Με μία σκληρή ανακοίνωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας ότι «ήταν αποκαλυπτική του πόσο πιεσμένος, νευρικός αλλά και αμετανόητος είναι. Ήταν αυτό που ξέρουν ... Περισσότερα

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός των σκανδάλων, της συγκάλυψης, των υποκλοπών, της αισχροκέρδειας

Epilogestv

Epilogestv

Με μία σκληρή ανακοίνωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας ότι «ήταν αποκαλυπτική του πόσο πιεσμένος, νευρικός αλλά και αμετανόητος είναι. Ήταν αυτό που ξέρουν όλοι, ένας απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός».

Ακολούθως αναφέρει: «Για την εξωτερική πολιτική: Αντί να απολογηθεί που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα, με διαρκείς ήττες σε κρίσιμα ζητήματα και συρρικνώνει το διπλωματικό της κεφάλαιο, άρχισε να επιτίθεται στους προκατόχους του. Έφτασε δε, στο σημείο να επιτεθεί και στον πρωθυπουργό του κόμματός του, τον Κώστα Καραμανλή, την περίοδο που ο ίδιος ήταν βουλευτής της ΝΔ. Θα λέγαμε απλά, ας τα βρούνε μεταξύ τους, αλλά επειδή είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής, είναι πολύ επικίνδυνο να μπαίνει και αυτό στην σφαίρα των εσωκομματικών διενέξεων της ΝΔ, επειδή αφορά ολόκληρη την χώρα.

Ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε σε κανένα από τα ανοικτά ερωτήματα που έχει δημιουργήσει η ανεύθυνη κυβερνητική εξωτερική πολιτική, τόσο όσον αφορά το ζήτημα της Λιβύης, όσο και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Έφτασε σε σημείο να ισχυρισθεί ότι ‘δεν θα πρέπει να μεγαλοποιούμε’ το γεγονός ότι πάγωσε η πόντιση του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο, προσπαθώντας να πείσει ότι αυτό αφορά περισσότερο την Κυπριακή Δημοκρατία παρά την Ελλάδα!

Ο κύριος Μητσοτάκης δεν απάντησε επί της ουσίας για κανένα ζήτημα. Ούτε για το τουρκολιβυκό Μνημόνιο, ούτε για την ακύρωση East Med, ούτε για το γεγονός ότι το Oruc Reis έφτασε έξω από τη Ρόδο και το Καστελόριζο χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις, ούτε για τις παραβατικές ενέργειες στα ανοικτά της Κάσου και τις παρενοχλήσεις ωκεανογραφικών, ούτε για την υιοθέτηση του τουρκικού αναθεωρητισμού από την Λιβύη, ούτε για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από διεθνείς και ευρωπαϊκές διασκέψεις για τη Λιβύη και την ευρωπαϊκή άμυνα, ούτε για την πώληση f16 και Eurofighter στην Τουρκία και την προοπτική πώλησης f35, ούτε για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία από ευρωπαϊκά κράτη και την τουρκική συμμετοχή στο πρόγραμμα SAFE, για την οποία προσπάθησε να ισχυρισθεί ότι δεν ισχύει. Θα ήταν ίσως χρήσιμο να ενημερώσει γι’ αυτό και τον Υπουργό ‘Αμυνας, ο οποίος έχει κάνει λόγο για ‘κανονισμό της κερκόπορτας’. Και κάτι εξαιρετικά σημαντικό: Αφού είναι δυσκολη η επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων – όντως είναι δύσκολη – γιατί πάγωσε το έργο επιτήρησης που βρήκε έτοιμο από ΣΥΡΙΖΑ;».

Συνεχίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κατέγραψε ρεκόρ ψεμάτων. Ισχυρίστηκε ότι ανακοίνωσε τη διάλυση του οργανισμού και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ με δική του πρωτοβουλία, ενώ η αλήθεια είναι ότι αυτό έγινε μετά την έφοδο της Ευρωπαίας Εισαγγελέα στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για να μην απαντήσει στην ρητή αναφορά στο πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για εγκληματική οργάνωση την περίοδο της δικής του κυβέρνησης, έφτασε 40 χρόνια πριν και μίλησε για ένα διαχρονικό, διακομματικό, κοινωνικό και παραγωγικό πρόβλημα, που κακόμαθε δύο γενιές αγροτών. Τι θράσος! Αφού θέλει να ξεκινήσει από το κέντρο της πίστας όπως είπε, γιατί δεν ξεκινά με τις ευθύνες των κ.κ. Βορίδη – Αυγενάκη που αναφέρονται καθαρά στη δικογραφία που έχει έρθει στη Βουλή;

