Τα πεδία στα οποία μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να συμβάλει στη βελτίωση των σχεδιαζόμενων πολιτικών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση που είχε προ ολίγου με τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, ... Περισσότερα

Κυρ. Μητσοτάκης: «Πρέπει να δούμε πώς η ΑΙ μπορεί να κάνει την άσκηση της διακυβέρνησης καλύτερη»

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τα πεδία στα οποία μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να συμβάλει στη βελτίωση των σχεδιαζόμενων πολιτικών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση που είχε προ ολίγου με τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, καθηγητή Επιστήμης Υπολογιστών στο ΜΙΤ και πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Greeks in AI», στο Σεράφειο.

«Πρέπει να δούμε πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει την άσκηση της διακυβέρνησης καλύτερη. Τι σημαίνει ένα καλύτερο Δημόσιο με τεχνική νοημοσύνη», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα, που χρησιμοποιήθηκε στο Κτηματολόγιο δείχνει πόσο σημαντική βελτίωση της παραγωγικότητας μπορούμε να έχουμε όταν αξιοποιούμε έξυπνα την τεχνητή νοημοσύνη.

Δεύτερο πεδίο πολιτικής είναι το οικοσύστημα των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσεται στην Ελλάδα «με πολύ μεγάλη δυναμική», όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενο όχι μόνο στην ελληνική αγορά, δίνοντας τους τη δυνατότητα να μεγαλώσουν. «Αξιοποιώντας ένα κανονιστικό πλαίσιο το οποίο θα είναι επαρκώς ευέλικτο στους τομείς που θέλουμε να δώσουμε ευελιξία, αλλά ταυτόχρονα θα βάζει περιορισμούς εκεί που θεωρούμε ότι πρέπει να μπουν φρένα και πλαίσιο στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως το πεδίο της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων». τόνισε.

Advertisement
Family Kitchen

Ο κ. Μητσοτάκης πρόταξε, επίσης, την υγεία ως τομέα «που μπορούν να γίνουν πολύ σημαντικά πράγματα». Η πολιτική προστασία, όπου ήδη «έχουμε ενσωματώσει πρωτόλεια εργαλεία που μας επιτρέπουν να προβλέπουμε την εξέλιξη μίας φωτιάς».

«Η άμυνα ένα κεφάλαιο από μόνο του το οποίο όταν η χώρα θα ξοδέψει στα επόμενα 12 χρόνια 28 δισ. ευρώ έχω την απαίτηση να υπάρχει προστιθέμενη αξία ελληνική» τόνισε, ο πρωθυπουργός.

Τέλος το κομμάτι της παιδείας, στο οποίο αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ήδη εξετάζει πιλοτικά προγράμματα με εταιρείες εξωτερικού για το ποιο είναι το μέλλον του ψηφιακού φροντιστηρίου. «Πώς μπορούμε να στηρίξουμε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσουμε παιδιά τα οποία ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συζήτηση «Στρογγυλής Τραπέζης» με θέμα «Πώς προστατεύεται ο καταναλωτής;»

19/09/25 1:00 μμ

Συζήτηση «Στρογγυλής Τραπέζης» με θέμα «Πώς προστατεύεται ο καταναλωτής;»

 Τι είναι και πώς εκδηλώνεται η φυματίωση

19/09/25 12:49 μμ

 Τι είναι και πώς εκδηλώνεται η φυματίωση

Χρονιά ρεκόρ το 2024 για τη δωρεά και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων στην Ελλάδα

19/09/25 12:39 μμ

Χρονιά ρεκόρ το 2024 για τη δωρεά και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων στην Ελλάδα

Θετικός στον ιό της φυματίωσης βρέθηκε άνδρας στην Καστοριά - ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ

19/09/25 12:37 μμ

Θετικός στον ιό της φυματίωσης βρέθηκε άνδρας στην Καστοριά – ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ

47χρονος που είχε δεμένα με αλυσίδα 14 σκυλιά και μια γάτα σε κλουβί

19/09/25 12:00 μμ

47χρονος που είχε δεμένα με αλυσίδα 14 σκυλιά και μια γάτα σε κλουβί

Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer - Δωρεάν Διαγνωστικά Τεστ από το Συμβουλευτικό Κέντρο Άνοιας του Δήμου Σερρών

19/09/25 11:49 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer – Δωρεάν Διαγνωστικά Τεστ από το Συμβουλευτικό Κέντρο Άνοιας του Δήμου Σερρών

Πιερρακάκης από Eurogroup/ECOFIN: «Πρέπει να επιδιώξουμε μια οικονομία που ενθαρρύνει την καινοτομία και προωθεί την ανάπτυξη»

19/09/25 11:44 πμ

Πιερρακάκης από Eurogroup/ECOFIN: «Πρέπει να επιδιώξουμε μια οικονομία που ενθαρρύνει την καινοτομία και προωθεί την ανάπτυξη»

Επικυρώθηκε ο διορισμός της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Ελλάδα

19/09/25 11:05 πμ

Επικυρώθηκε ο διορισμός της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Ελλάδα

Στις 28 Σεπτεμβρίου οι εκλογές στην Μολδαβία - video

19/09/25 9:13 πμ

Στις 28 Σεπτεμβρίου οι εκλογές στην Μολδαβία – video

SEREXPO 2025: Τιμώμενη χώρα η Ρουμανία - video

19/09/25 9:08 πμ

SEREXPO 2025: Τιμώμενη χώρα η Ρουμανία – video

Ξεκίνησε η 1η Βαλκανιάδα αεροπορικών αθλημάτων στην Αερολέσχη Σερρών - video

19/09/25 8:57 πμ

Ξεκίνησε η 1η Βαλκανιάδα αεροπορικών αθλημάτων στην Αερολέσχη Σερρών – video

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών: Χορήγηση δωροεπιταγών για αγορά σχολικών ειδών στα παιδιά που φοιτούν στην Α΄ Δημοτικού

19/09/25 12:18 πμ

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών: Χορήγηση δωροεπιταγών για αγορά σχολικών ειδών στα παιδιά που φοιτούν στην Α΄ Δημοτικού