Κατά τη διάρκεια των επικοινωνιών, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και η κατάσταση ασφαλείας.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Κυρ. Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊχάν.

Κατά τη διάρκεια των επικοινωνιών, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και η κατάσταση ασφαλείας.

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελληνική Πολιτεία θα τηρήσει και στην περίπτωση αυτή μία στάση αρχής για την ασφάλεια όλων των Ελλήνων

«Ήδη, από το πρωί, βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή και συντονισμό με συμμάχους και εταίρους έτσι ώστε να αναπτύξουμε μία κοινή γραμμή. Προτεραιότητα και βασικό μας μέλημα είναι η προστασία των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις περιοχές αυτές», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ήδη, λειτουργούν στις διπλωματικές μας αποστολές τηλεφωνικές γραμμές έτσι ώστε να μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες. Καλώ τους Έλληνες πολίτες στην περιοχή να παραμένουν σε ασφαλή τόπο και να ακολουθούν τις οδηγίες των οικείων πρεσβειών μας. Εάν απαιτηθεί, η Ελληνική Πολιτεία, το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη έτοιμο το πλάνο για την οποιαδήποτε εκκένωση της περιοχής», προσέθεσε.

«Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω», συνέχισε ο κ. Γεραπετρίτης, «ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε επαφή με τα πλοία που βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο, τα οποία φέρουν ελληνική σημαία και φροντίζει έτσι ώστε να υπάρχει μία διαρκής επικοινωνία».

«Είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε ότι η Ελληνική Πολιτεία θα τηρήσει και στην περίπτωση αυτή μία στάση αρχής για την ασφάλεια όλων των Ελλήνων», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

ΥΠΕΞ: Ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων – Τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης – Ταξιδιωτικές οδηγίες

«Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράν και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, ώστε να παρασχεθεί προξενική συνδρομή σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ οι ελληνικές διπλωματικές αποστολές στις επίμαχες περιοχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Advertisement
MEGA

«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να βρίσκονται σε επαφή με τις πρεσβείες και τα προξενεία μας. Εφόσον απαιτηθεί θα υπάρχει συντονισμένη επιχείρηση επαναπατρισμού», σημειώνει.

«Ιδιαίτερη μέριμνα αποδίδουμε στη διασφάλιση της προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή», τονίζει.

Προσθέτει δε πώς ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με υπουργούς Εξωτερικών συμμάχων χωρών για τα τεκταινόμενα. «Είναι κοινός τόπος ότι ο έλεγχος του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος, ώστε να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικό όπλο, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή» σημειώνει.

«Η προστασία του άμαχου πληθυσμού, καθώς και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των δικαιωμάτων των πολιτών οφείλει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα», αναφέρει.

Όλα τα συναφή θέματα θα απασχολήσουν την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα το απόγευμα.

ΠΗΓΉ ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 6,17μ. ο Εμμανουήλ Καραλής - video

28/02/26 9:18 μμ

Δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 6,17μ. ο Εμμανουήλ Καραλής – video

Χατζηβασιλείου: Στόχος η αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν - Η Ελλάδα δεν έχει καμία ανάμειξη στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή

28/02/26 9:11 μμ

Χατζηβασιλείου: Στόχος η αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν – Η Ελλάδα δεν έχει καμία ανάμειξη στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή

Μάρτης, το βραχιόλι με τις άσπρες και κόκκινες κλωστές- Γιατί το φοράμε

28/02/26 8:58 μμ

Μάρτης, το βραχιόλι με τις άσπρες και κόκκινες κλωστές- Γιατί το φοράμε

Χειροποίητα μαρτάκια: Ιδέες για να τα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά

28/02/26 8:50 μμ

Χειροποίητα μαρτάκια: Ιδέες για να τα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά

Σέρρες: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών -Κατασχέθηκαν 3 οχήματα

28/02/26 8:39 μμ

Σέρρες: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών -Κατασχέθηκαν 3 οχήματα

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Αναβίωσε 104 χρόνια μετά την καταστροφή, το Περγαμηνό πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων

28/02/26 8:28 μμ

Μυτιλήνη: Αναβίωσε 104 χρόνια μετά την καταστροφή, το Περγαμηνό πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων

Κολωνός: Έγκυος εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της - Προσήχθη ο σύντροφός της

28/02/26 8:23 μμ

Κολωνός: Έγκυος εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της – Προσήχθη ο σύντροφός της

Ακυρώσεις πτήσεων από το Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μέση Ανατολή

28/02/26 8:19 μμ

Ακυρώσεις πτήσεων από το Ελευθέριος Βενιζέλος για Μέση Ανατολή

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Κυρ. Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

28/02/26 8:15 μμ

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Κυρ. Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Τουρκική προεδρία: «Απαράδεκτη» η κλιμάκωση ΗΠΑ-Ισραήλ-Ιράν - Έκκληση για άμεση επανεκκίνηση διαλόγου

28/02/26 8:10 μμ

Τουρκική προεδρία: «Απαράδεκτη» η κλιμάκωση ΗΠΑ-Ισραήλ-Ιράν – Έκκληση για άμεση επανεκκίνηση διαλόγου

ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το Ιράν - Η Τεχεράνη απάντησε με πυραύλους

28/02/26 8:03 μμ

ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το Ιράν – Η Τεχεράνη απάντησε με πυραύλους

Με λαμπρότητα ο Eορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες - φωτο

28/02/26 7:46 μμ

Με λαμπρότητα ο Eορτασμός των Αγίων Θεοδώρων στις Σέρρες – φωτο