Advertisement
Babis

Είχε τέσσερα χρόνια τον κ. Βάρρα σύμβουλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν μιλάνε; Από την εξεταστική θα μάθει για το γαλάζιο σκάνδαλο των ‘φραπέδων’ και των ‘χασάπηδων’»;

Τέλος, απαντά στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για την ακρίβεια και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Η πραγματικότητα μιλά από μόνη της. Όποιος συγκρίνει τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, ενοικίων, super market το 2019 και το 2025, καταλαβαίνει διαφορά στην αγοραστική δύναμη και στην φτωχοποίηση των πολιτών. Αυτό άλλωστε το επιβεβαιώνουν και οι μετρήσεις της κοινής γνώμης στα ερωτήματα για τα ζητήματα της ακρίβειας. Όπως και τα δισεκατομμύρια υπερκερδών των καρτέλ. Είναι το μόνα εξάλλου, που πάνε καλά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όσο για το ποιος είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός, όπως φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αυτή την κατηγορία δεν έχει αντίπαλο, είναι ο πρωθυπουργός των σκανδάλων, της συγκάλυψης, των υποκλοπών, της αισχροκέρδειας».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πως πρέπει να οδηγούμε σε άσχημες καιρικές συνθήκες – Τι πρέπει να προσέξουμε στο αυτοκίνητό μας

21/01/26 11:13 πμ

Πώς πρέπει να οδηγούμε σε άσχημες καιρικές συνθήκες – Τι πρέπει να προσέξουμε στο αυτοκίνητό μας

Ψαρόπουλος: Δεν θίγεται ο αγώνας των συγγενών, δεν είναι μόνο η κ. Καρυστιανού που αγωνίζεται για δικαίωση

21/01/26 11:05 πμ

Α. Ψαρόπουλος για Μ. Καρυστιανού: «Θα κριθεί από άλλους το αν ήταν επιτυχής ή ατυχής η δήλωσή της»

 Κρατούμενοι έδειραν τον 16χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 17χρονου Άγγελου στις Σέρρες

21/01/26 10:36 πμ

 Κρατούμενοι έδειραν τον 16χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 17χρονου Άγγελου στις Σέρρες

Θεσσαλονίκη: O Tintin και ο Θεσσαλονικιός «πρόξενος» μιας χώρας που ξεπήδησε μέσα από κόμικ

21/01/26 9:28 πμ

Θεσσαλονίκη: O Tintin και ο Θεσσαλονικιός «πρόξενος» μιας χώρας που ξεπήδησε μέσα από κόμικ

Δέντρο στέκει αγέρωχο στο Μπέλλες από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία - Είναι 1074 ετών, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη

21/01/26 9:19 πμ

Δέντρο στέκει αγέρωχο στο Μπέλλες από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία – Είναι 1074 ετών, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη

Μαρία Κυπριωτάκη – Περράκη: Ποια ήταν η γυναίκα πολιτικός που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στην Ελλάδα

21/01/26 9:08 πμ

Μαρία Κυπριωτάκη – Περράκη: Ποια ήταν η γυναίκα πολιτικός που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στην Ελλάδα

Αποχωρούν τα τρακτέρ από την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας - Τι αποφάσισαν οι αγρότες

21/01/26 8:57 πμ

Αποχωρούν τα τρακτέρ από την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας – Τι αποφάσισαν οι αγρότες

Hellenic Train: Σταδιακή άφιξη των νέων τρένων το β´ τρίμηνο του 2027 - Διπλασιασμός της επιβατικής κίνησης

21/01/26 8:52 πμ

Hellenic Train: Σταδιακή άφιξη των νέων τρένων το β´ τρίμηνο του 2027 – Διπλασιασμός της επιβατικής κίνησης

Ξάνθη: Παραδόθηκε σε κυκλοφορία το οδικό έργο Δημάριο-ελληνοβουλγαρικά σύνορα

21/01/26 12:15 πμ

Ξάνθη: Παραδόθηκε σε κυκλοφορία το οδικό έργο Δημάριο-ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία

21/01/26 12:08 πμ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία

Αποχωρούν από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες - Αποφασίζουν νέες μορφές κινητοποιήσεων

21/01/26 12:04 πμ

Αποχωρούν από το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Αποφασίζουν νέες μορφές κινητοποιήσεων

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για την προστασία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα την Τετάρτη

21/01/26 12:00 πμ

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για την προστασία εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα την Τετάρτη

Σχολιάστε

δεκαεπτά − 5 =