Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους μετά τα Θεοφάνια, για ένα σαρανταοκτάωρο σε πρώτη φάση, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πανελλαδικά αποφάσισαν οι αγρότες στα Νέα Μάλγαρα

Epiloges Press

Epiloges Press

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους μετά τα Θεοφάνια, για ένα σαρανταοκτάωρο σε πρώτη φάση, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, που συμμετείχαν στην πανελλαδική συνέλευση των αγροτικών μπλόκων, στα Νέα Μάλγαρα.

Οι αγρότες θα κλείσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τρακτέρ και οχήματα τον κόμβο του Μπράλου, “κόβοντας την Ελλάδα στα δύο”, όπως ανέφεραν στη συνέλευση τους. Ταυτόχρονα, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς στα Τέμπη, κλείνοντας την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στην Εγνατία Οδό και στην Ιόνια Οδό, στη Σιάτιστα στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και στην Πελοπόννησο, στη Νεστάνη. Κλειστά θα είναι και τα Νέα Μάλγαρα. Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί και στα τελωνεία και στους σταθμούς διέλευσης, Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα, Εξοχής, Ορμενίου και Κήπων, όπως και σε παράδρομους σε πολλές περιοχές της χώρας.

“Θα υπάρξει γενική κλιμάκωση την Πέμπτη και την Παρασκευή και έχει το περιθώριο κυβέρνηση να δώσει λύσεις για να πάμε σε ένα πραγματικό διάλογο” τόνισε ο εκπρόσωπος του μπλόκου του Ε65 Κώστας Τζέλλας και πρόσθεσε:

“Αν θέλουν αύριο κιόλας μπορούν να μας καλέσουν σε ένα διάλογο ειλικρινή, ουσιαστικό, με λύσεις για να πάμε στα σπίτια μας και να τελειώνει μια και καλή αυτό το 48ωρος αποκλεισμός. Ως πρώτο βήμα. Ο αγώνας δεν σταματάει”.

“Το μήνυμα που βγήκε σήμερα μέσα από εδώ είναι ότι δεν κάνουμε σπιθαμή πίσω, δεν φοβόμαστε τίποτα, όσες κι απειλές κι αν μας ρίξουν, είμαστε χαρακωμένοι στους δρόμους, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει” δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης, από το μπλόκο των Νεων Μαλγάρων και συνέχισε:

“Το μήνυμα είναι ένα. Όχι στη Mercosur. Βγήκε μέσα από όλους, μέσα από την αίθουσα, από εκατοντάδες στόματα. Θέτουμε τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του.

Δεν πρέπει να σηκωθεί και να πετάξει με το αεροπλάνο να πάει να υπογράψει τη Μερκοσούρ. Θα έχει να απολογηθεί απέναντι σε όλη την κοινωνία”.

“Έχουμε στείλει στην κυβέρνηση αναλυτικό κατάλογο με τα προϊόντα και το τι ζητάμε για κάθε προϊόν. Δική της υπόθεση είναι να δει και να ελέγξει και τέλος πάντων να πάρει μια απόφαση” δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Ρίζος Μαρούδας από το μπλόκο της Νίκαιας και συνέχισε: “Όμως δεν μπορεί να μην υπάρχουν αναπληρώσεις. Σίγουρα αυτή η αναπλήρωση είναι πάρα πολύ λίγη και είναι μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της κυβέρνησης”.

Advertisement
Family Kitchen

Σε ερώτηση τι θα κάνουν, εάν ληφθούν διοικητικά μέτρα ο κ. Μαρούδας απαντούσε ότι “ο αγώνας μας δεν αντιμετωπίζεται με κρατική καταστολή και με αυταρχισμό” , αλλά με “ικανοποίηση αιτημάτων”.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από αγροτικά μπλόκα, αγροτοκτηνοτροφικούς και μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς, ζητώντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων “σαν ένα μπλόκο” και τονίζοντας ότι δεν επιθυμούν “προσχηματικό” διάλογο, αλλά “διάλογο ουσίας” για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα. Κάποιοι ανέφεραν, επίσης, ότι λόγω των ΑΤΑΚ και του monitoring πολλοί συνάδελφοι τους ακόμη παραμένουν απλήρωτοι.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Κ. Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας Θανάσης Σαρόπουλος ενημέρωσε τη συνέλευση των αγροτών για τις συνέπειες της Mercosur, εάν κυρωθεί.

