Να δημιουργηθεί πάρκο στην Αλυσίδα και να μην μετατραπεί το πρώην εργοστάσιο παραγωγής παπουτσιών σε χώρο γραφείων τράπεζας

Πάρκο στην «Αλυσίδα» ζητούν οι κάτοικοι-Τι λέει ο Δ.Θεσσαλονίκης

Epilogestv

Epilogestv

Να δημιουργηθεί πάρκο στην Αλυσίδα, στην περιοχή της Χαριλάου και να μην μετατραπεί το πρώην εργοστάσιο παραγωγής παπουτσιών, που γκρεμίστηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, σε χώρο γραφείων τράπεζας ζήτησαν από τη διοίκηση και τις παρατάξεις του δήμου Θεσσαλονίκης κάτοικοι της περιοχής.

Advertisement
 

Εκπρόσωποι των κατοίκων παρέστησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απαιτώντας από τον δήμο να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί ένα πάρκο πρασίνου στην Αλυσίδα, με ελεύθερους χώρους για μικρούς και για μεγαλύτερους, λέγοντας πως είναι το μοναδικό οικόπεδο που έμεινε ανοικοδόμητο σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη γειτονιά. Παράλληλα, ζήτησαν να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας υπόγειου, δημοτικού, πάρκινγκ για να λυθεί το θέμα της στάθμευσης.

«Προφανώς και στηρίζουμε τους κατοίκους που διεκδικούν περισσότερο πράσινο, περισσότερο δημόσιο χώρο», είπε ο κ.Αγγελούδης εξηγώντας, ωστόσο, πως το οικόπεδο, στο μεγαλύτερο του μέρος, «χάθηκε» οριστικά πριν από μία δεκαετία. «Εάν υπάρχει ένας νόμιμος και θεσμικός τρόπος για να μην οικοδομηθεί το μέρος που ανήκει στους ιδιώτες, τότε δεσμεύομαι ότι θα τον ακολουθήσουμε», πρόσθεσε.

«Οι προηγούμενες διοικήσεις είναι αυτές που οδήγησαν στην ιδιωτική εκμετάλλευση του χώρου», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης λέγοντας, παράλληλα, σε ότι αφορά το 1,5 στρέμμα που απέμεινε από τους ιδιώτες εντός της Αλυσίδας πως «δεν πρόκειται να το αφήσουμε. Αυτό είναι δικιά μας υποχρέωση, να μπορέσουμε να βρούμε τα απαραίτητα κονδύλια και τις προϋποθέσεις να μη χαθεί ο χώρος και να γίνει χώρος πρασίνου».
Συνολικά ο χώρος της Αλυσίδας έχει έκταση δέκα στρεμμάτων και ένα μεγάλο τμήμα του οικοπέδου βρίσκεται στα χέρια τράπεζας, ένα άλλο μέρος σε ιδιώτη, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσει το κομμάτι που απέμεινε να το απαλλοτριώσει, όπως είπε η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Δήμητρα Αγκαθίδου. «Αφού χάθηκαν χρόνια για τα άλλα δύο τμήματα του οικοπέδου, προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να απαλλοτριώσουμε τον χώρο που είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου», σημείωσε η αντιδήμαρχος.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, τοποθετούμενος για το θέμα, δήλωσε σίγουρος πως «όλοι θέλουμε ουσιαστικά να αξιοποιήσουμε αυτή τη ζώνη πρασίνου», ενώ ο Σπύρος Πέγκας από την ελάσσονα αντιπολίτευση έκανε την πρόταση η δημοτική αρχή να προτείνει ανταλλαγή οικοπέδου με την τράπεζα και παράλληλα να αξιοποιήσει το δικό της κομμάτι ως χώρο πρασίνου.

