Με θετικά αποτελέσματα, περατώθηκε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, η επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας Νίκης  Κεραμέως στο Νομό Σερρών

Η ΔΕΕΠ Σερρών για την επίσκεψη Κεραμέως στις Σέρρες: Θετικές οι εκτιμήσεις - φωτο

Epiloges Press

Epiloges Press

 Μία ημέρα πριν από την ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 89ης ΔΕΘ και στα πλαίσια περιοδείας των κυβερνητικών κλιμακίων, με μεγάλη επιτυχία και θετικά αποτελέσματα, περατώθηκε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, η επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκης  Κεραμέως στο Νομό Σερρών.  

     Η Υπουργός  Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπύρο Πρωτοψάλτη, μετά από σειρά επισκέψεων που ξεχωριστά πραγματοποίησαν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, μετέβησαν στο Διοικητήριο και ακολούθησε σύσκεψη με τον  Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τους τέσσερις τοπικούς Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους Δημάρχους Σερρών, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Εμμανουήλ Παππά. Συζητήθηκαν εκτενώς και διεξοδικά, όλα τα θέματα και προβλήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, με ιδιαίτερη έμφαση στον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ), που βασανίζει τους αγρότες, στο  Δημογραφικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας, καθώς και στους δείκτες μείωσης της ανεργίας.

Η ΔΕΕΠ Σερρών για την επίσκεψη Κεραμέως στις Σέρρες: Θετικές οι εκτιμήσεις - φωτο

    Ακολούθησε επίσκεψη στο Επιμελητήριο Σερρών, όπου ο Πρόεδρος Αθανάσιος Μαλλιαράς και Μέλη του Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ειρήνη Γκότσικα, με την παρουσία και πάλι των τεσσάρων Βουλευτών ΝΔ του Νομού μας, έθεσαν υπ’ όψιν της Υπουργού ζητήματα και προτάσεις που αφορούν στα εργασιακά ζητήματα των επιχειρήσεων. Μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε η στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων  και η υλοποίηση προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας, η ενίσχυση προγραμμάτων επιδοτούμενης εργασίας σε επιχειρήσεις, κατάρτιση και επιμόρφωση των εργαζομένων σε δομές για την υποστήριξη της μαθητείας, η καλύτερη εφαρμογή  όσον αφορά την Ψηφιακή Κάρτα και ανάληψη πρωτοβουλιών για την κάλυψη των αναγκών των τεχνικών κλάδων όσον αφορά στο προσωπικό τους. Η Υπουργός εξήρε τη σπουδαιότητα του συνεχούς ανοιχτού διαλόγου με τους θεσμικούς φορείς  και υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ώστε να στηρίξει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις που τους απασχολούν και ότι αυτά θα συνεχισθούν αδιάλειπτα.

     Αφού ολοκληρώθηκε η πρωινή ενημέρωση του κυβερνητικού κλιμακίου με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, το μεσημέρι είχε σειρά η διευρυμένη Συνεδρίαση της Δ.Ε.Ε.Π. Σερρών, στα Γραφεία της Οργάνωσης, που κυριολεκτικά γέμισαν ασφυκτικά, με πολλούς περισσότερους από τους αναμενόμενους. Εκτός από το προαναφερθέν κυβερνητικό κλιμάκιο, παρόντες πάλι οι τέσσερις Βουλευτές μας, Κώστας Καραμανλής, Τάσος Χατζηβασιλείου, Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι, Νέας Ζίχνης, Αμφίπολης και Εμμανουήλ Παππά, ο πρώην Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, δεκάδες Μέλη της ΔΕΕΠ  και πολλοί εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων του Νομού.

Η ΔΕΕΠ Σερρών για την επίσκεψη Κεραμέως στις Σέρρες: Θετικές οι εκτιμήσεις - φωτο

     Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεόδωρος Καμπούρης καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους και ευχαρίστησε εγκάρδια τους Υπουργούς, για την τιμητική τους επίσκεψη και το αμέριστο ενδιαφέρον τους, να ακούν και να λαμβάνουν υπόψη και τις απόψεις και προτάσεις των κομματικών οργανώσεων, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι Υπουργοί και ο Γενικός Γραμματέας, για θέματα αρμοδιοτήτων τους, με μια εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

     Το φλέγον θέμα όμως της συζήτησης απετέλεσε το επίκαιρο και σοβαρό πρόβλημα των αγροτών, λόγω της υποχρεωτικής αναγραφής ΑΤΑΚ όλων των αγροτεμαχίων που καλλιεργούν. Οι εκπρόσωποι των αγροτών επεσήμαναν το πρόβλημα διεξοδικά και με στοιχεία, τονίζοντας προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τον κίνδυνο να χαθεί υψηλότατο ποσοστό επιδοτήσεων από τον Νομό Σερρών. Ο Γενικός Γραμματέας προσπάθησε να τους εξηγήσει, ότι αυτό έπρεπε να είχε γίνει προ 5ετίας και με συνεχείς παρατάσεις το προσπερνούσαμε, αλλά πλέον τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. δεν υποχωρούν στο θέμα αυτό, παρά τις έντονες κυβερνητικές παρεμβάσεις που γίνονται συνεχώς.