Χαιρέτισαν, επίσης, εκπρόσωπος της γενικής συνομοσπονδίας λαϊκών αγορών, που τις επόμενες μέρες σχεδιάζουν “κλείσιμο λαϊκών αγορών και της λαχαναγοράς”, καθώς και εκπροσώπος των αλιέων.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημήτρης Κοντολάζος: Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να τα λένε αυτά για να ακούγονται

22/02/26 8:02 μμ

Δημήτρης Κοντολάζος: Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να τα λένε αυτά για να ακούγονται

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Συζήτηση με έναν δημοπράτη και έναν ιστορικό ερευνητή - Τι αντικείμενα πωλούνται - Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

22/02/26 7:56 μμ

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Τι αντικείμενα πωλούνται – Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

Η Κυρά Σαρακοστή: Τι συμβολίζει και ποια είναι η συνταγή (έθιμο)

22/02/26 7:46 μμ

Η Κυρά Σαρακοστή: Τι συμβολίζει και ποια είναι η συνταγή (έθιμο)

Ελπίδα παραμονής για τον Πανσερραϊκό, νίκησε 2-1 τον Βόλο

22/02/26 7:41 μμ

Super League: Ελπίδα παραμονής για τον Πανσερραϊκό, νίκησε 2-1 τον Βόλο

Akylas: Η μητέρα μου είναι ηρωίδα και έχει περάσει πολύ δύσκολα στη ζωή της, ήθελα να την κάνω περήφανη

22/02/26 7:34 μμ

Akylas: Η μητέρα μου είναι ηρωίδα και έχει περάσει πολύ δύσκολα στη ζωή της, ήθελα να την κάνω περήφανη

Αγοραπωλησία ακινήτων στην Ελλάδα: Ο δωδεκάλογος μίας επιτυχημένης συναλλαγής

22/02/26 7:53 μμ

Αγοραπωλησία ακινήτων στην Ελλάδα: Ο δωδεκάλογος μίας επιτυχημένης συναλλαγής

Αντιδράσεις για την απόφαση της Deutsche Welle να κλείσει την ελληνόφωνη σύνταξη

22/02/26 7:50 μμ

Αντιδράσεις για την απόφαση της Deutsche Welle να κλείσει την ελληνόφωνη σύνταξη

Σέρρες: Πλημμύρισε χρώμα, φαντασία και κέφι η πόλη στην Καρναβαλική Παρέλαση

22/02/26 7:18 μμ

Σέρρες: Πλημμύρισε χρώμα, φαντασία και κέφι η πόλη στην Καρναβαλική Παρέλαση, δείτε φωτο

Θεσσαλονίκη: Βεβαίωση παράβασης σε οδηγό ταξί για τη χρήση εφαρμογής καταμέτρησης της αμοιβής του

22/02/26 7:01 μμ

Θεσσαλονίκη: Βεβαίωση παράβασης σε οδηγό ταξί για τη χρήση εφαρμογής καταμέτρησης της αμοιβής του

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα φτιάξετε σιμιγδαλένιο χαλβά

22/02/26 2:48 μμ

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα φτιάξετε σιμιγδαλένιο χαλβά

Πώς νηστεύουμε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή - Οι εξαιρέσεις

22/02/26 12:41 μμ

Πώς νηστεύουμε τη Μεγάλη Σαρακοστή – Οι εξαιρέσεις

Αίτημα για κήρυξη της Λήμνου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Εκτεταμένες καταστροφές λόγω των πλημμυρικών φαινομένων

22/02/26 1:48 μμ

Αίτημα για κήρυξη της Λήμνου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης – Εκτεταμένες καταστροφές λόγω των πλημμυρικών φαινομένων