Από 1η Οκτωβρίου οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού μέσω της γραμμής 1566, της εφαρμογής MyHealth App, της ιστοσελίδας finddoctors.gov.gr

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε μια νέα ψηφιακή εποχή εισέρχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών και την ταχύτερη πρόσβαση των πολιτών σε ιατρική φροντίδα.

Από την 1η Οκτωβρίου, ξεκινά η λειτουργία ενός νέου συστήματος κλεισίματος ραντεβού στα νοσοκομεία και τις δομές του ΕΣΥ, το οποίο είναι πιο φιλικό και εύχρηστο, διαθέσιμο όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Μέχρι σήμερα εάν κάποιος ήθελε να κλείσει ραντεβού με κάποιο γιατρό σε ένα νοσοκομείο, καλούσε το τηλέφωνο του συγκεκριμένου νοσοκομείου ή το 1535. Αυτοί οι τρόποι καταργούνται, προκειμένου να διασφαλιστούν η ενιαία καταγραφή, η διαφάνεια και η δυνατότητα ελέγχου.

Έτσι από 1η Οκτωβρίου οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού δωρεάν μέσω:

– της εθνικής τηλεφωνικής γραμμής 1566

– της εφαρμογής MyHealth App

– της ιστοσελίδας finddoctors.gov.gr

Οι πολίτες θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ραντεβού είτε τηλεφωνικά με τη δομή, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Παράλληλα από 1η Οκτωβρίου, όλα τα ραντεβού των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων θα πρέπει να αναρτώνται αποκλειστικά στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

«Ψηφιακή εποχή για το ΕΣΥ σημαίνει πιο άμεση και πιο απλή πρόσβαση για τον ασθενή», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εξηγεί τους τρόπους που θα κλείνονται τα ραντεβού αλλά και τα πολλαπλά οφέλη για τον πολίτη.

«Σήμερα, στο ΕΣΥ εξετάζονται περισσότεροι από 500.000 πολίτες τον μήνα. Με τις αλλαγές που εισάγουμε και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης στα νοσοκομεία που υλοποιούμε, ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τους 830.000 ασθενείς μηνιαίως, εξασφαλίζοντας ταχύτερη πρόσβαση και αμεσότερη φροντίδα για τον πολίτη».

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με το νέο σύστημα, στο εξής, όλα τα ραντεβού καταγράφονται σε μια ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα. «Έτσι εξασφαλίζεται ότι δεν χάνονται ραντεβού, δεν υπάρχει διπλή καταχώριση και ο πολίτης γνωρίζει με διαφάνεια πότε και πού θα εξυπηρετηθεί. Χωρίς να χάνει τη σειρά του, χωρίς να αναμένει, αλλά με το ΕΣΥ να τον περιμένει».

Οι παραπάνω αλλαγές σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοιοκλέους καταδεικνύουν τρία πράγματα:

«Πρώτον, ότι το ΕΣΥ “μεγαλώνει”. Εξυπηρετώντας γρηγορότερα, περισσότερους.

Δεύτερον, ότι το ΕΣΥ εκσυγχρονίζεται. Απλοποιώντας διαδικασίες και διευκολύνοντας την πρόσβαση όλων μας σε αυτό.

Advertisement
MEGA

Τρίτον, ότι το ΕΣΥ λειτουργεί, έχοντας στο επίκεντρο έναν: Τον ασθενή. Δίνοντάς του με ακρίβεια την ώρα και την ημέρα που θα τον περιθάλψει και θα τον φροντίσει».

«Αυτό είναι το ΕΣΥ της νέας εποχής. Είναι το όραμα μιας Πολιτείας που στέκεται με αμεσότητα και φροντίδα στο πλευρό του πολίτη της, όταν τη χρειαστεί. Και αυτό το όραμα ήρθε η ώρα στην Ελλάδα να μετουσιωθεί σε πράξη», τονίζει.

Τα ραντεβού στα νοσοκομεία θα αρχίσουν να προστίθενται σταδιακά από την 1η Οκτωβρίου. Έως το τέλος του έτους θα έχουν ενταχθεί όλα στο νέο σύστημα.

Πώς κλείνουμε ραντεβού

Σημειώνεται ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyHealth App η πρόσβαση γίνεται με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet.