Ο Δρόσος Τσαβλής, επικεφαλής της παράταξης «’Ολοι Εμείς», αναφέρθηκε σε πληροφορίες ότι υπήρχε μεγάλη ποσότητα αμιάντου στην κατασκευή του κτιρίου της Αλυσίδας,, που με την κατεδάφιση απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα της γειτονιάς και της πόλης. Όπως είπε ο κ.Τσαβλής ήρθε σε επαφή με το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ για να γίνουν μετρήσεις στην περιοχή, μιας που ο δήμος και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορούν να το πράξουν.
Να διαπραγματευτεί η δημοτική αρχή με την τράπεζα για ανταλλαγή, δωρεά ή αγορά άλλου οικοπέδου πρότεινε και ο Νίκος Νικήσιανης από την «Πόλη Ανάποδα».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληθυσμιακή κατάρρευση στον δήμο Νέας Ζίχνης Σερρών: "Μιλάμε για χωριά γερόντων"

10/11/25 8:09 μμ

Πληθυσμιακή κατάρρευση στον δήμο Νέας Ζίχνης Σερρών: “Μιλάμε για χωριά γερόντων”

Πάρκο στην «Αλυσίδα» ζητούν οι κάτοικοι-Τι λέει ο Δ.Θεσσαλονίκης

10/11/25 8:48 μμ

Πάρκο στην «Αλυσίδα» ζητούν οι κάτοικοι – Τι λέει ο Δ.Θεσσαλονίκης

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: 18χρονη φοιτήτρια εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

10/11/25 7:57 μμ

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: 18χρονη φοιτήτρια εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Λίνα Μενδώνη: Εργαζόμαστε μεθοδικά για την επιστροφή των Γλυπτών

10/11/25 7:58 μμ

Λίνα Μενδώνη: Εργαζόμαστε μεθοδικά για την επιστροφή των Γλυπτών

Ιστορικό άνοιγμα για την ταινία «Predator: Badlands» στο box office

10/11/25 7:53 μμ

Ιστορικό άνοιγμα για την ταινία «Predator: Badlands» στο box office

Πέθανε ο δημοσιογράφος Σταύρος Πασάκος

10/11/25 7:50 μμ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Σταύρος Πασάκος

Αερολέσχη Σερρών: Τιμήθηκαν οι Ταξιάρχες - Μια συμβολική πτήση υπό τον ευλογημένο ουρανό

10/11/25 7:46 μμ

Αερολέσχη Σερρών: Τιμήθηκαν οι Ταξιάρχες – Μια συμβολική πτήση υπό τον ευλογημένο ουρανό

Ρομπ Λόου και Κιθ Ντέιβιντ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την μαύρη κωμωδία «My New Friend Jim»

10/11/25 7:49 μμ

Ρομπ Λόου και Κιθ Ντέιβιντ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την μαύρη κωμωδία «My New Friend Jim»

Κυματοειδής Χάρτινη Συσκευασία: Προκλήσεις και προοπτικές για ένα βιώσιμο μέλλον στην Ελλάδα και την Ευρώπη

10/11/25 7:48 μμ

Κυματοειδής Χάρτινη Συσκευασία: Προκλήσεις και προοπτικές για ένα βιώσιμο μέλλον στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Ο πρόεδρος του BBC απολογείται για ένα "λάθος κρίσης" στο μοντάζ ομιλίας του Τραμπ - Το BBC News λέει ότι έλαβε νομική απειλή από τον Τραμπ

10/11/25 7:37 μμ

Ο πρόεδρος του BBC απολογείται για ένα “λάθος κρίσης” στο μοντάζ ομιλίας του Τραμπ – Το BBC News λέει ότι έλαβε νομική απειλή από τον Τραμπ

Πάτρα: Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και ζημιές σε αυτοκίνητα

10/11/25 7:35 μμ

Πάτρα: Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και ζημιές σε αυτοκίνητα

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ – Σπ. Λιβανός: Ανακτήσαμε 70 εκατ, ευρώ από αχρεωστήτως καταβληθείσες επιδοτήσεις – Δέχθηκα λοιδορίες και απειλές λόγω των ελέγχων

10/11/25 7:33 μμ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ – Σπ. Λιβανός: Ανακτήσαμε 70 εκατ, ευρώ από αχρεωστήτως καταβληθείσες επιδοτήσεις – Δέχθηκα λοιδορίες και απειλές λόγω των ελέγχων

Σχολιάστε

δέκα + 12 =