Ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά, αλλά και με φυσική παρουσία στα πρακτορεία, οι Βορειοελλαδίτες έχουν ριχτεί σε έναν άτυπο «αγώνα ταχύτητας» για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ακτοπλοϊκή τους θέση από το λιμάνι της ... Περισσότερα

Σε ρυθμούς… απόπλου οι Βορειοελλαδίτες - «Φωτιά» στις κρατήσεις για τις Σποράδες

Epiloges Press

Epiloges Press

Ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά, αλλά και με φυσική παρουσία στα πρακτορεία, οι Βορειοελλαδίτες έχουν ριχτεί σε έναν άτυπο «αγώνα ταχύτητας» για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ακτοπλοϊκή τους θέση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις Σποράδες.

Advertisement
 

Τα δρομολόγια ξεκινούν επισήμως την προσεχή Παρασκευή 27 Ιουνίου, όμως οι κρατήσεις έχουν ήδη πάρει… φωτιά από χθες, την πρώτη κιόλας ημέρα που άνοιξε το σύστημα των κρατήσεων, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την ανεπίσημη έναρξη της φετινής καλοκαιρινής εξόδου.

Τα παραπάνω επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτιλιακός πράκτορας της εταιρείας SeaJets στη Βόρεια Ελλάδα, Χάρης Καραχαρίσης, ο οποίος εκτιμά ότι η ζήτηση φέτος αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει, ότι στην περσινή σεζόν η συγκεκριμένη προαναφερόμενη ακτοπλοϊκή γραμμή μετέφερε περισσότερους από 60.000 επιβάτες από και προς τα νησιά των Σποράδων, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της για τη διασύνδεση βόρειας Ελλάδας και βορείων Σποράδων.

Στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής αναχωρεί το πρώτο δρομολόγιο

Το πρώτο δρομολόγιο του φετινού καλοκαιριού θα αναχωρήσει την προσεχή Παρασκευή 27/6 στις 9:30 το πρωί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, σημειώνει ο κ. Καραχαρίσης και τονίζει εμφατικά ότι η δρομολόγηση της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής αποτελεί διαχρονικό αίτημα τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των ανθρώπων του τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή σύνδεση εξασφαλίστηκε με κρατική χρηματοδότηση ύψους 3,41 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Ταχύπλοο Speedrunner Jet και διάρκεια διαδρομής

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με το ταχύπλοο Speedrunner Jet της SeaJets και η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 3 ώρες και 10 λεπτά για Σκιάθο, 3 ώρες και 55 λεπτά για Σκόπελο και 4 ώρες και 20 λεπτά για Αλόνησσο. 
Οι αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη θα γίνονται καθημερινά στις 9:30, ενώ τα Σάββατα το δρομολόγιο ξεκινά μία ώρα νωρίτερα, στις 8:30. Η επιστροφή των πλοίων την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί ως εξής: 14:35 από Αλόννησο, 15:00 από Σκόπελο και 15:45 από Σκιάθο.
Το δρομολόγιο του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει αναχώρηση το Σάββατο και επιστροφή την Κυριακή στις: 16:15 από Αλόννησο, 16:40 από Σκόπελο και 17:25 από Σκιάθο.

Advertisement

Συχνότητα δρομολογίων ανά περίοδο

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του διαγωνισμού, τα δρομολόγια θα εκτελούνται με την εξής συχνότητα: για την περίοδο 23/6 – 29/6 θα εκτελούνται δύο δρομολόγια/εβδομάδα, από 30/6 ως 13/7 τέσσερα δρομολόγια/εβδομάδα, από 14/7 ως 31/8 πέντε δρομολόγια/εβδομάδα, από 1/9 ως 7/9 τέσσερα δρομολόγια/εβδομάδα και από 8/9 ως 14/9 ένα δρομολόγιο/εβδομάδα.

