Για το ιστορικό κτήριο του 3ου Γυμνασίου, το οποίο τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νέας Γενιάς και Χρήσεων Δημοσίου Χώρου Παναγιώτης Κεΐσογλου.
Προκειμένου να διεκδικηθεί κάποια χρηματοδότηση για οριστική αποκατάσταση πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη στατικής επάρκεια. Αυτό, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, θα γίνει μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.
Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα διατηρητέο κτήριο είναι ένα επιπλέον χαρτί για το δήμο Σερρών προκειμένου να καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τις επισκευές.
Στο παρελθόν είχαν τοποθετηθεί και ρηγματόμετρα στις αίθουσες που παραμένουν κλειστές προκειμένου να εντοπιστεί το μέγεθος του προβλήματος.
Ο κύριος Κεΐσογλου αναφέρθηκε και στη συγκέντρωση του Συλλόγου Αποφοίτων και φίλων του 3ου Γυμνασίου, με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως όλων η επιθυμία είναι να σωθεί το κτήριο













