Συνολική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην συνεδρίαση της Βουλής για την παραπομπή του Κώστα Αχ. Καραμανλή σε Δικαστικό Συμβούλιο. Είπε ο ... Περισσότερα

Σ. Φάμελλος: Είστε μία διεφθαρμένη και επικίνδυνη κυβέρνηση

Epilogestv

Epilogestv

Συνολική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην συνεδρίαση της Βουλής για την παραπομπή του Κώστα Αχ. Καραμανλή σε Δικαστικό Συμβούλιο.

Είπε ο Σωκράτης Φάμελλος: «Είναι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των σκανδάλων. Σκανδάλων Δημοκρατίας – Υποκλοπές. Σκανδάλων Ασφάλειας της ζωής και των συγκοινωνιών – Τέμπη. Σκανδάλων Κατάχρησης δημοσίου χρήματος – ΟΠΕΚΕΠΕ. Θέλετε και άλλα; Έχουμε πολλά… Από τον ΕΛΓΑ μέχρι την ανακύκλωση. Και από τα έργα του ταμείου ανάκαμψης μέχρι τη διαρροή προσωπικών δεδομένων».

Αναφερόμενος στην σημερινή διαδικασία είπε: «Η σημερινή διαδικασία αποτελεί πρόκληση και προσβολή για την ίδια την ελληνική κοινωνία. Την έχουμε καταγγείλει από την αρχή της διαδικασίας. Και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Είναι μία ξεκάθαρη αντισυνταγματική και παράνομη μεθόδευση, την οποία καταγγέλλουμε και από το βήμα της Ολομέλειας!».

Ακολούθως απευθύνθηκε στους βουλευτές της συμπολίτευσης: «Κυρίες και κύριοι βουλευτές της ΝΔ, τώρα που το έγκλημα των Τεμπών έφτασε στην Ολομέλεια έχετε αποφασίσει να το θάψετε; Θα αναλάβετε αυτό το ηθικό φορτίο; Όλη αυτή τη συγκλονιστική υπόθεση, που έβγαλε εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες στους δρόμους πάτε να την κουκουλώσετε;».

Συνέχισε την επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «είναι ο ίδιος που μεθόδευσε μία διαδικασία φιάσκο, με ένα μοντέλο αλά Τριαντόπουλου, για να κοροϊδέψει τους πολίτες, γιατί αυτό τον βολεύει. Έτσι θα κρύψει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης».

Μιλώντας για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε να διακοπεί η σημερινή, παράνομη και αντισυνταγματική συνεδρίαση της Βουλής. Απαιτούμε να διεξαχθεί μια αληθινή έρευνα».

Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του σημείωσε: «Η διαδικασία, που σχεδιάζετε να ολοκληρωθεί σήμερα, παραβιάζει το άρθρο 86 του Συντάγματος, τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών 3126/2003, τον Κανονισμό της Βουλής και τις θεμελιώδεις αρχές της Ποινικής Δικονομίας. Η Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών, για την τραγική σύγκρουση, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 57 ανθρώπων, τον βαρύ τραυματισμό 32 ανθρώπων και τις σωματικές βλάβες 149 όφειλε να διενεργήσει μια αληθινή προκαταρκτική εξέταση και να καταλήξει σε ένα αιτιολογημένο πόρισμα. Αυτό λέει το άρθρο 156 του Κανονισμού».

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε και στο «σκάνδαλο» του ΟΠΕΚΕΠΕ. Είπε απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πλειοψηφία: «Καταθέσατε πρόταση εξεταστικής για να μην ακολουθήσετε το αίτημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Είναι εντυπωσιακό το τι σκαρφίζεστε για να μην γίνει έλεγχος των υπουργών σας. Τη μία λέτε ότι δεν μπορούν να δώσουν λύση οι εξεταστικές, αλλά όταν πρέπει να κρυφτείτε από την προκαταρκτική του ΟΠΕΚΕΠΕ προτείνετε εξεταστική. Είστε απροκάλυπτα υποκριτές και ψεύτες. Καταθέσατε αίτημα εξεταστικής, στο οποίο αποσιωπάται το γεγονός ότι η δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας αναφέρεται στην περίοδο 2019-2022, δηλαδή, αποκλειστικά κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Για να κρύψετε τις ευθύνες σας επιλέγετε ακόμα μία φορά τη διάχυση ευθυνών. Μα δεν μπορεί πάντα να φταίει κάποιος άλλος και ποτέ ο κύριος Μητσοτάκης! Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης θα έμενε στη θέση του με όλα αυτά τα σκάνδαλα;».