Advertisement
MEGA

      Οι εκπρόσωποι των αγροτών λαμβάνοντας τον λόγο διαδοχικά, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις και τις προτάσεις τους, ενώ στη συνέχεια ο πρώην Υπουργός Κώστας Καραμανλής τους ενημέρωσε ότι με δική του πρωτοβουλία και την συμμετοχή και άλλων Βουλευτών, έχει υποβληθεί στο Μαξίμου και στον Πρωθυπουργό, πρόταση  εναλλακτικής λύσης, να μπορεί να παρακάμπτεται η απαίτηση για ΑΤΑΚ, όταν ο παραγωγός έχει συμπληρώσει ΚΑΕΚ από το Κτηματολόγιο και για αγροτεμάχια μέχρι είκοσι στρέμματα. Η πρόταση έχει λογική βάση, καθώς σε πολλές περιοχές υπάρχει αναρτημένο κτηματολόγιο που απεικονίζει επακριβώς την έκταση του τεμαχίου. Τέλος και με τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα Πρωτοψάλτη, ότι θα μεταφερθούν στην Κυβέρνηση οι ανησυχίες και προτάσεις τους και ότι θα συνεχισθούν εντονότερες προσπάθειες για επίλυση ή καλύτερη διευθέτηση του θέματος προς διευκόλυνση τους, έληξε η Συνεδρίαση, με τους Εκπροσώπους των Αγροτών, να εκφράζουν την μερική ικανοποίηση τους και να περιμένουν λύσεις.

       Στη συνέχεια και λόγω της προχωρημένης ώρας, έγινε πρόταση στους Υπουργούς και λοιπά μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου για παράθεση γεύματος, την οποία και αποδέχθηκαν.

       Αναχώρησαν απογευματινές ώρες για Θεσσαλονίκη, αφού ευχαρίστησαν τους Βουλευτές και την Οργάνωση μας για την εποικοδομητική συνεργασία.

Δελτίο τύπου


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ-Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ναυαγεί καθημερινά η προπαγάνδα της ΝΔ περί «διαχρονικού» σκανδάλου

13/01/26 1:14 μμ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ-Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ναυαγεί καθημερινά η προπαγάνδα της ΝΔ περί «διαχρονικού» σκανδάλου

Ανάρτηση Π. Μαρινάκη για τη συμφωνία Mercosur και τη στάση των κομμάτων στο ευρωκοινοβούλιο

13/01/26 1:10 μμ

Ανάρτηση Π. Μαρινάκη για τη συμφωνία Mercosur και τη στάση των κομμάτων στο ευρωκοινοβούλιο

Δίκη Novartis: Τελεσίδικα ένοχοι για ψευδείς ισχυρισμούς οι «Μάξ. Σαράφης» και «Αικ. Κελέση»

13/01/26 1:07 μμ

Δίκη Novartis: Τελεσίδικα ένοχοι για ψευδείς ισχυρισμούς οι «Μάξ. Σαράφης» και «Αικ. Κελέση»

Eurovision: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος

13/01/26 1:03 μμ

Eurovision: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος

Η Mattel κυκλοφορεί μια Barbie στο φάσμα του αυτισμού

13/01/26 1:00 μμ

Η Mattel κυκλοφορεί μια Barbie στο φάσμα του αυτισμού

Γιατί ο κόσμος κάνει λιγότερα παιδιά – Η σιωπηλή κρίση της υπογεννητικότητας

13/01/26 12:18 μμ

Γιατί ο κόσμος κάνει λιγότερα παιδιά – Η σιωπηλή κρίση της υπογεννητικότητας

Απάντηση Οικουμενικού Πατριαρχείου σε Ρωσία: Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες

13/01/26 11:59 πμ

Απάντηση Οικουμενικού Πατριαρχείου σε Ρωσία: Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ειρήνη Κατσινοπούλου: «Πηγή του κακού» η ενίσχυση της κατοχής γης και όχι της παραγωγής

13/01/26 11:54 πμ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ – Ειρήνη Κατσινοπούλου: «Πηγή του κακού» η ενίσχυση της κατοχής γης και όχι της παραγωγής

Άννα Βίσση: «Μου άρεσε που ο Καπουτζίδης έγραψε στο reunion του “Παρά Πέντε” ότι η Βίσση είναι για πάντα»

13/01/26 11:05 πμ

Άννα Βίσση: «Μου άρεσε που ο Καπουτζίδης έγραψε στο reunion του “Παρά Πέντε” ότι η Βίσση είναι για πάντα»

Στέλιος Ρόκκος: Θεωρώ ότι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου είναι ο βλάκας

13/01/26 10:59 πμ

Στέλιος Ρόκκος: Θεωρώ ότι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου είναι ο βλάκας

Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης

13/01/26 10:51 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης

Πανελλαδική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα ταξί

13/01/26 10:46 πμ

Πανελλαδική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα ταξί

Σχολιάστε

πέντε × 4 =