«Το Εθνικό Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης έπρεπε να κλείσει διότι δεν έχει ασφάλεια και η πρώτη έγνοια είναι να βρεθεί κολυμβητήριο για τα παιδιά», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης

Γιάννης Βρούτσης: Το Εθνικό Κολυμβητήριο έπρεπε να κλείσει διότι δεν έχει ασφάλεια, ψάχνουμε εναλλακτική λύση για τα παιδιά

Epilogestv

Epilogestv

«Το Εθνικό Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης έπρεπε να κλείσει διότι δεν έχει ασφάλεια και η πρώτη έγνοια είναι να βρεθεί κολυμβητήριο για τα παιδιά», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 102FM της ΕΡΤ3, ενώ για το Καυτανζόγλειο είπε ότι «η φιλοδοξία είναι να γίνει το ΟΑΚΑ της Βόρειας Ελλάδας».

“Προς έκπληξή μου διαπίστωσα ότι το Εθνικό Κολυμβητήριο δεν είχε κανένα έγγραφο. Λειτουργούσε τόσες δεκαετίες, φιλοξενώντας παιδιά, γονείς, αθλητές, προπονητές χωρίς να έχει ούτε καν οικοδομική άδεια. Όταν το διαπιστώνεις δεν έχεις τη δυνατότητα να πεις: «Θα περιμένω λίγο να βρω μια εναλλακτική λύση». Αυτά γίνονται ακαριαία. Το ΟΑΚΑ το έκλεισα ακαριαία”, δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Απέδωσε σε υστερόβουλες κομματικές αντιλήψεις ή σε στενόμυαλη σκέψη τις αντιρρήσεις που εκφράζονται και παρατήρησε: “Υπάρχουν αντιρρήσεις κεκαλυμμένες με υστερόβουλο τρόπο.

‘Όποιος λέει ότι δεν έπρεπε να κλείσει βίαια, είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούσα να έχω δεύτερη σκέψη παρά να δώσω εντολή να κατεβάσει ρολά. Αντιδρούν μόνο αν το κάνουν με υστερόβουλη κομματική αντίληψη ή στενόμυαλη σκέψη. Είμαι περήφανος που το έκλεισα. Είμαι ο πρώτος υπουργός που κλείνει αθλητικό χώρο, γιατί δεν έχει ασφάλεια. Έκανα σωστά που το έκλεισα. Είμαι ο πρώτος που βάζει κανόνες και προτεραιοποιεί την ασφάλεια. Απορώ πώς θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού ή με άλλες ιδιότητες κομπάζουν και δείχνουν με το δάχτυλο, όταν ποτέ δεν ασχολήθηκαν με την ασφάλεια, απλά μόνο με παραγοντισμούς”.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τα παιδιά που πήγαιναν στο Εθνικό Κολυμβητήριο ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού απάντησε: “‘Αρχισε αμέσως να κινείται η διαδικασία ανεύρεσης κολυμβητηρίου για να φιλοξενήσει τα παιδιά. Σήμερα δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, αλλά η πρώτη έγνοια είναι να βρούμε εναλλακτικό τρόπο. Είμαστε στη διαδικασία ανεύρεσης κολυμβητηρίου. Ψάχνουμε να βρούμε εναλλακτικό τρόπο και προσπαθούμε να ξανανοίξουμε το Εθνικό Κολυμβητήριο με ασφάλεια”.

Σχετικά με τα όσα γίνονται στο Καυτανζόγλειο και τον στόχο της κυβέρνησης ο κ. Βρούτσης επισήμανε: “Γίνονται οι κινήσεις βήμα βήμα. Το πρώτο ήταν η αύξηση του προϋπολογισμού, 150% μόνιμη αύξηση του προϋπολογισμού, ώστε η διοίκηση να μπορεί να κάνει μικρά έργα. Το δεύτερο ήταν να εξομοιώσω το Καυτανζόγλειο με το ΟΑΚΑ, να αποκτήσει, δηλαδή, μάνατζερ. Το τρίτο ήταν η αδειοδότηση.

Advertisement
MEGA

Τα δύο επόμενα μεγάλα βήματα είναι να γίνει στολίδι, να αγκαλιάζει όλο τον κόσμο του αθλητισμού. Με ένα ποσό 11 εκατομμυρίων ευρώ το κεντρικό και το βοηθητικό στάδιο θα αναμορφωθούν πλήρως, είναι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα έργα θα εκτελέσει το ΤΑΙΠΕΔ. Πριν από δέκα μέρες ήμουν στη Θεσσαλονίκη, ήταν και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο κύριος Σταμπουλίδης, και επιβεβαίωσε όσα λέω. Έκανα και αίτημα στο υπουργείο Οικονομίας και το επόμενο βήμα είναι η ενεργειακή αναβάθμιση που θα ξεκινήσει. Το Καυτανζόγλειο θα γίνει ένα υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές στην Ευρώπη και θα καλύψει τις ανάγκες όλου του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη.

Αισιοδοξούμε, ευελπιστούμε να γίνει το ΟΑΚΑ της Βόρειας Ελλάδας, μικρότερο στο μέγεθος, αλλά σημαντικό και εμβληματικό για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα”.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 5:57 μμ

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

03/04/26 5:32 μμ

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

03/04/26 5:21 μμ

Σιμεόνε: «Ο σεβασμός έχει χαθεί στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία εδώ και χρόνια»

03/04/26 5:04 μμ

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, σταθερή η κατάστασή του

03/04/26 4:54 μμ

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

03/04/26 4:50 μμ

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

03/04/26 4:35 μμ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

03/04/26 4:22 μμ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

03/04/26 3:58 μμ

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ

03/04/26 3:37 μμ

Μάντσεστερ Σίτι: Κοντά σε συμφωνία με τον Φόντεν για το νέο συμβόλαιο

03/04/26 3:28 μμ

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα της συζύγου του Ζότα

03/04/26 3:23 μμ

Αρμπελόα: «Ας αφήσουμε πίσω μας το γόνατο του Μπαπέ και ας απολαύσουμε τα γκολ του»

Σχολιάστε

τέσσερα − δυο =