Άνοιξε γύρω στις 6 το απόγευμα το τελωνείο στον Προμαχώνα Σερρών που ήταν αποκλεισμένο από τις 12 το μεσημέρι

Άνοιξε το τελωνείο Προμαχώνα μετά από 6ωρο αποκλεισμό

Epiloges Press

Epiloges Press

Άνοιξε γύρω στις 6 το απόγευμα το τελωνείο Προμαχώνα Σερρών που ήταν αποκλεισμένο από τις 12 το μεσημέρι λόγω των αγροτικών μπλόκων.

Εκατέρωθεν της συνοριακής διάβασης Ελλάδας – Βουλγαρίας παρέμεναν εγκλωβισμένα δεκάδες φορτηγά. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διέλευση τους.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες της περιοχής προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους τα επόμενα 24ωρα.

Ενισχύονται τα αγροτικά μπλόκα στον Έβρο

Ο κόμβος του Ορμενίου και το Τελωνείο των Κήπων είναι τα δύο σημεία τα οποία οι αγροτικοί σύλλογοι βορείου και νοτίου Έβρου, σε αδιάλειπτη συνεργασία ως προς τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων στις κινητοποιήσεις τους, έχουν επιλέξει ως τα πλέον ενδεδειγμένα να λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης για την επίτευξη των διεκδικήσεών τους.

Με συνεχιζόμενη την ενίσχυση των εν λόγω μπλόκων στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού, συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας μόνο των φορτηγών διεθνών μεταφορών σε Ορμένιο και Κήπους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή αλλά και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Ηλία Αγγγελακούδη, και τις επόμενες ημέρες τα μπλόκα θα ενισχύονται και οι κινητοποιήσεις θα κλιμακώνονται.

Στο Τελωνείο των Κήπων διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των ΙΧΕ αυτοκινήτων από και προς την Τουρκία, ενώ από τη γείτονα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα -από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων- μόνο των φορτηγών τα οποία μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα όπως τα θαλασσινά.

Advertisement
MEGA

Ο αριθμός των φορτηγών που παραμένουν σταθμευμένα στην Εγνατία Οδό ανέρχεται, σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, περίπου στα 350 οχήματα, καθώς συνεχίζεται το άνοιγμα της εισόδου προς την Τουρκία για 50-70 φορτηγά ημερησίως, ενώ από την πλευρά της Τουρκίας εκτιμά πως ο αριθμός των εγκλωβισμένων στο τελωνείο φορτηγών ανέρχεται περίπου στα 1.000. Ο κ. Αλεξανδρής σημειώνει πως ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης έχει επωμισθεί -με τη συνδρομή και των επαγγελματιών εστίασης αλλά και φορέων και συλλόγων της περιοχής και της Αλεξανδρούπολης- κάποιο από τα ημερήσια γεύματα των επαγγελματιών οδηγών των φορτηγών που παραμένουν αποκλεισμένοι στο Τελωνείο.

Τη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις του πρωτογενούς τομέα τόσο του Δήμου Ορεστιάδας όσο και της πλειοψηφίας φορέων και συλλόγων του βορείου Έβρου υπογραμμίζει και ο κ. Αγγελακούδης.

Ενόψει και της νέας Γενικής Συνέλευσης την ερχόμενη εβδομάδα στο μπλόκο της Νίκαιας για το επόμενο βήμα των κινητοποιήσεων πανελλαδικά, οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων δηλώνουν πως το θέμα δεν είναι ο χρόνος πληρωμής, ούτε καν τα ποσά που θα καταβληθούν, καθώς, όπως λένε, αυτό θα έπρεπε να είναι δεδομένο, αυτονόητο. Το ζητούμενο των κινητοποιήσεων είναι η αλλαγή της αγροτικής πολιτικής, η σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή, ένας διαρκής διάλογος -όχι μόνο όταν βγαίνουν τα μπλόκα- ο οποίος θα είναι αποτελεσματικός εφόσον επιτευχθεί η κάλυψη του κενού εμπιστοσύνης που εκτιμούν ότι έχει δημιουργηθεί μεταξύ των συνομιλητών.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αλεύρι να επιλέξεις ανάλογα με το τι θέλεις να φτιάξεις

03/04/26 8:13 πμ

Τι αλεύρι να επιλέξεις ανάλογα με το τι θέλεις να φτιάξεις

Πασχαλινό τσουρέκι, η πιο εύκολη συνταγή

03/04/26 8:10 πμ

Πασχαλινό τσουρέκι, η πιο εύκολη συνταγή

Τσίπρας: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι και αν χρειαστεί νωρίτερα

03/04/26 12:30 πμ

Τσίπρας: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι και αν χρειαστεί νωρίτερα

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο - Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

03/04/26 12:26 πμ

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο – Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

ΑΑΔΕ: Ανοικτή η πλατφόρμα myCAR για την ψηφιακή άρση ακινησίας οχημάτων

03/04/26 12:12 πμ

ΑΑΔΕ: Ανοικτή η πλατφόρμα myCAR για την ψηφιακή άρση ακινησίας οχημάτων

Ενημερωτική δράση για τις τηλεφωνικές απάτες στον χώρο του Α' ΚΑΠΗ Σερρών - video

03/04/26 12:05 πμ

Ενημερωτική δράση για τις τηλεφωνικές απάτες στον χώρο του Α’ ΚΑΠΗ Σερρών – video

Δήμος Σερρών: Ενημέρωση και πρακτικές για ισορροπημένη διατροφή και νηστεία

02/04/26 11:44 μμ

Δήμος Σερρών: Ενημέρωση και πρακτικές για ισορροπημένη διατροφή και νηστεία

Η TikToker Helen Mazlou που έγινε «μοναχή Υπομονή» στις Σέρρες

02/04/26 11:37 μμ

Η TikToker Helen Mazlou που έγινε «μοναχή Υπομονή» στις Σέρρες

ΟΗΕ: Τα κράτη του Κόλπου ζητούν εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας για λήψη αναγκαίων μέτρων στα Στενά του Ορμούζ

02/04/26 9:18 μμ

ΟΗΕ: Τα κράτη του Κόλπου ζητούν εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας για λήψη αναγκαίων μέτρων στα Στενά του Ορμούζ

Ιωάννα Τούνη: Η μεγάλη δικαστική νίκη, οι αντιδράσεις και η «γιορτή» με τον σύντροφο και τους φίλους της

02/04/26 9:15 μμ

Ιωάννα Τούνη: Η μεγάλη δικαστική νίκη, οι αντιδράσεις και η «γιορτή» με τον σύντροφο και τους φίλους της

Πάνω από 30 πτώσεις δέντρων στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

02/04/26 8:50 μμ

Πάνω από 30 πτώσεις δέντρων στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Οι πιο ακριβοί παίκτες στον κόσμο, η Άρσεναλ, η Premier League και ο Όσιμεν

02/04/26 8:49 μμ

Οι πιο ακριβοί παίκτες στον κόσμο, η Άρσεναλ, η Premier League και ο Όσιμεν

Σχολιάστε

δεκαέξι − 7 =