Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για την πορεία ομάδας της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», προχθές, 11 Ιουλίου, στο κέντρο της Αθήνας, με ομοιόμορφα μαύρα ρούχα, έχοντας στις μπλούζες τους ... Περισσότερα

Προκατακτική εξέταση για την πορεία του Ρουβίκωνα στην Αθήνα φορώντας ρούχα με την σημαία της Παλαιστίνης

Epiloges Press

Epiloges Press

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για την πορεία ομάδας της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», προχθές, 11 Ιουλίου, στο κέντρο της Αθήνας, με ομοιόμορφα μαύρα ρούχα, έχοντας στις μπλούζες τους τη σημαία της Παλαιστίνης.

Αντικείμενο της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης είναι η «διερεύνηση του ποινικού αδικήματος της απειλής διάπραξης εγκλημάτων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ενώ διατάχθηκε από την εισαγγελία μετά από την υποβολή προανακριτικού υλικού από πλευράς αστυνομίας, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία, που αναρτήθηκαν από την ίδια την συλλογικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να συνεχίσει το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε το πρωί στην Ασφάλεια ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, «προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις», το οποίο όμως έλαβε κλήση για να απολογηθεί στις 21 Ιουλίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει:

Αναφορικά με αναρτήσεις, καθώς και φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό που κυκλοφορούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούν συγκέντρωση ομάδας ατόμων με ενιαία ενδυμασία, η οποία έλαβε χώρα την 11η Ιουλίου 2025 σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ανακοινώνεται ότι το σχετικό προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα (13-07-2025), στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση.

Από την Εισαγγελία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τη διερεύνηση του ποινικού αδικήματος της απειλής διάπραξης εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες σήμερα, 13 Ιουλίου 2025, εντοπίστηκε και προσήχθη στην έδρα της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής ηγετικό στέλεχος συλλογικότητας, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις, ενώ παράλληλα διερευνάται και η τυχόν τέλεση αδικημάτων και από τους λοιπούς συμμετέχοντες.

Η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής.

Advertisement
Babis

Η Ελληνική Αστυνομία παρακολουθεί με συνέπεια και αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα κάθε δραστηριότητα που ενδέχεται να διαταράξει τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και αποτροπή παράνομων ενεργειών.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι πολίτες στη χώρα μας, ανεξαρτήτως εθνικής ή θρησκευτικής ταυτότητας, έχουν το δικαίωμα να ζουν και να κυκλοφορούν με ασφάλεια. Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της δημόσιας ασφάλειας.

ΠΗΓΉ ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

03/02/26 11:09 μμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου – Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

03/02/26 11:05 μμ

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

03/02/26 10:58 μμ

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης - Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

03/02/26 10:49 μμ

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης – Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

03/02/26 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

03/02/26 10:49 μμ

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

03/02/26 10:28 μμ

Η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς για τη ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:37 μμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»

03/02/26 10:30 μμ

Στη Φλόριντα των ΗΠΑ «ταξιδεύει» η έκθεση «Άγιον Όρος και Μετέωρα-1929»

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

03/02/26 10:20 μμ

Υπερταμείο: Το αποτύπωμα στις εθνικές υποδομές το 2025

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

03/02/26 10:13 μμ

Πηγές ΠΑΣΟΚ για εργασίες εξεταστικής επιτροπής ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει

03/02/26 10:10 μμ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ένα σύστημα που να ανοίγει δρόμους και όχι να τους κλείνει