμ

Κ. Μητσοτάκης στον εμίρη του Κατάρ: «Ανεπίτρεπτη παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας» η ισραηλινή επίθεση

Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ

12/09/25 9:19 πμ

Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ

Κιλκίς: Μηχανή συγκρούστηκε με φορτηγό- Νεκρός 25χρονος

12/09/25 9:10 πμ

Κιλκίς: Μηχανή συγκρούστηκε με φορτηγό- Νεκρός 25χρονος

Σε τι χρησιμεύουν οι μπλε φάροι πάνω από τα φανάρια

12/09/25 9:00 πμ

Σε τι χρησιμεύουν οι μπλε φάροι πάνω από τα φανάρια

Το παραδοσιακό πανηγύρι της Σκοτούσσας Σερρών εντάχθηκε στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της χώρας

12/09/25 10:34 πμ

Το παραδοσιακό πανηγύρι της Σκοτούσσας Σερρών εντάχθηκε στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά

Meteo: Θερμός ο Οκτώβρης στην Ελλάδα - Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις

12/09/25 8:53 πμ

Meteo: Θερμός ο Οκτώβρης στην Ελλάδα – Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις

Άφαντος ο δράστης της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - Έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες

12/09/25 8:28 πμ

Άφαντος ο δράστης της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ – Έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες

Eurobasket 2025: Η Εθνική απόψε με την Τουρκία για την πρόκριση στον τελικό – Η ώρα και τα κανάλια μετάδοσης του αγώνα

12/09/25 8:30 πμ

Eurobasket 2025: Η Εθνική απόψε με την Τουρκία για την πρόκριση στον τελικό – Η ώρα και τα κανάλια μετάδοσης του αγώνα