Στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου παρουσιάζεται τις μέρες των γιορτών και έως τις 3 Ιανουαρίου η όπερα «Last Days» για τον Κερτ Κομπέιν.
Για τον καλλιτέχνη Ματ Κόπσον, ο οποίος συνέγραψε το έργο μαζί με τον συνθέτη Όλιβερ Λιθ, η μυθολογία γύρω από τον Κομπέιν είναι πιο ενδιαφέρουσα από τα γεγονότα του θανάτου του. «Τα περισσότερα πράγματα από εκείνη την εποχή δεν έχουν αποτυπωθεί πραγματικά, αλλά βλέπω εφήβους να φορούν μπλουζάκια των Nirvana κάθε μέρα» λέει.
Επιστρέφοντας στη Βασιλική Όπερα μετά το ντεμπούτο της πριν από τρία χρόνια, η όπερα «Last Days» είναι διασκευή της ομώνυμης ταινίας του Γκας Βαν Σαντ του 2005: και τα δύο έργα είναι χαλαρά εμπνευσμένα από την αυτοκτονία του Κομπέιν, και τα δύο επικεντρώνονται σε έναν μοναχικό ροκ σταρ που ονομάζεται «Μπλέικ».
πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ













