Κύρωση της Συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και του Μνημονίου Κατανόησης με τον ΔΟΜ

Γιώργος Κώτσηρας: Στηρίζουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και το διεθνές κύρος της χώρας

Epiloges Press

Epiloges Press

Κύρωση της Συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και του Μνημονίου Κατανόησης με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για τη Δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη

Υπερψηφίστηκαν την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, από την Ολομέλεια της Βουλής δύο νομοσχέδια του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που αφορούν την κύρωση της Συμφωνίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για τη Δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη. 

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Κώτσηρας, επικεντρώθηκε στα οικονομικά πλεονεκτήματα των δύο συμφωνιών και στη θετική τους επίδραση στο διεθνές κύρος της χώρας μας. 

Ειδικότερα, ο κ. Κώτσηρας τόνισε ότι η Συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων, στη σταθερότητα και ασφάλεια δικαίου στις συναλλαγές και στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Η εν λόγω συμφωνία εντάσσεται στη βούληση Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να εμβαθύνουν την οικονομική τους συνεργασία και αποτελεί μέρος της συνολικότερης προσπάθειας που γίνεται από την κυβέρνηση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας της οικονομίας σε μια σύνθετη γεωστρατηγικά περίοδο. 

Αναφερόμενος γενικότερα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η χώρα μας σήμερα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το 2019» και πρόσθεσε ότι η διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας και της βελτίωσης του οικονομικού περιβάλλοντος «είναι μια σημαντική ένδειξη πατριωτισμού που θα οδηγήσει πρακτικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Στη συζήτηση για το Μνημόνιο Κατανόησης με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για τη Δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κώτσηρας υπογράμμισε τα σημαντικά πλεονεκτήματα από τη λειτουργία του κέντρου τόσο για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας όσο και για το διεθνές κύρος της χώρας. Το κέντρο θα συνδράμει στην αύξηση προμηθειών ανθρωπιστικού υλικού από την ελληνική αγορά, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην περαιτέρω ενίσχυση της καινοτομίας και του τομέα των logistics. Όπως επισήμανε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, «κάθε τέτοια ενέργεια εξωστρέφειας που ενισχύει τον ρόλο της χώρας, ειδικά σε μια σύνθετη περίοδο γεωστρατηγικών μεταβολών, είναι ένα θετικό βήμα εξέλιξης».

Το εν λόγω Μνημόνιο Κατανόησης υπεγράφη στις 15 Ιουλίου 2025 μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, και της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για τη Διοίκηση και τη Μεταρρύθμιση, SungAh Lee.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρ. Μητσοτάκης για δωρεά Ιδρύματος Κανελλοπούλου: Πολύ σημαντική ημέρα για το ΚΑΤ

13/02/26 9:44 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για δωρεά Ιδρύματος Κανελλοπούλου: Πολύ σημαντική ημέρα για το ΚΑΤ

Ο Δήμος Ηράκλειας πρωτοστατεί στην αναβάθμιση της Βάσης ΕΚΑΒ Κοίμησης σε Τομέα παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας

13/02/26 9:26 μμ

Ο Δήμος Ηράκλειας πρωτοστατεί στην αναβάθμιση της Βάσης ΕΚΑΒ Κοίμησης σε Τομέα παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας

Πατρινό Καρναβάλι: Η Παρέλαση των Μικρών 2026, η μεγάλη γιορτή!

13/02/26 9:14 μμ

Πατρινό Καρναβάλι: Η Παρέλαση των Μικρών 2026, η μεγάλη γιορτή!

13/02/26 9:06 μμ

Αύριο Σάββατο «Γαϊτανάκι» στις Σέρρες: Χρώμα, μουσική και παράδοση

Σέρρες: Η Νέλλη Ευθυμίου, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας για 2η φορά - video

13/02/26 8:56 μμ

Σέρρες: Η Νέλλη Ευθυμίου, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας για 2η φορά – video

Aπό 16/2 η διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία της γειτονιάς - Οδηγίες για τους ασθενείς -Video

13/02/26 8:29 μμ

Aπό 16/2 η διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία της γειτονιάς – Οδηγίες για τους ασθενείς -Video

Τράπεζες, Servicers και κόκκινα δάνεια: Κερδοφορία ρεκόρ και σκιές στη διαχείριση οφειλών - video

13/02/26 8:21 μμ

Τράπεζες, Servicers και κόκκινα δάνεια: Κερδοφορία ρεκόρ και σκιές στη διαχείριση οφειλών – video

Εγκληματική οργάνωση έκανε διαρρήξεις και κλοπές στη Βόρεια Ελλάδα, η λεία ξεπερνούσε τα 400.000 ευρώ

13/02/26 8:10 μμ

Εγκληματική οργάνωση έκανε διαρρήξεις, κλοπές και αρπαγές οχημάτων στη Βόρεια Ελλάδα, η λεία ξεπερνούσε τα 400.000 ευρώ

Σέρρες: Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις στο κεντρικό πάρκο - video

13/02/26 8:00 μμ

Σέρρες: Ξεκινούν οι κατεδαφίσεις στο κεντρικό πάρκο – video

Σέρρες: Τα πιο νόστιμα γλυκά για την ημέρα των ερωτευμένων από το "Μακεδονικό" - video

13/02/26 7:48 μμ

Σέρρες: Τα πιο νόστιμα γλυκά για την ημέρα των ερωτευμένων από το “Μακεδονικό” – video

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην πόλη των Σερρών την Τσικνοπέμπτη - Πλημμύρισε από κόσμο η Πλατεία Ελευθερίας - video

13/02/26 7:40 μμ

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην πόλη των Σερρών την Τσικνοπέμπτη – Πλημμύρισε από κόσμο η Πλατεία Ελευθερίας – video

Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Σύνταγμα

13/02/26 9:37 μμ

Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Σχολιάστε

ένα × 5 =