Με αφορμή την πρόσφατη σύσταση του ΕΟΠΥΥ προς τα συμβεβλημένα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Εργαστήρια και Ιδιωτικά Πολυϊατρεία, σχετικά με την παράνομη είσπραξη πρόσθετων αμοιβών πέραν της νόμιμης συμμετοχής των ασφαλισμένων, η ... Περισσότερα

Η ΕΛΛΟΚ καλεί τους ασθενείς να καταγγέλλουν παράνομες χρεώσεις από ιδιωτικούς παρόχους υγείας

Epilogestv

Epilogestv

Με αφορμή την πρόσφατη σύσταση του ΕΟΠΥΥ προς τα συμβεβλημένα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Εργαστήρια και Ιδιωτικά Πολυϊατρεία, σχετικά με την παράνομη είσπραξη πρόσθετων αμοιβών πέραν της νόμιμης συμμετοχής των ασφαλισμένων, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ επικροτεί κάθε ενέργεια της Διοίκησης και των στελεχών του Οργανισμού, που έχουν ως στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας των διαδικασιών, την τήρηση της νομιμότητας και των συμβάσεων που υπογράφονται και την προάσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ασθενών.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις συχνές καταγγελίες για περιστατικά παράνομων χρεώσεων, όπως αυτές τεκμηριώνονται από τις σχετικές εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις και την ηλεκτρονική ενημέρωση του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους παρόχους, η ΕΛΛΟΚ εκφράζει ξανά την πρότασή της υπέρ της θεσμοθέτησης δομημένης, τακτικής αξιολόγησης των υπηρεσιών που προσφέρουν οι συμβεβλημένοι πάροχοι, κατά τα πρότυπα της πρόσφατης αξιολόγησης των νοσοκομείων. Ένα τέτοιο μέτρο, σημειώνει η ΕΛΛΟΚ, θα ενισχύσει το έργο εποπτείας και επιτήρησης του ΕΟΠΥΥ, θα ενδυναμώσει τους ασθενείς και θα συμβάλει στη συνολική βελτίωση της ποιότητας και της αξιοπιστίας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Η ΕΛΛΟΚ, στον διττό της ρόλο ως εκπρόσωπος συλλόγων ασθενών και ως Εθνικός Κόμβος για τον Καρκίνο, υπογραμμίζει ότι το Ευρωπαϊκό Σχέδιο κατά του Καρκίνου (Europe’s Beating Cancer Plan), η Αποστολή για τον Καρκίνο (Cancer Mission) και ο Ευρωπαϊκός Κώδικας κατά του Καρκίνου (European Code for Cancer) εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση, την προστασία των ασθενών και τα υψηλά πρότυπα διαφάνειας. Οι αρχές αυτές επιβάλλουν εγρήγορση για την αποτροπή κάθε μορφής εκμετάλλευσης και επιβεβαιώνουν την ανάγκη για συνεπή θεσμικό έλεγχο και λογοδοσία προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας.

Η ΕΛΛΟΚ καλεί τους ασθενείς και τους συλλόγους ασθενών να ενημερώνονται υπεύθυνα για τα δικαιώματά τους μέσω των επίσημων πηγών του ΕΟΠΥΥ, αλλά και των κεντρικών τους εκπροσώπων και να μην υποκύπτουν σε αιτήσεις πληρωμών για τις οποίες δεν προκύπτει αντίστοιχη υποχρέωση από τις σχετικές συμβάσεις με τον Οργανισμό.

Advertisement
MEGA

Συστήνει σε κάθε ασθενή που υφίσταται παράνομες χρεώσεις να καταγγέλλει επώνυμα κάθε περιστατικό παρατυπίας ή άρνησης εξυπηρέτησης στην Αυτοτελή Διεύθυνση Ελέγχου Συμβάσεων και Παρόχων του ΕΟΠΥΥ, ώστε να ενεργοποιούνται άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος: «Είχε διάρκεια και μας τρόμαξε» λένε μοναχοί – Αναφορές για ρωγμές σε παλιά κτίρια

25/03/26 10:38 μμ

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος: «Είχε διάρκεια και μας τρόμαξε» λένε μοναχοί – Αναφορές για ρωγμές σε παλιά κτίρια

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Μαρτίου

25/03/26 10:30 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Μαρτίου

Δημήτρης Αλεξανδρής: Σκέφτομαι πολύ συχνά να γίνω ταξιτζής ή να δουλεύω σε φορτηγό

25/03/26 10:24 μμ

Δημήτρης Αλεξανδρής: Σκέφτομαι πολύ συχνά να γίνω ταξιτζής ή να δουλεύω σε φορτηγό

Πώς χυλώνουν οι φακές

25/03/26 10:18 μμ

Πώς χυλώνουν οι φακές

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί το Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου

25/03/26 10:14 μμ

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί το Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου

Χάρις Αλεξίου: Αισθάνομαι ότι άλλαξα τη ζωή μου αρκετές φορές

25/03/26 10:08 μμ

Χάρις Αλεξίου: Αισθάνομαι ότι άλλαξα τη ζωή μου αρκετές φορές

Πώς να καθαρίσετε στόρια, περσίδες και κουρτίνες με τον σωστό τρόπο

25/03/26 10:01 μμ

Πώς να καθαρίσετε στόρια, περσίδες και κουρτίνες με τον σωστό τρόπο

Πώς να φροντίσετε τα φυτά σας την άνοιξη και να τα προετοιμάσετε για το καλοκαίρι

25/03/26 9:58 μμ

Πώς να φροντίσετε τα φυτά σας την άνοιξη και να τα προετοιμάσετε για το καλοκαίρι

25/03/26 9:50 μμ

Δυνατός σεισμός τώρα στη Χαλκιδική, αισθητός στις Σέρρες

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση στο Ιράν αν δεν δεχτεί την ήττα

25/03/26 9:06 μμ

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση στο Ιράν αν δεν δεχτεί την ήττα

Akylas: «Πέρασα πολύ ωραία στη Φινλανδία, αλλά γύρισα με πυώδη αμυγδαλίτιδα και πυρετό»

25/03/26 8:56 μμ

Akylas: «Πέρασα πολύ ωραία στη Φινλανδία, αλλά γύρισα με πυώδη αμυγδαλίτιδα και πυρετό»

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

25/03/26 8:50 μμ

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Σχολιάστε

εννιά − 8 =