Τον άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε στον θάνατο του 17χρονου στις Σέρρες ομολόγησε ο δράστης, υποστηρίζοντας πως του επιτέθηκε «για το κορίτσι μου» .

Σέρρες: Υποβασταζόμενη η μητέρα του 17χρονου που έχασε τη ζωή του από ξυλοδαρμό – Ομολόγησε ο δράστης 

Epiloges Press

Epiloges Press

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στις Σέρρες με τη μητέρα του 17χρονου που βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί, μετά από δολοφονικό χτύπημα που δέχτηκε από 16χρονο, να επιστρέφει στο σπίτι της μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο Σερρών.

Η μητέρα του 17χρονου μόλις είδε το παιδί της αναίσθητο και λίγο αργότερα ενημερώθηκε πως έχασε τη ζωή του, έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών για παρακολούθηση.

Λίγο μετά τις 3 ωστόσο η άτυχη γυναίκα που έχασε το παιδί της επέστρεψε στο σπίτι υποβασταζόμενη και σε κακή κατάσταση.

Ομολόγησε ο δράστης

Τον άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε στον θάνατο του 17χρονου στις Σέρρες ομολόγησε ο ανήλικος δράστης, υποστηρίζοντας πως του επιτέθηκε «για το κορίτσι μου» .

Υποστήριξε ότι το θύμα είχε στείλει μήνυμα στην κοπέλα του πως «αν χωρίσει μαζί του, να τα φτιάξει με εκείνον».

«Εγώ νευρίασα πολύ όταν το κατάλαβα. Τον είδα και τον χτύπησα» υποστήριξε.

Ο 16χρονος δράστης είχε ήδη συλληφθεί νωρίτερα και αναζητείται ο φίλος του. Είχε συλληφθεί ξανά το 2021 για ξυλοδαρμό κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα ήταν με έναν φίλο του, όταν συναντήθηκε με τον δράστη ο οποίος επίσης ήταν μαζί με ένα ακόμη άτομο.

Ο δράστης πλησίασε τον 17χρονο και του έριξε αγκωνιά στο κεφάλι και αποχώρησε μαζί με τον φίλο του. Το θύμα δεν αισθανόταν καλά, επέστρεψε στο σπίτι του και κατέβηκε στο υπόγειο. Εκεί τον εντόπισε νεκρό το επόμενο πρωί η αδερφή του.

Παραβατικός από 13 χρονών ο δράστης

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι στην οικογένεια του δράστη υπήρχαν πολλά προβλήματα, Ο πατέρας του και η μητέρα του ήταν χρήστες, με τον πρώτο να έχει πεθάνει εδώ και κάποιους μήνες.

Το παιδί παραβατικό από τα 13 του χρόνια. Το έχουν πιάσει για μικροκλοπές για μικροποσότητα ναρκωτικών και έχει προσαγωγές. Την επιμέλεια είχαν ζητήσει να την πάρουν οι αδερφές της μάνας αλλά αυτή δεν την έδινε.

Τελικά την επιμέλεια την κράτησε επιμελητής ανηλίκων της εισαγγελίας στην Σέρρες.

3.000 τα ανήλικα θύματα ξυλοδαρμού μέσα στο 2025

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αποκάλυψε πως ο 17χρονος ήταν νεκρός για ώρες, πριν βρεθεί από την αδελφή του στο υπόγειο του σπιτιού τους στις Σέρρες. Όταν εν τέλει μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

Advertisement
MEGA

Σε δήλωσή του ο Μιχάλης Γιαννάκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποκαρδιωτικά στοιχεία που έχουν συλλεχθεί σχετικά με τη βία μεταξύ ανήλικων. Τονίζει πως μέσα στο 2025 περίπου 3.000 παιδιά (ακόμη και δημοτικού) μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο, μετά από άγριο ξυλοδαρμό από ανήλικους. Αναφέρει μάλιστα πως το πρόβλημα με τη βία σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες είναι κάτι που θα έπρεπε να απασχολεί την κοινωνία, τονίζοντας πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να περιοριστεί αυτή η απειλή.

«Είναι υποκρισία να δείχνουμε συντετριμμένοι με το θάνατο ενός ανήλικου παιδιού 17 χρόνων στις Σέρρες από ξυλοδαρμό από άλλον ή άλλους, όταν αδιαφορούμε για το μείζον κοινωνικό ζήτημα που είναι η ανεξέλεγκτη βία μεταξύ ανηλίκων. Το 17χρονο αγόρι έφθασε νεκρό στις 12.15 μεσημέρι σήμερα στο νοσοκομείο Σερρών με τους γιατρούς να μην μπορούν να προσφέρουν καμία βοήθεια. Το παιδί ήταν νεκρό ώρες.

