Μετά το έντονο ξέσπασμα των Σερραίων αγροτών το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στη SEREXPO, όπου δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες και οι επιθέσεις σε βάρος του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννη Ανδριανού με αφορμή το ζήτημα του ΑΤΑΚ στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, αλλά και τον αναβρασμό που καταγράφεται σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας, φαίνεται πως η υπόθεση οδεύει προς λύση.
Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Κασάπογλου, ο οποίος μίλησε στο Epiloges και στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται ανακοίνωση από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία θα διευκρινίζεται ότι δεν θα απαιτείται η αναγραφή του ΑΤΑΚ για αγροτεμάχια έως 20 στρέμματα.
Πρόκειται για μια ρύθμιση που, όπως σημειώνει ο κ. Κασάπογλου, ικανοποιεί τη μεγάλη πλειονότητα των αγροτών στις Σέρρες, καθώς τα περισσότερα χωράφια είναι μικρότερης έκτασης. Ωστόσο, ο ίδιος σχολίασε ότι ο κ. Ανδριανός θα μπορούσε να είχε προσέλθει στις Σέρρες με τη λύση ήδη στο «τσεπάκι» του, ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη SEREXPO.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