Τιμές εισιτηρίων – Σταθερές σε σχέση με πέρυσι

Οι φετινές τιμές κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, σύμφωνα με τον κ. Καραχαρίση. Ειδικότερα: για την Σκιάθο το κόστος είναι 36,70 ευρώ/άτομο, 56,60 ευρώ/άτομο (απλό κάθισμα αριθμημένο), 73,70 ευρώ/άτομο (business), 113,30 ευρώ/άτομο (VIP) και 83,30 ευρώ για ιδιωτικής χρήσης επιβατικό όχημα (ΙΧ).
Για τη Σκόπελο οι τιμές είναι: 40,30 ευρώ/ άτομο, 57,60 ευρώ/άτομο (απλό κάθισμα αριθμημένο), 76,70 ευρώ/άτομο (business), 115,20 ευρώ/άτομο (VIP) και 98,40 ευρώ για ΙΧ.
Για την Αλόννησο οι τιμές διαμορφώνονται σε 48 ευρώ/άτομο, 57,60 ευρώ/άτομο (απλό κάθισμα αριθμημένο), 76,70 ευρώ/άτομο (business), 115,20 ευρώ/ατομο (VIP) και 107,10 € για ΙΧ. Τονίζεται ότι για τους φοιτητές προβλέπεται έκπτωση 50%.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χρίστος Δήμας: Ανοίγουμε τον κύκλο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Εγνατίας Οδού

10/12/25 11:35 μμ

Χρίστος Δήμας: Ανοίγουμε τον κύκλο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Εγνατίας Οδού

Επίσημη επίσκεψη Κ. Τασούλα στο Μαυροβούνιο

10/12/25 11:56 μμ

Επίσημη επίσκεψη Κ. Τασούλα στο Μαυροβούνιο

"Καλές πιθανότητες" βλέπει η Handelsblatt για εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup

10/12/25 11:55 μμ

“Καλές πιθανότητες” βλέπει η Handelsblatt για εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup

Σέρρες : Πού θα σημειωθεί διακοπή νερού την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου

10/12/25 11:36 μμ

Σέρρες: Πού θα σημειωθεί διακοπή νερού την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου

Ιαπωνία: Σεισμός μεγέθους 5.7 βαθμών στην επαρχία Χοκάιντο, σύμφωνα με νέα εκτίμηση

10/12/25 11:54 μμ

Ιαπωνία: Σεισμός μεγέθους 5.7 βαθμών στην επαρχία Χοκάιντο, σύμφωνα με νέα εκτίμηση

Ο Ν. Ταχιάος για τη διακοπή λειτουργίας του μετρό και την παράδοση της επέκτασης προς Καλαμαριά

10/12/25 11:53 μμ

Ο Ν. Ταχιάος για τη διακοπή λειτουργίας του μετρό και την παράδοση της επέκτασης προς Καλαμαριά

Συνελήφθησαν τρία αδέλφια για εμπόριο προϊόντων «μαϊμού» μέσω διαδικτύου

10/12/25 11:52 μμ

Συνελήφθησαν τρία αδέλφια για εμπόριο προϊόντων «μαϊμού» μέσω διαδικτύου

Πρωτιά και πρόκριση στους «16» για την ΑΕΚ

10/12/25 11:49 μμ

Μπάσκετ: Πρωτιά και πρόκριση στους «16» για την ΑΕΚ

Σχεδόν τετραπλάσια έκταση κάλυψαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για την πευκοκάμπια

10/12/25 11:48 μμ

Σχεδόν τετραπλάσια έκταση κάλυψαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για την πευκοκάμπια

Αίγυπτος: Η UNESCO συμπεριέλαβε το κόσαρι στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας

10/12/25 11:47 μμ

Αίγυπτος: Η UNESCO συμπεριέλαβε το κόσαρι στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας

ΑΠΘ: Τα 40ά γενέθλιά του γιορτάζει με συνέργειες και εξωστρέφεια το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

10/12/25 11:46 μμ

ΑΠΘ: Τα 40ά γενέθλιά του γιορτάζει με συνέργειες και εξωστρέφεια το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Εργαλεία μελέτης του κλίματος και της κλιματικής αλλαγής ανέπτυξε το ΑΠΘ μέσω του προγράμματος UpClim

10/12/25 11:43 μμ

Εργαλεία μελέτης του κλίματος και της κλιματικής αλλαγής ανέπτυξε το ΑΠΘ μέσω του προγράμματος UpClim