Advertisement

Τελευταία Νέα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις των ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς και ΠΑΣΟΚ

Απορρίφθηκαν οι δύο προτάσεις που είχαν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ για την συγκρότηση Προκαταρτικής Επιτροπής κατά των δύο πρώην Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που έχει διαβιβαστεί στην Βουλή.

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία.

Advertisement

Η κοινή πρόταση που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά και Ανεξάρτητους βουλευτές για τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη συγκέντρωσε 3 θετικές ψήφους, έναντι 78 κατά και 1 παρών.

Η πρόταση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι βουλευτές που αφορούσε τον πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη συγκέντρωσε και αυτή 3 θετικές ψήφους, έναντι 78 κατά και 1 παρών.

Η κοινή πρόταση που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά και Ανεξάρτητους βουλευτές που αφορούσε τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη συγκέντρωσε 5 θετικές ψήφους, έναντι 76 κατά και 1 παρών.

Advertisement

Η πρόταση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι βουλευτές που αφορούσε τον πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη συγκέντρωσε και αυτή 5 θετικές ψήφους, έναντι 76 κατά και 1 παρών.

Οι βουλευτές που μετείχαν στην ψηφοφορία είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν εάν ήθελαν και τις δύο προτάσεις που αφορούσαν το αυτό πρόσωπο.

Επειδή καμία από τις προτάσεις των κομμάτων για τους δύο πρώην υπουργούς δεν συγκέντρωσε τον ελάχιστο αριθμό των 151 θετικώς ψήφων, απορρίφθηκαν.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

6 − τρία =



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ξύλινη γέφυρα της Αμφίπολης – Διασώζεται μοναδικό τεχνικό έργο 2.500 ετών

02/08/25 11:15 πμ

Η ξύλινη γέφυρα της Αμφίπολης – Διασώζεται μοναδικό τεχνικό έργο 2.500 ετών

Σέρρες: Ένας αρχαίος Σπαρτιάτης ο στρατηγός Βρασίδας "κοιμάται" στην Αμφίπολη

02/08/25 11:06 πμ

Σέρρες: Ένας αρχαίος Σπαρτιάτης ο στρατηγός Βρασίδας “κοιμάται” στην Αμφίπολη

Πρόεδρος ΠΑΣΚΕΔΙ: «Ο Δήμαρχος Σιντικής δεν ζητά εφαρμογή της νομιμότητας, αλλά τη θεσμοθέτηση της παρατυπίας»

02/08/25 10:50 πμ

Πρόεδρος ΠΑΣΚΕΔΙ για πανηγύρια: «Ο Δήμαρχος Σιντικής δεν ζητά εφαρμογή της νομιμότητας, αλλά τη θεσμοθέτηση της παρατυπίας»

Φώτης Βαγενάς: Τι ισχύει με τις χρεώσεις των τραπεζών - video

02/08/25 10:23 πμ

Φώτης Βαγενάς: Τι ισχύει με τις χρεώσεις των τραπεζών στα ΑΤΜ- video

51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή τη Κυριακή 17 Αυγούστου στο Ροδολίβος

02/08/25 10:13 πμ

51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή τη Κυριακή 17 Αυγούστου στο Ροδολίβος

ΔΕΗ 3x3 Street Basketball: Το μπάσκετ «κατέκτησε» τις πλατείες της χώρας

02/08/25 10:06 πμ

ΔΕΗ 3×3 Street Basketball: Το μπάσκετ «κατέκτησε» τις πλατείες της χώρας

Πως επικράτησε το τοπωνύμιο «Τούζλα» και τι σημαίνε

02/08/25 9:58 πμ

Παραλία Οφρυνίου: Πώς επικράτησε το τοπωνύμιο «Τούζλα», τι σημαίνει

ΚΟΡΕ: Επένδυση 5 Εκατ. Ευρώ στο Σκούταρι Σερρών

02/08/25 9:49 πμ

ΚΟΡΕ: Επένδυση 5 Εκατ. Ευρώ στο Σκούταρι Σερρών

Ο φύλακας της φύσης των Γρεβενών

02/08/25 9:38 πμ

Απόστολος Διανέλλος: Ο φύλακας της φύσης των Γρεβενών

Θεσσαλονίκη: Περίμενε στη στάση και την παρέσυρε μεθυσμένος οδηγός

02/08/25 9:14 πμ

Θεσσαλονίκη: Περίμενε στη στάση και την παρέσυρε μεθυσμένος οδηγός

Ελαφόνησος: Ο εξωτικός παράδεισος της Πελοποννήσου που στοχεύει στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

02/08/25 9:07 πμ

Ελαφόνησος: Ο εξωτικός παράδεισος της Πελοποννήσου που στοχεύει στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

Σίσκος: «Είχα πιστέψει ότι μπορώ να φέρω ένα μετάλλιο στη χώρα. Θα έρθει την επόμενη φορά»

02/08/25 8:59 πμ

Σίσκος: «Είχα πιστέψει ότι μπορώ να φέρω ένα μετάλλιο στη χώρα. Θα έρθει την επόμενη φορά»

Σχολιάστε

ένα × 1 =