Αναστολή λειτουργίας μόνο των καταστημάτων που βρίσκονται σε αστικά κέντρα και πρωτεύουσες των νομών της χώρας όπου υπάρχουν και άλλα καταστήματα.

ΕΛΤΑ: Σε πρώτη φάση αναστολή καταστημάτων σε πρωτεύουσες νομών και αστικά κέντρα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στην αναστολή λειτουργίας μόνο των καταστημάτων που βρίσκονται σε αστικά κέντρα και πρωτεύουσες των νομών της χώρας, όπου υπάρχουν και άλλα καταστήματα, προχωράει, σε πρώτη φάση, η διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Advertisement
 

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης, για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας οι μεταβολές θα γίνουν εντός τριμήνου, ώστε να υπάρξει ο χρόνος να εξηγηθεί η αναγκαιότητα των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, πάντα με κριτήριο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών και να εξετασθεί η λειτουργία πρακτορείων, εφ΄όσον υπάρχει ενδιαφέρον και είναι εφικτό σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Η διοίκηση τονίζει πως τα ΕΛΤΑ για «περισσότερες από τρεις δεκαετίες καταγράφουν ζημιές, λειτουργώντας σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ριζικά και ραγδαία» και «οι Ευρωπαϊκοί κανόνες δεν επιτρέπουν πλέον καμία κρατική ενίσχυση. Αν δεν ληφθούν τώρα οι απαραίτητες αποφάσεις, μέσα στους επόμενους έξι έως εννέα μήνες οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες – απειλώντας τη βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ». Δηλώνει, επίσης, πως ο μετασχηματισμός που εφαρμόζεται δεν έχει στόχο τη συρρίκνωση, αλλά τη διάσωση και την αναγέννηση των ΕΛΤΑ ως μια σύγχρονη, αποδοτική εταιρεία υπηρεσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης των ΕΛΤΑ :

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία βρίσκονται αντιμέτωπα με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας τους.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες καταγράφουν ζημιές, λειτουργώντας σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ριζικά και ραγδαία. Επιπλέον, οι Ευρωπαϊκοί κανόνες δεν επιτρέπουν πλέον καμία κρατική ενίσχυση. Αν δεν ληφθούν τώρα οι απαραίτητες αποφάσεις, μέσα στους επόμενους έξι έως εννέα μήνες οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες – απειλώντας τη βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, η διοίκηση επιλέγει να δράσει με ευθύνη και ρεαλισμό. Ο μετασχηματισμός που εφαρμόζεται δεν έχει στόχο τη συρρίκνωση, αλλά τη διάσωση και την αναγέννηση των ΕΛΤΑ ως μια σύγχρονη, αποδοτική εταιρεία υπηρεσιών.

Αντιμετωπίζονται χρόνια φαινόμενα αδράνειας, που κρατούσαν δεκάδες εργαζομένους χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, ενώ ταυτόχρονα έλειπαν εκεί όπου υπήρχε πραγματική ανάγκη. Με το νέο πλάνο, αυτοί οι πόροι επανατοποθετούνται στο έργο της διανομής και της εξυπηρέτησης του πελάτη – εκεί όπου χτίζεται καθημερινά η αξιοπιστία και η εικόνα των ΕΛΤΑ.

Advertisement
Family Kitchen

Τίποτα από όλα αυτά δεν αναιρεί τον κοινωνικό ρόλο της εταιρείας. Αντίθετα, τον ενισχύει μέσα από νέα εργαλεία και τεχνολογία. Οι υπηρεσίες που κάποτε απαιτούσαν φυσική παρουσία στο κατάστημα, σήμερα παρέχονται στην πόρτα του πολίτη, μέσω του προγράμματος «ΕΛΤΑ κατ’ οίκον» και του ψηφιακού ταχυδρόμου, που εξοπλίζεται με tablet και POS για να εξυπηρετεί τους πελάτες γρήγορα, με ασφάλεια και συνέπεια. Η πλειονότητα των συναλλαγών -επιστολές, δέματα, πληρωμές- πραγματοποιείται πλέον εκτός καταστήματος. Το φυσικό κατάστημα, που άλλοτε αποτελούσε τον πυρήνα της δραστηριότητας, έχει σε πολλές περιοχές περιοριστεί σε ελάχιστο αντικείμενο.

