Η METLEN και η κορεάτικη HRE ανακοινώνουν την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας

H ΜΕΤLEN και η HRE Υπογράφουν Εμβληματική Συμφωνία για Έργα ΑΠΕ στη Νότια Κορέα

Epiloges Press

Epiloges Press

  •  Η HRE αποκτά φωτοβολταϊκό χαρτοφυλάκιο 42MW της METLEN στη Νότια Κορέα
  • Η συμφωνία-ορόσημο αναδεικνύει το παγκόσμιο Asset Rotation Plan της METLEN και την επέκτασή της στην Ανατολική Ασία
  • Η συνεργασία ανοίγει τον δρόμο για μελλοντικά φωτοβολταϊκά έργα μεγάλης κλίμακας, έργα αποθήκευσης (BESS) και «πράσινα» data centers στη Νότια Κορέα

Η METLEN (RIC: MTLN.L, Bloomberg: MTLN.LN, MTLN.GA, ADR: MYTHY US) και η κορεάτικη HRE Co. Ltd. (“HRE”), ανακοινώνουν την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας, βάσει της οποίας η HRE θα αποκτήσει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων στη Νότια Κορέα, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 42 MW, που αφορά στο πρώτο στάδιο του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ που έχει αναπτύξει στη χώρα η METLEN.

Η συμφωνία, ειδικότερα, περιλαμβάνει πέντε φωτοβολταϊκά έργα σε λειτουργία ή υπό ανάπτυξη, τα οποία στο σύνολό τους θα παράγουν πάνω από  60 GWh καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, καλύπτοντας τις ανάγκες ηλεκτροδότησης άνω των 12.000 νοικοκυριών στη Νότια Κορέα. Σημειώνεται, ότι τα έργα που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία έχουν εξασφαλίσει μακροχρόνια συμβόλαια πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας (PPAs) με κορυφαίους κορεατικούς ομίλους, ενισχύοντας τη στρατηγική και εμπορική τους αξία.

Η συνεργασία αυτή αναδεικνύει τη στρατηγική σημασία του Asset Rotation Plan της METLEN, που επιβεβαιώνει σταθερά την ικανότητα της Εταιρείας να υλοποιεί με επιτυχία σύνθετες συναλλαγές. Η συναλλαγή συμβάλλει επίσης, στην περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής ρευστότητας, υποστηρίζοντας τη στρατηγική της ευελιξία καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει τις διεθνείς της δραστηριότητες.

Η METLEN και η HRE, πέρα από τη συγκεκριμένη συμφωνία, εξετάζουν τη δυνατότητα ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας για το χαρτοφυλάκιο έργων της METLEN στη Νότια Κορέα, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά έργα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (BESS) και data centers που θα τροφοδοτούνται από «πράσινη» ενέργεια.

Ο Sunwoong Kim, Εκτελεστικός Εκπρόσωπος (Representative Executive Officer) της HRE Co. Ltd. σημείωσε τα εξής σχετικά με τη συμφωνία“Είμαστε περήφανοι που προχωρήσαμε με τη METLEN σε αυτή τη σημαντική συμφωνία, η οποία αποτυπώνει τη κοινή μας δέσμευση για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης της Νότιας Κορέας. Η εξαγορά του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου ισχύος 42 MW ενισχύει τη θέση της HRE ως ηγέτιδας δύναμης στον τομέα ανάπτυξης έργων ΑΠΕ και σηματοδοτεί την έναρξη μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με τη METLEN. Μαζί, στοχεύουμε να επεκταθούμε σε μεγάλης κλίμακας έργα ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης, που θα διαμορφώσουν το βιώσιμο ενεργειακό μέλλον της περιοχής.”

Η Νότια Κορέα παραμένει μία στρατηγική αγορά για τον τομέα M Renewables της METLEN, μίας από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν καταφέρει να εδραιώσουν ισχυρή παρουσία στον κλάδο ΑΠΕ της Ανατολικής Ασίας. Από την είσοδό της στην αγορά το 2022, με την κατασκευή του πρώτου φωτοβολταϊκού πάρκου στο Yangpyung-gun, η METLEN έχει διευρύνει το αποτύπωμά της μέσω ενός χαρτοφυλακίου έργων μεγάλης κλίμακας.

Advertisement
MEGA

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Executive Director της M Renewables της METLEN, δήλωσε: «Η συμφωνία με την HRE επιβεβαιώνει τη στρατηγική και μακροχρόνια παρουσία της METLEN στην αγορά της Νότιας Κορέας και ενισχύει το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Εταιρείας στην Ανατολική Ασία. Αντανακλά, επίσης, την εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει μέσα από την επιτυχημένη ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων υψηλής ποιότητας και σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας μας σε μία από τις πιο δυναμικές ενεργειακές αγορές της περιοχής».

Τα data centers που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές αποτελούν κρίσιμο πυλώνα της στρατηγικής ανάπτυξής της METLEN στη Νότια Κορέα, αξιοποιώντας ολοένα και αυξανόμενες ψηφιακές υποδομές της χώρας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video

Σχολιάστε

17 − δέκα =