«Η κυβέρνηση με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αμαυρώνει ολόκληρο τον αγροτικό κλάδο και επιτρέπει την κλοπή των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, την ώρα που τους αφήνει απροστάτευτους από τις ζωονόσους», ανέφερε ... Περισσότερα

Σ. Φάμελλος: Ενώ η κυβέρνηση επιτρέπει την κλοπή των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, τους αφήνει και χωρίς στήριξη στις επιπτώσεις των ζωονόσων

Epilogestv

Epilogestv

«Η κυβέρνηση με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αμαυρώνει ολόκληρο τον αγροτικό κλάδο και επιτρέπει την κλοπή των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, την ώρα που τους αφήνει απροστάτευτους από τις ζωονόσους», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος στη συνάντηση που είχε στη Βουλή με 15 κτηνοτρόφους από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού άκουσε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους, παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος, τόσο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων και της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ που «ενορχήστρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, επεσήμανε πως απαιτείται η άμεση επιστροφή των παρανόμως εισπραχθέντων ενισχύσεων, η παραδειγματική τιμωρία όσων επωφελήθηκαν με χρήματα που δεν δικαιούνταν και η ανακατανομή των πόρων με διαφάνεια στους πραγματικούς κτηνοτρόφους που παράγουν».

Σημείωσε ακόμη ότι «το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αδίκως αμαυρώνει ολόκληρο τον αγροτικό τομέα» και πρόσθεσε πως «οι τίμιοι κτηνοτρόφοι και γεωργοί δεν επιδοτήθηκαν, αν και το δικαιούνταν, λόγω του πελατειακού κράτους που είχε στήσει η ΝΔ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «στηλίτευσε την πλήρη αδράνεια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων τους τελευταίους μήνες». «Δεν έχει γίνει επαρκής επιδημιολογική διερεύνηση, δεν έχουν ενημερωθεί σωστά οι κτηνοτρόφοι και δεν έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του ζωικού κεφαλαίου» είπε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε υπέρ της αντικατάστασης του ζωικού κεφαλαίου χωρίς επιβάρυνση για τους πληγέντες κτηνοτρόφους, υπέρ της αναπλήρωσης των διαφυγόντων εισοδημάτων τους, υπέρ της παράτασης των δικαιωμάτων τους μέχρι την πλήρη ενεργοποίηση του μέτρου 5.2, υπέρ της οικονομικής στήριξης για την αγορά ζωοτροφών για κοπάδια σε εγκλεισμό, αλλά και κάλυψης του κόστους ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους που απώλεσαν τα κοπάδια τους, ενώ σημείωσε την υποχρέωση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα και κατά της απώλειας των κοινοτικών ενισχύσεων. Έγινε επίσης συζήτηση για την προσαρμογή των ενισχύσεων στο πραγματικό παραγόμενο προϊόν και για τη γεωργία και για την κτηνοτροφία.

Advertisement
Babis

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε, πως πρέπει να γίνει ρύθμιση χρεών, δανείων και εισφορών για όλους τους πληγέντες κτηνοτρόφους. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτίθεται άμεσα να φέρει στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης Αγροτικής πολιτικής, Βασίλης Κόκκαλης και ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει χρεωθεί από την Πολιτική Γραμματεία τον τομέα της αγροτικής πολιτικής.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ατομικά κανταϊφάκια με γέμιση από καρύδια

28/02/26 2:48 μμ

Ατομικά κανταϊφάκια με γέμιση από καρύδια

Σε εξέλιξη συλλαλητήρια για τα τρία χρόνια από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

28/02/26 2:45 μμ

Σε εξέλιξη συλλαλητήρια για τα τρία χρόνια από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Φωτογραφίες Καισαριανής: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση κυριότητας στο ελληνικό Δημόσιο

28/02/26 2:09 μμ

Φωτογραφίες Καισαριανής: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση κυριότητας στο ελληνικό Δημόσιο

Κέλυ Βαλταδώρου: «Το Ταμείο Ανάκαμψης, μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τις Σέρρες»

28/02/26 2:10 μμ

Κέλυ Βαλταδώρου: «Το Ταμείο Ανάκαμψης, μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για τις Σέρρες»

Σέρρες: Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό” 2026

28/02/26 11:00 πμ

Σέρρες: Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό” 2026

Απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού στις Σέρρες

28/02/26 10:55 πμ

Απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού στις Σέρρες

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα τρία χρόνια από τα Τέμπη: Αυτές τις ώρες ενωνόμαστε, θυμόμαστε και διδασκόμαστε

28/02/26 10:44 πμ

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα τρία χρόνια από τα Τέμπη: Αυτές τις ώρες ενωνόμαστε, θυμόμαστε και διδασκόμαστε

Εκρήξεις σε πολλές πόλεις του Ιράν: Μεγάλες ουρές στα βενζινάδικα, εγκαταλείπουν οι κάτοικοι – Δείτε βίντεο

28/02/26 10:40 πμ

Εκρήξεις σε πολλές πόλεις του Ιράν: Μεγάλες ουρές στα βενζινάδικα, εγκαταλείπουν οι κάτοικοι – Δείτε βίντεο

Μ. Καρυστιανού: Με ακολουθούν κι άλλοι συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

28/02/26 10:33 πμ

Μ. Καρυστιανού: Με ακολουθούν κι άλλοι συγγενείς θυμάτων των Τεμπών

ΗΠΑ: Η χώρα διεξάγει "ευρείες στρατιωτικές επιχειρήσεις" στο Ιράν, δήλωσε ο Τραμπ

28/02/26 10:11 πμ

ΗΠΑ: Η χώρα διεξάγει “ευρείες στρατιωτικές επιχειρήσεις” στο Ιράν, δήλωσε ο Τραμπ

Ντέμι Μουρ:Το τολμηρό καρέ του Δημήτρη Γιαννέτου και το leather look στο σόου του οίκου Gucci

28/02/26 9:59 πμ

Ντέμι Μουρ – Το τολμηρό καρέ του Δημήτρη Γιαννέτου και το leather look στο σόου του οίκου Gucci στο Μιλάνο

Mobile Video 2026: Η επανάσταση των social video - Kαταναλώνουν έως και 80% της κίνησης

28/02/26 9:54 πμ

Mobile Video 2026: Η επανάσταση των social video – Kαταναλώνουν έως και 80% της κίνησης

Σχολιάστε

είκοσι + 9 =