Ο υπουργός τονίζει ότι "η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο

Πιερρακάκης: «Η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι αδιανόητο: κατατάσσεται στις οικονομίες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη»

Epiloges Press

Epiloges Press

«Ο Προϋπολογισμός του 2026 είναι ένας από τους πιο κοινωνικούς των τελευταίων ετών. Περιλαμβάνει μεγάλες μειώσεις ή και μηδενισμό φόρων για μισθωτούς, οικογένειες, νέους και επαγγελματίες, ενισχύοντας ουσιαστικά τη μεσαία τάξη», τονίζει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός τονίζει ότι “η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο: Να κατατάσσεται πλέον ανάμεσα στις οικονομίες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη”. Υπογραμμίζει όμως και ότι «δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα. Υπάρχουν συμπολίτες μας που εξακολουθούν να τα βγάζουν δύσκολα πέρα, οικογένειες που πιέζονται από το κόστος ζωής, νέοι που αγωνιούν για ευκαιρίες, επαγγελματίες που παλεύουν καθημερινά για να σταθούν όρθιοι. Δεν αγνοούμε αυτή την πραγματικότητα».

Ωστόσο επισημαίνει ότι «η επιτυχία της χώρας δεν έχει νόημα αν δεν γίνεται αισθητή σε όλους. Θα συνεχίσουμε να σηκώνουμε ψηλά την χώρα, αλλά και να στηρίζουμε τον καθένα ξεχωριστά, με στοχευμένες πολιτικές, με πράξεις».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, «μαζί με τον Υφυπουργό Θάνο Πετραλιά καταθέσαμε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2026. Έναν προϋπολογισμό που αποτυπώνει τη σταθερότητα που κερδίσαμε και τη δυναμική που χτίζουμε για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας.

Η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο: Να κατατάσσεται πλέον ανάμεσα στις οικονομίες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη.

Η ανάπτυξη που καταγράφουμε δεν είναι συγκυριακή. Είναι διαρθρωτική, με πολλαπλούς κινητήρες: επενδύσεις, απασχόληση, εξωτερική ζήτηση, εισοδήματα, δημοσιονομική σταθερότητα. Γι’ αυτό και είναι βιώσιμη και μπορεί να στηρίζει με ασφάλεια τους πολίτες.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο ισχυρότερο επενδυτικό κύμα της τελευταίας δεκαετίας. Η εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τη Euronext είναι μια από τις σημαντικότερες ξένες επενδύσεις των τελευταίων ετών και αναβαθμίζει μια κρίσιμη εθνική υποδομή.

Παράλληλα, ο Προϋπολογισμός του 2026 είναι ένας από τους πιο κοινωνικούς των τελευταίων ετών. Περιλαμβάνει μεγάλες μειώσεις ή και μηδενισμό φόρων για μισθωτούς, οικογένειες, νέους και επαγγελματίες, ενισχύοντας ουσιαστικά τη μεσαία τάξη.

Advertisement
MEGA

Δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα. Υπάρχουν συμπολίτες μας που εξακολουθούν να τα βγάζουν δύσκολα πέρα, οικογένειες που πιέζονται από το κόστος ζωής, νέοι που αγωνιούν για ευκαιρίες, επαγγελματίες που παλεύουν καθημερινά για να σταθούν όρθιοι. Δεν αγνοούμε αυτή την πραγματικότητα.

Η επιτυχία της χώρας δεν έχει νόημα αν δεν γίνεται αισθητή σε όλους. Θα συνεχίσουμε να σηκώνουμε ψηλά την χώρα, αλλά και να στηρίζουμε τον καθένα ξεχωριστά, με στοχευμένες πολιτικές, με πράξεις. Με σταθερότητα, συνέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη, συνεχίζουμε σε μια πορεία που αποτελεί κατάκτηση για τη χώρα και που δεν πρέπει να χαθεί» καταλήγει στην ανάρτησή του ο κύριος Κυριάκος Πιερρακάκης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ήταν ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας που γιορτάζει 17 Ιανουαρίου

17/01/26 12:12 πμ

Ποιος ήταν ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας που γιορτάζει 17 Ιανουαρίου

Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

17/01/26 12:17 πμ

Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Συνταγή για το κορυφαίο comfort food: Χορταστική σούπα με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος

17/01/26 12:15 πμ

Συνταγή για το κορυφαίο comfort food: Χορταστική σούπα με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο μία τραυματίας μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων

17/01/26 12:14 πμ

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο μία τραυματίας μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων

Γ. Γεραπετρίτης: Παράνομες, ανυπόστατες οι τουρκικές αξιώσεις

16/01/26 11:27 μμ

Γ. Γεραπετρίτης: Παράνομες, ανυπόστατες οι τουρκικές αξιώσεις

Η 31μελής αντιπροσωπεία της ΠΕΜ που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

16/01/26 11:22 μμ

Η 31μελής αντιπροσωπεία της ΠΕΜ που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

Σέρρες: Συνεχίζονται οι ελλείψεις σε φάρμακα - video

16/01/26 8:31 μμ

Σέρρες: Συνεχίζονται οι ελλείψεις σε φάρμακα – video

Έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ κάνουν ντεμπούτο σε δημοπρασία στη Σιγκαπούρη

16/01/26 11:05 μμ

Έργα του Ντέιβιντ Χόκνεϊ κάνουν ντεμπούτο σε δημοπρασία στη Σιγκαπούρη

Νέος προπονητής της ΑΕΚ ο Αλέξης Αλβανός

16/01/26 11:04 μμ

Νέος προπονητής ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ ο Αλέξης Αλβανός

 Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Σερρών: Διημερίδα αφιερωμένη στην ενημέρωση και στις σύγχρονες λύσεις αποκατάστασης - video

16/01/26 8:24 μμ

 Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Σερρών: Διημερίδα αφιερωμένη στην ενημέρωση και στις σύγχρονες λύσεις αποκατάστασης – video

Το Goethe Institut τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

16/01/26 11:12 μμ

Το Goethe Institut τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

Παύλος Πουλιάκας: "Η συντήρηση των πεζοδρομίων ανήκει στους ιδιοκτήτες" - video

16/01/26 8:32 μμ

Παύλος Πουλιάκας: “Η συντήρηση των πεζοδρομίων ανήκει στους ιδιοκτήτες” – video

Σχολιάστε

13 + έξι =