Ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά, αλλά και με φυσική παρουσία στα πρακτορεία, οι Βορειοελλαδίτες έχουν ριχτεί σε έναν άτυπο «αγώνα ταχύτητας» για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ακτοπλοϊκή τους θέση από το λιμάνι της ... Περισσότερα

Σε ρυθμούς… απόπλου οι Βορειοελλαδίτες - «Φωτιά» στις κρατήσεις για τις Σποράδες

Epiloges Press

Epiloges Press

Ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά, αλλά και με φυσική παρουσία στα πρακτορεία, οι Βορειοελλαδίτες έχουν ριχτεί σε έναν άτυπο «αγώνα ταχύτητας» για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ακτοπλοϊκή τους θέση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις Σποράδες.

Τα δρομολόγια ξεκινούν επισήμως την προσεχή Παρασκευή 27 Ιουνίου, όμως οι κρατήσεις έχουν ήδη πάρει… φωτιά από χθες, την πρώτη κιόλας ημέρα που άνοιξε το σύστημα των κρατήσεων, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την ανεπίσημη έναρξη της φετινής καλοκαιρινής εξόδου.

Τα παραπάνω επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτιλιακός πράκτορας της εταιρείας SeaJets στη Βόρεια Ελλάδα, Χάρης Καραχαρίσης, ο οποίος εκτιμά ότι η ζήτηση φέτος αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει, ότι στην περσινή σεζόν η συγκεκριμένη προαναφερόμενη ακτοπλοϊκή γραμμή μετέφερε περισσότερους από 60.000 επιβάτες από και προς τα νησιά των Σποράδων, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της για τη διασύνδεση βόρειας Ελλάδας και βορείων Σποράδων.

Στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής αναχωρεί το πρώτο δρομολόγιο

Το πρώτο δρομολόγιο του φετινού καλοκαιριού θα αναχωρήσει την προσεχή Παρασκευή 27/6 στις 9:30 το πρωί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, σημειώνει ο κ. Καραχαρίσης και τονίζει εμφατικά ότι η δρομολόγηση της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής αποτελεί διαχρονικό αίτημα τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των ανθρώπων του τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή σύνδεση εξασφαλίστηκε με κρατική χρηματοδότηση ύψους 3,41 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Ταχύπλοο Speedrunner Jet και διάρκεια διαδρομής

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με το ταχύπλοο Speedrunner Jet της SeaJets και η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 3 ώρες και 10 λεπτά για Σκιάθο, 3 ώρες και 55 λεπτά για Σκόπελο και 4 ώρες και 20 λεπτά για Αλόνησσο. 
Οι αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη θα γίνονται καθημερινά στις 9:30, ενώ τα Σάββατα το δρομολόγιο ξεκινά μία ώρα νωρίτερα, στις 8:30. Η επιστροφή των πλοίων την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί ως εξής: 14:35 από Αλόννησο, 15:00 από Σκόπελο και 15:45 από Σκιάθο.
Το δρομολόγιο του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει αναχώρηση το Σάββατο και επιστροφή την Κυριακή στις: 16:15 από Αλόννησο, 16:40 από Σκόπελο και 17:25 από Σκιάθο.

Advertisement
Family Kitchen

Συχνότητα δρομολογίων ανά περίοδο

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του διαγωνισμού, τα δρομολόγια θα εκτελούνται με την εξής συχνότητα: για την περίοδο 23/6 – 29/6 θα εκτελούνται δύο δρομολόγια/εβδομάδα, από 30/6 ως 13/7 τέσσερα δρομολόγια/εβδομάδα, από 14/7 ως 31/8 πέντε δρομολόγια/εβδομάδα, από 1/9 ως 7/9 τέσσερα δρομολόγια/εβδομάδα και από 8/9 ως 14/9 ένα δρομολόγιο/εβδομάδα.