Επίσης οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού και στην ψηφιακή πλατφόρμα finddoctors.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet ή με τους κωδικούς ΑΗΦΥ (Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας) που έχουν λάβει από τον προσωπικό τους γιατρό.

Το 1566, που είναι ενεργό από τον Ιούλιο συγκεντρώνει όλη την πληροφόρηση για θέματα Υγείας σε έναν ενιαίο αριθμό. Μέσω του 1566 ο πολίτης κλείνει ραντεβού σε νοσοκομείο ή σε γιατρό για ηλεκτρονική συνταγοράφηση, για προσωπικό γιατρό, για να κάνει διαγνωστικές εξετάσεις, να πληροφορηθεί σε ποιο φαρμακείο πλησίον του θα βρει το φάρμακο που έχει ανάγκη, πώς θα παραλάβει τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους στο σπίτι του, για προληπτικά προγράμματα δημόσια υγείας, για πρόγραμμα εμβολιασμών και οτιδήποτε άλλο αφορά υπηρεσία Υγείας.

Επίσης, «το 1566 ενημερώνει τους πολίτες για υπηρεσίες που δικαιούνται (απογευματινά χειρουργεία, προληπτικές εξετάσεις) και έως τον Ιούνιο του 2026 θα καλύπτει όλες τις υπηρεσίες Υγείας».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ε.ο. Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών

15/01/26 12:45 πμ

Άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ε.ο. Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών

FIBA Europe Cup: Βαριά ήττα για το Περιστέρι

15/01/26 12:43 πμ

FIBA Europe Cup: Βαριά ήττα για το Περιστέρι

Φίζελ: «Θα είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου στην ΑΕΚ»

15/01/26 12:42 πμ

Φίζελ: «Θα είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου στην ΑΕΚ»

Νέα καλλιτεχνική σύμπραξη για τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τη Σοφία Μάνου

15/01/26 12:41 πμ

Νέα καλλιτεχνική σύμπραξη για τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τη Σοφία Μάνου

Η Shuri συναντά τους Fantastic Four στο νέο επικό teaser του «Avengers: Doomsday»

15/01/26 12:41 πμ

Η Shuri συναντά τους Fantastic Four στο νέο επικό teaser του «Avengers: Doomsday»

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιπαράθεση Στ. Αραχωβίτη πρώην Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ και Ζωής Κωνσταντοπούλου προέδρου Πλεύσης Ελευθερίας

15/01/26 12:40 πμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιπαράθεση Στ. Αραχωβίτη πρώην Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ και Ζωής Κωνσταντοπούλου προέδρου Πλεύσης Ελευθερίας

Ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο στη Βασ. Όλγας

15/01/26 12:40 πμ

Ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο στη Βασ. Όλγας

Ψηφίστηκε το πρόγραμμα συνεργασίας 2023–2027 Ελλάδας–Κύπρου για την Παιδεία – Σ. Ζαχαράκη: Στρατηγική επιλογή η εμβάθυνση των σχέσεων, για την ταυτότητα και το μέλλον μας

15/01/26 12:39 πμ

Ψηφίστηκε το πρόγραμμα συνεργασίας 2023–2027 Ελλάδας–Κύπρου για την Παιδεία – Σ. Ζαχαράκη: Στρατηγική επιλογή η εμβάθυνση των σχέσεων, για την ταυτότητα και το μέλλον μας

Σε κρίσιμη κατάσταση 95χρονη που αυτοπυρπολήθηκε έξω από κατάστημα, στο Αιγάλεω

15/01/26 12:38 πμ

Σε κρίσιμη κατάσταση 95χρονη που αυτοπυρπολήθηκε έξω από κατάστημα, στο Αιγάλεω

ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων μείωσης ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες φυσικών προσώπων για το 2026

15/01/26 12:37 πμ

ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων μείωσης ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες φυσικών προσώπων για το 2026

Ιράν - MKO: Τουλάχιστον 3.428 διαδηλωτές νεκροί

15/01/26 12:36 πμ

Ιράν – MKO: Τουλάχιστον 3.428 διαδηλωτές νεκροί

Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής

15/01/26 12:35 πμ

Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί Αττικής

Σχολιάστε

ένα × 1 =