«Υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και απαιτείται ψυχραιμία. Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, αναγνωρίζει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση θα μπορούσε ... Περισσότερα

Αλεξάνδρα Σδούκου: Μεγάλη ανησυχία για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Epiloges Press

Epiloges Press

«Υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και απαιτείται ψυχραιμία. Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, αναγνωρίζει ότι οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική απειλή για την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα και ότι ως χώρα πάντως είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε όποια έκτακτη κατάσταση προκύψει», δήλωσε για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αλεξάνδρα Σδούκου σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά FM.

Η κ. Σδούκου αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Ισράηλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον κ. Νετανιάχου την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση. Αναγνώρισε ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, υπογράμμισε, ωστόσο, ότι απαιτείται να βρεθεί διπλωματική λύση κι ότι το τελευταίο που χρειάζεται η περιοχή είναι νέα μέτωπα ανάφλεξης.

Και πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό υποστήριξε εμφατικά την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας στη Γάζα, απελευθέρωσης των ομήρων και απρόσκοπτης ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ερωτηθείσα για το σκηνικό έντασης με συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στη διεθνή πρωτοβουλία March to Gaza, η οποία επιχειρούσε να διασχίσει το έδαφος της Αιγύπτου με τελικό προορισμό τη Γάζα, η κ. Σδούκου είπε ότι η Ελλάδα κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές να σεβαστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Επισήμανε, ωστόσο, ότι «το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνονται οι διαδηλώσεις στην Ευρώπη, με την απόλυτη ελευθερία και ανεκτικότητα δεν είναι ο κανόνας σε όλο τον πλανήτη και το να θεωρούμε αυτονόητο ότι θα κάνουμε την πορεία μας ανεμπόδιστα, σε μια ζώνη πολέμου όπως είναι τα σύνορα με τη Γάζα, θέλει μεγάλη προσοχή και περίσκεψη». Σχετικά με την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «οι πολίτες απαιτούν δικαιοσύνη και αλήθεια για τα Τέμπη, μακριά από τις απόπειρες εργαλειοποίησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια και οι ανοησίες περί έσχατης προδοσίας, δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αναζήτηση της αλήθειας. Μόνο ντροπή για όσους και όσες εργαλειοποιούν μια εθνική τραγωδία για μερικά πρωτοσέλιδα. Ως ΝΔ δεν θα τους ακολουθήσουμε. Παραμένουμε πιστοί στη θέση που είχαμε από τη πρώτη στιγμή. Όλα στο φως όλα στη Δικαιοσύνη. Ακριβώς λοιπόν για να μην μείνει η παραμικρή σκιά παραπέμπουμε τον κ. Καραμανλή στην προανακριτική επιτροπή. Και μετά βέβαια απευθείας στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως και με τον κ. Τριαντόπουλο. Το Δικαστικό Συμβούλιο που συγκροτείται από Ανώτατους Δικαστές και είναι το πλέον κατάλληλο για να ερευνήσει αυτή την υπόθεση», τόνισε. Για την αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή νέου Γραμματέα του κόμματος, η κ. Σδούκου τόνισε ότι στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναφερθεί στις εξελίξεις και στο κυβερνητικό έργο στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα.

Advertisement
Babis

Τέλος, για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέα κόμματα από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά, η κ. Σδούκου δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027 και πως τη Νέα Δημοκρατία την αφορούν οι μεταρρυθμίσεις και η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και όχι να απαντά σε φήμες.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι τρώμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

14/03/26 9:01 μμ

Τι τρώμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως: Τι γιορτάζουμε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών

14/03/26 8:56 μμ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως: Τι γιορτάζουμε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών

Βαλκανικό βάδην: Χρυσό μετάλλιο, πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό η Τσινοπούλου

14/03/26 8:54 μμ

Βαλκανικό βάδην: Χρυσό μετάλλιο, πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό η Τσινοπούλου

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Καράογλου στις Σέρρες

14/03/26 8:48 μμ

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Καράογλου στις Σέρρες

Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί στο Ιράν από τον πόλεμο

14/03/26 8:41 μμ

Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί στο Ιράν από τον πόλεμο

Σε ιδιώτη γιατρό για πρώτες βοήθειες έσπευσε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

14/03/26 8:35 μμ

Σε ιδιώτη γιατρό για πρώτες βοήθειες έσπευσε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κούρτης

14/03/26 8:49 μμ

Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κούρτης

Ο δήμος Αθηναίων «ξεναγεί» τους κατοίκους του στην πόλη

14/03/26 8:21 μμ

Ο δήμος Αθηναίων «ξεναγεί» τους κατοίκους του στην πόλη

Κ. Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου - Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία

14/03/26 8:16 μμ

Κ. Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η οικονομία διαρκώς βελτιώνει τις επιδόσεις της, παρά το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε»

14/03/26 8:12 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η οικονομία διαρκώς βελτιώνει τις επιδόσεις της, παρά το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε»

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις επενδύσεις στην άμυνά μας, αν τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαιναν καλά

14/03/26 8:08 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις επενδύσεις στην άμυνά μας, αν τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαιναν καλά

Σέρρες: Η Roxy ξετρύπωσε συσκευασίες με ηρωίνη, κοκαΐνη και χασίς μέσα σε σπίτι – Δύο συλλήψεις

14/03/26 8:01 μμ

Σέρρες: Η Roxy ξετρύπωσε συσκευασίες με ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη μέσα σε σπίτι – Δύο συλλήψεις