«Όταν οι παιδικές κραυγές πνίγονται, εμείς δεν σιωπούμε», ήταν ο τίτλος του συνεδρίου με θέμα την υπεράσπιση της παιδικής αθωότητας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (17/1) στο κατάμεστο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διακεκριμένοι επιστήμονες, ολυμπιονίκες, ηθοποιοί και τραγουδιστές.
Το συνέδριο άνοιξε πολυμελής παιδική χορωδία. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα απόσπασμα από τη θεατρική παράσταση «Βαρόνος Μινχάουζεν» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη.
Το συνέδριο παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίνα Κασιμάτη και Δημήτρης Κοτταρίδης.
«Εύστοχο το μήνυμα του συνεδρίου “Εμείς δεν σιωπούμε” γιατί δεν ισχύει ότι η σιωπή είναι χρυσός, σε αυτή την περίπτωση είναι συνυπευθυνότητα, είναι ενοχή», ανέφερε η Νίνα Κασιμάτη, ενώ από την πλευρά του ο Δημήτρης Κοτταρίδης σημείωσε πως: «όλοι βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά σε ένα τεράστιο πρόβλημα που συνεχίζει να διογκώνεται και να μεγαλώνει και αυτό και αυτό είναι το θέμα της παιδικής παραβατικότητας».
«Η προστασία της παιδικής αθωότητας απαιτεί εγρήγορση, απαιτεί πρόληψη και διάθεση να ακούμε τα παιδιά. Αποστολή μας είναι η δημιουργία ενός πλαισίου όπου κανένα παιδί δεν νιώθει μόνο με ζεστασιά, με τρυφερότητα και με ασφάλεια», δήλωσε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Έλενα Ράπτη.
«Έχουμε χρησιμοποιήσει λέξεις που είναι αρνητικές και βάζουν ταμπέλες στα παιδιά όπως θύτης, δεν είναι θύτης, είναι αυτός που δίνει βία, δεν είναι ακόμη αλλά θα γίνει αν τον αφήσουμε», ανέφερε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.
πηγή ertnews.gr














