Η κατηγορία σε βάρος των τεσσάρων, δύο Έλληνες και ένα ζευγάρι αλλοδαπών, αφορά παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Διακόπηκε για τις 22 Οκτωβρίου η δίκη για τις υποκλοπές μέσω του Predator

Epiloges Press

Epiloges Press

Για τις 22 Οκτωβρίου διακόπηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, εκπροσώπων εμπλεκομένων εταιρειών στην υπόθεση των υποκλοπών μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Η κατηγορία σε βάρος των τεσσάρων, δύο Έλληνες και ένα ζευγάρι αλλοδαπών, αφορά παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών. Οι πράξεις, σύμφωνα με την κατηγορία, τελέστηκαν την περίοδο 2020-2021 και για τους τέσσερις κατηγορούμενους εφαρμόζεται ο νόμος του 2019 που υποβάθμισε το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου των επικοινωνιών από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Μάιο μετά από αίτημα των δύο αλλοδαπών κατηγορούμενων προκειμένου να μεταφραστούν έγγραφα της δικογραφίας στην αγγλική. Κατά τη σημερινή διαδικασία, η υπεράσπιση ενός εκ των αλλοδαπών κατηγορούμενων υπέβαλε αίτημα προκειμένου να λάβει γνώση εγγράφων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για τα οποία, όπως είπε, δεν είχε λάβει γνώση καθώς δεν υπήρχαν σχετικοί κωδικοί στη δικογραφία. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι υπάρχουν οι κωδικοί και θα χορηγηθούν στην υπεράσπιση και διέκοψε τη διαδικασία ώστε να ενημερωθεί η υπεράσπιση.

Σε δηλώσεις του μετά τη διακοπή της δίκης, ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Ζαχαρίας Κεσσές, ανέφερε πως αυτήν την υπόθεση «στοιχειώνουν δύο πράγματα». Το πρώτο, όπως δήλωσε, είναι η απουσία του υπουργικού συμβουλίου, των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των πολιτικών προσώπων που ήταν θύματα παρακολούθησης και το δεύτερο ότι «σοβαρά κακουργήματα δικάζονται από Μονομελές Πλημμελειοδικείο που δικάζει και υποθέσεις ρευματοκλοπής».

Advertisement
MEGA

Στην υπόθεση έχουν δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας πολιτικά και άλλα πρόσωπα, όπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ως θύματα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε μετά τη διακοπή της δίκης πως ενώ δεν ικανοποιούνται αιτήματα για Τέμπη, «ικανοποιούνται κάποια τερτίπια κατηγορουμένων στις υποκλοπές».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

Σχολιάστε

δεκατρία − δώδεκα =