Τα ΕΛΤΑ μεταβάλλουν το μοντέλο λειτουργίας τους, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους  και με τρόπο που θα εγγυάται την καλύτερη δυνατή υπηρεσία στην πόρτα του κάθε πολίτη ακόμη και της πιο απομακρυσμένης περιοχής της χώρας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση των ΕΛΤΑ ανακοινώνει ότι έχοντας αξιολογήσει το σύνολο των καταστημάτων που διατηρεί στην επικράτεια με βασικό κριτήριο τον όγκο των υπηρεσιών που εκτελούνται σε αυτά προχωράει σε πρώτη φάση στην αναστολή λειτουργίας μόνο των καταστημάτων που βρίσκονται σε αστικά κέντρα και πρωτεύουσες των νομών της χώρας όπου υπάρχουν και άλλα καταστήματα.

Για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας, οι μεταβολές θα γίνουν εντός τριμήνου, ώστε να υπάρξει ο χρόνος να εξηγηθεί η αναγκαιότητα των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, πάντα με κριτήριο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών και να εξετασθεί η λειτουργία πρακτορείων, εφ΄όσον υπάρχει ενδιαφέρον και είναι εφικτό σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δ. Κουτσούμπας από Σέρρες: Συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να βρει ελπιδοφόρα διέξοδο η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική

02/11/25 11:25 πμ

Δ. Κουτσούμπας από Σέρρες: Συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να βρει ελπιδοφόρα διέξοδο η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική

Θεσσαλονίκη: Δεκαοκτώ προσαγωγές και μία σύλληψη μετά από επεισόδια στο κέντρο

02/11/25 11:16 πμ

Θεσσαλονίκη: Δεκαοκτώ προσαγωγές και μία σύλληψη μετά από επεισόδια στο κέντρο

Κυρ. Μητσοτάκης: Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, μεταρρυθμίσεις που προχωρούν και πολλή όρεξη για δουλειά

02/11/25 11:12 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, μεταρρυθμίσεις που προχωρούν και πολλή όρεξη για δουλειά

Νέο μισθολόγιο ενστόλων - Αυξήσεις και αναδρομικά έως 3 μήνες

02/11/25 10:59 πμ

Νέο μισθολόγιο ενστόλων – Αυξήσεις και αναδρομικά έως 3 μήνες

Νεκρός βρέθηκε στην Αράχωβα ο Γιάννης Λάλας που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία Καραϊβάζ

02/11/25 10:54 πμ

Νεκρός βρέθηκε στην Αράχωβα ο Γιάννης Λάλας που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Βορίζια: Τι εξετάζει η αστυνομία για της συνθήκες του μακελειού

02/11/25 10:47 πμ

Βορίζια: Τι εξετάζει η αστυνομία για της συνθήκες του μακελειού, πώς ξεκίνησε η αιματηρή συμπλοκή

«1η Νοεμβρίου – Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων»

02/11/25 11:32 πμ

«1η Νοεμβρίου – Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 2 Νοεμβρίου

01/11/25 9:30 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 2 Νοεμβρίου

2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1955: Όταν η πόλη των Σερρών βυθίστηκε στο πένθος

01/11/25 9:29 μμ

2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1955: Όταν η πόλη των Σερρών βυθίστηκε στο πένθος

Την Κυριακή η κηδεία του Φανούρη Καργάκη που σκοτώθηκε στα Βορίζια - Το κρητικό έθιμο και η βάφτιση των παιδιών του

01/11/25 9:26 μμ

Την Κυριακή η κηδεία του Φανούρη Καργάκη που σκοτώθηκε στα Βορίζια – Το κρητικό έθιμο και η βάφτιση των παιδιών του

ΕΛΤΑ: Σε πρώτη φάση αναστολή καταστημάτων σε πρωτεύουσες νομών και αστικά κέντρα

01/11/25 9:08 μμ

ΕΛΤΑ: Σε πρώτη φάση αναστολή καταστημάτων σε πρωτεύουσες νομών και αστικά κέντρα

Κ. Κυρανάκης για υπόθεση κυκλώματος στο Κτηματολόγιο: Ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκδικείται

01/11/25 9:03 μμ

Κ. Κυρανάκης για υπόθεση κυκλώματος στο Κτηματολόγιο: Ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκδικείται

Σχολιάστε

τρία × τέσσερα =