Τιμές εισιτηρίων – Σταθερές σε σχέση με πέρυσι

Οι φετινές τιμές κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, σύμφωνα με τον κ. Καραχαρίση. Ειδικότερα: για την Σκιάθο το κόστος είναι 36,70 ευρώ/άτομο, 56,60 ευρώ/άτομο (απλό κάθισμα αριθμημένο), 73,70 ευρώ/άτομο (business), 113,30 ευρώ/άτομο (VIP) και 83,30 ευρώ για ιδιωτικής χρήσης επιβατικό όχημα (ΙΧ).
Για τη Σκόπελο οι τιμές είναι: 40,30 ευρώ/ άτομο, 57,60 ευρώ/άτομο (απλό κάθισμα αριθμημένο), 76,70 ευρώ/άτομο (business), 115,20 ευρώ/άτομο (VIP) και 98,40 ευρώ για ΙΧ.
Για την Αλόννησο οι τιμές διαμορφώνονται σε 48 ευρώ/άτομο, 57,60 ευρώ/άτομο (απλό κάθισμα αριθμημένο), 76,70 ευρώ/άτομο (business), 115,20 ευρώ/ατομο (VIP) και 107,10 € για ΙΧ. Τονίζεται ότι για τους φοιτητές προβλέπεται έκπτωση 50%.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης ψησταριάς συνελήφθη για ρευματοκλοπή

05/03/26 9:16 πμ

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτης ψησταριάς συνελήφθη για ρευματοκλοπή

Ασπροβάλτα: Εγκατέλειψε δύο κουτάβια – Δικογραφία και πρόστιμα ύψους άνω των 65.000 ευρώ σε 62χρονο

05/03/26 9:11 πμ

Ασπροβάλτα: Εγκατέλειψε δύο κουτάβια – Δικογραφία και πρόστιμα ύψους άνω των 65.000 ευρώ σε 62χρονο

μεσολιθικό αγγείο που αναλύθηκε στη μελέτη. Credit: Lara González Carretero

05/03/26 9:05 πμ

Αρχαιολογία: Οι προϊστορικοί κάτοικοι της Ευρώπης είχαν εκπληκτικά πολύπλοκες κουζίνες

Σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική αγορά καλλυντικών

05/03/26 8:58 πμ

Σε τροχιά ανάπτυξης η ελληνική αγορά καλλυντικών

Δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα -24ωρη απεργία των ναυτικών για τη Μέση Ανατολή

05/03/26 8:37 πμ

Δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα – 24ωρη απεργία των ναυτικών για τη Μέση Ανατολή

Στη θλίψη βυθίστηκε η Θάσος από τον πρόωρο θάνατο μαθητή

05/03/26 8:32 πμ

Στη θλίψη βυθίστηκε η Θάσος από τον πρόωρο θάνατο μαθητή

Ιταλία: Ο Μιχαήλ Άγγελος είχε κρύψει πολλά έργα του σε ένα μυστικό δωμάτιο, σύμφωνα με μια ερευνήτρια

05/03/26 8:22 πμ

Ιταλία: Ο Μιχαήλ Άγγελος είχε κρύψει πολλά έργα του σε ένα μυστικό δωμάτιο, σύμφωνα με μια ερευνήτρια

Ιταλία: Οδηγός του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού κατηγορείται για 5 θανάτους ηλικιωμένων, υποψίες ότι τους δολοφόνησε με σύριγγες που περιείχαν αέρα

05/03/26 8:13 πμ

Οδηγός του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού κατηγορείται για 5 θανάτους ηλικιωμένων, υποψίες ότι τους δολοφόνησε με σύριγγες που περιείχαν αέρα

Συνελήφθη 53χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και βίντεο από κρυφή κάμερα σε γυναικεία τουαλέτα

05/03/26 8:04 πμ

Συνελήφθη 53χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και βίντεο από κρυφή κάμερα σε γυναικεία τουαλέτα

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση έξι μηνών σε 57χρονο που βοσκούσε αιγοπρόβατα χωρίς ενώτια και εμβολιασμό

05/03/26 7:59 πμ

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση έξι μηνών σε 57χρονο που βοσκούσε αιγοπρόβατα χωρίς ενώτια και εμβολιασμό

Πώς να πλύνετε σωστά ένα μπουφάν στο πλυντήριο

05/03/26 7:41 πμ

Πώς να πλύνετε σωστά ένα μπουφάν στο πλυντήριο

Παράνομες μεταφορές ζώων και αλλαγές ενωτίων πίσω από τη μετάδοση της ευλογιάς

05/03/26 7:52 πμ

Παράνομες μεταφορές ζώων και αλλαγές ενωτίων πίσω από τη μετάδοση της ευλογιάς