Γιατί το νεκρό 17χρονο παιδί πήγε στο υπόγειο του σπιτιού του και δεν αναζήτησε βοήθεια αφού μεσολάβησε χρόνος από τα χτυπήματα που δέχθηκε; Τα στοιχεία από τη βία των ανήλικων προκαλούν σοκ. Το έτος 2025 3.000 ανήλικα παιδιά ακόμη και του δημοτικού έφθασαν στα νοσοκομεία της χώρας τραυματισμένα σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά, από τραυματισμούς από άλλα ανήλικα.

1.000 παιδιά προσήλθαν το 2025 τραυματισμένα στα δύο παιδιατρικά της Αττικής Παίδων Αγίας Σοφίας και Αγλαΐα Κυριακού. Συμπλοκές, μιμήσεις από το διαδίκτυο, μαχαιριές, σιδερογροθιές, εκβιασμοί, κουκουλοφόροι και ότι άλλα μπορείς να φανταστείς. Βία μέσα σε σχολεία ακόμη και σε δημοτικά, σε πλατείες, σε φροντιστήρια, στο δρόμο οπουδήποτε. Τι κάνουν οικογένειες, σχολεία και κράτος κοινωνικής προστασίας; Τίποτα. Δεν είναι ώρα για θλίψη, κλάματα. Ας αναλογισθούμε όλοι τις ευθύνες μας και να τα κάνουμε καλύτερα για να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο που είναι απειλή για τη κοινωνία μας. Φωνάζουμε εδώ και καιρό δίνουμε στοιχεία αλλά τίποτα», ανέφερε.

Αν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι και απλά επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Οι αρχές έχουν συλλάβει ήδη τον 18χρονο ενώ αναζητείται και ο φίλος του που ήταν παρών στον άγριο ξυλοδαρμό.

Η οικογένειά του και η τοπική κοινωνία αναμένεται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ώστε να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

πηγή Thestival.gr, newsit.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επαναλειτουργεί το Οδοντιατρικό Ιατρείο ΑμεΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

08/01/26 8:36 μμ

Επαναλειτουργεί το Οδοντιατρικό Ιατρείο ΑμεΑ στο Νοσοκομείο Σερρών

Επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: «Το ΕΣΥ αλλάζει»

08/01/26 8:15 μμ

Επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: «Το ΕΣΥ αλλάζει»

08/01/26 8:08 μμ

Σέρρες: «Αν έφυγε από τα χέρια μου ζητάω συγγνώμη» λέει ο 15χρονος που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 17χρονο

Χ. Μπόμπα: «Πάντα είναι στις "λίστες" μου η εμφάνιση του σώματος μου»

08/01/26 7:56 μμ

Χ. Μπόμπα: «Πάντα είναι στις “λίστες” μου η εμφάνιση του σώματος μου»

Π.Μπόζης για τα έργα αγροτικής οδοποιίας που υλοποιούνται στον δήμο Ν.Ζίχνης - video

08/01/26 7:50 μμ

Π.Μπόζης για τα έργα αγροτικής οδοποιίας που υλοποιούνται στον δήμο Ν.Ζίχνης – video

Σέρρες: Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στον ΤΟΕΒ Δήμητρας - video

08/01/26 7:41 μμ

Σέρρες: Ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα στον ΤΟΕΒ Δήμητρας – video

Αναβίωσε στη Μονοκκλησιά Σερρών το έθιμο της "Γυναικοκρατίας" - video

08/01/26 7:20 μμ

Αναβίωσε στη Μονοκκλησιά Σερρών το έθιμο της “Γυναικοκρατίας” – video

Δολοφονία 17χρονου στις Σέρρες: Γνωστή η τραγωδία από το 2022 - Καταπέλτης ο Γιαννόπουλος για την έλλειψη μέριμνας - video

08/01/26 7:02 μμ

Δολοφονία 17χρονου στις Σέρρες: Γνωστή η τραγωδία από το 2022 – Καταπέλτης ο Γιαννόπουλος για την έλλειψη μέριμνας – video

Κανονικά από τα ξημερώματα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Αθήνα, αναφέρει νεότερη ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

08/01/26 6:48 μμ

Κανονικά από τα ξημερώματα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Αθήνα, αναφέρει νεότερη ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου η εκτίμηση περισσότερων των πέντε νέων αιτήσεων για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

08/01/26 8:32 μμ

Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου η εκτίμηση περισσότερων των πέντε νέων αιτήσεων για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Ακυρώνονται 50 δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη λόγω των αγροτικών μπλόκων

08/01/26 8:31 μμ

Ακυρώνονται 50 δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη λόγω των αγροτικών μπλόκων

Καραλής και Νίλσεν στο Fly Athens στις 7 Φεβρουαρίου

08/01/26 8:30 μμ

Καραλής και Νίλσεν στο Fly Athens στις 7 Φεβρουαρίου