Advertisement
Babis

Γενικεύοντας υποστήριξε: «Το Επιτελικό κράτος των “Αρίστων” ευθύνεται για την κλοπή, την κατάχρηση, κακοδιαχείριση των κοινοτικών επιδοτήσεων στον αγροτικό τομέα. Ευθύνεται γιατί έκανε ντιλ με τον Φραπέ και τον Χασάπη, γιατί τάιζε τα δικά του παιδιά με λεφτά που έπρεπε να πάνε σε τίμιους αγρότες, γιατί μοίραζε λεφτά για να πάρει ψηφαλάκια, γιατί αντί να κάνει ελέγχους τους εμπόδιζε. Και μάλιστα, όταν δύο πρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ πήγαν να σηκώσουν κεφάλι και να ζητήσουν ελέγχους, καρατομήθηκαν, τους “παραιτήσατε”. Ξέρετε γιατί; Γιατί είσαστε κανονική καμόρα, κανονική μαφία, κανονικό παρακράτος με υπογραφή και σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Κλείνοντας ζήτησε εκλογές: «Σήμερα βάζετε ένα μόνιμο στίγμα στην ελληνική δημοκρατία. Δεν είστε μόνο μία διεφθαρμένη κυβέρνηση. Αλλά και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Για αυτό απαιτείται παραίτηση της κυβέρνησης. Και να στηθούν κάλπες, για να φύγει αυτή η ανάλγητη και διαπλεκόμενη κυβέρνηση, και μία προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση με κορμό και πυλώνα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αναλάβει την ευθύνη της χώρας και να αποδείξει ότι τα πράγματα γίνονται και αλλιώς. Και όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο καλύτερο για όλους και για τη χώρα μας!».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ατομικά κανταϊφάκια με γέμιση από καρύδια

28/02/26 2:48 μμ

Ατομικά κανταϊφάκια με γέμιση από καρύδια

Σε εξέλιξη συλλαλητήρια για τα τρία χρόνια από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

28/02/26 2:45 μμ

Σε εξέλιξη συλλαλητήρια για τα τρία χρόνια από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Φωτογραφίες Καισαριανής: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση κυριότητας στο ελληνικό Δημόσιο

28/02/26 2:09 μμ

Φωτογραφίες Καισαριανής: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση κυριότητας στο ελληνικό Δημόσιο

Κέλυ Βαλταδώρου: «Το Ταμείο Ανάκαμψης, μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τις Σέρρες»

28/02/26 2:10 μμ

Κέλυ Βαλταδώρου: «Το Ταμείο Ανάκαμψης, μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τις Σέρρες»

Σέρρες: Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό” 2026

28/02/26 11:00 πμ

Σέρρες: Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό” 2026

Απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού στις Σέρρες

28/02/26 10:55 πμ

Απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού στις Σέρρες

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα τρία χρόνια από τα Τέμπη: Αυτές τις ώρες ενωνόμαστε, θυμόμαστε και διδασκόμαστε

28/02/26 10:44 πμ

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα τρία χρόνια από τα Τέμπη: Αυτές τις ώρες ενωνόμαστε, θυμόμαστε και διδασκόμαστε

Εκρήξεις σε πολλές πόλεις του Ιράν: Μεγάλες ουρές στα βενζινάδικα, εγκαταλείπουν οι κάτοικοι – Δείτε βίντεο

28/02/26 10:40 πμ

Εκρήξεις σε πολλές πόλεις του Ιράν: Μεγάλες ουρές στα βενζινάδικα, εγκαταλείπουν οι κάτοικοι – Δείτε βίντεο

Μ. Καρυστιανού: Με ακολουθούν κι άλλοι συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

28/02/26 10:33 πμ

Μ. Καρυστιανού: Με ακολουθούν κι άλλοι συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

ΗΠΑ: Η χώρα διεξάγει "ευρείες στρατιωτικές επιχειρήσεις" στο Ιράν, δήλωσε ο Τραμπ

28/02/26 10:11 πμ

ΗΠΑ: Η χώρα διεξάγει “ευρείες στρατιωτικές επιχειρήσεις” στο Ιράν, δήλωσε ο Τραμπ

Ντέμι Μουρ:Το τολμηρό καρέ του Δημήτρη Γιαννέτου και το leather look στο σόου του οίκου Gucci

28/02/26 9:59 πμ

Ντέμι Μουρ – Το τολμηρό καρέ του Δημήτρη Γιαννέτου και το leather look στο σόου του οίκου Gucci στο Μιλάνο

Mobile Video 2026: Η επανάσταση των social video - Kαταναλώνουν έως και 80% της κίνησης

28/02/26 9:54 πμ

Mobile Video 2026: Η επανάσταση των social video – Kαταναλώνουν έως και 80% της κίνησης

Σχολιάστε

20 − 1 =