Στην ΕΡΤ μίλησε ο χειριστής SUP, Βαγγέλης Παπαϊωάννου ο οποίος έσωσε πατέρα με δύο παιδιά, στην θάλασσα της Επανομής στη Θεσσαλονίκη
“Ήταν δύσκολες οι συνθήκες, καθώς υπήρχε τρικυμία στην Επανομή. Αφού τράβηξα το βίντεο που ήθελα μέσα στη θάλασσα, και ενώ γυρνούσα άκουσα τσιρίδες από τα παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, σηκώθηκα στην σανίδα και τον είδα 50-60 μέτρα μακριά», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου και συνέχισε “αυτός επέπλεε, δεν έκανε κίνηση να κολυμπήσει, πήγα εκεί ήταν σε άσχημη κατάσταση, έπινε νερό από τη θάλασσα και τον βοήθησα να πιαστεί από την σανίδα” είπε μεταξύ άλλων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει βίντεο από διάσωση στην Επανομή – Άνδρας με SUP έσωσε πατέρα και δύο παιδιά
“Του έδειξα πως να πιαστεί από την σανίδα, αυτός ρωτούσε για τα παιδιά του, στην συνέχεια βγήκαμε έξω” ανέφερε ο ίδιος.
Στην συνέχεια είπε πως “είναι μεγάλη ευθύνη να αναλάβεις μια τέτοια διάσωση μόνος σου και δεν είναι εύκολο καθώς υπάρχουν πολλές δυσκολίες”.
Συγκεκριμένα το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (17/08), όταν ένας πατέρας με τα δύο παιδιά του, τουρίστες από τη Ρουμανία, παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα και κινδύνεψαν να πνιγούν.
Στο συγκλονιστικό βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, φαίνονται τα παιδιά να παλεύουν με τα κύματα, ενώ ο πατέρας τους είχε ήδη παρασυρθεί αρκετά μέτρα μακριά.
Για καλή τους τύχη παρενέβη λουόμενος που έκανε SUP στην περιοχή. Βοήθησε τα παιδιά να επιστρέψουν στην ακτή, ενώ στη συνέχεια οδήγησε στην ακτή και τον πατέρα της οικογένειας. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Δείτε το βίντεο