Α. Γκουτέρες: «Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για την πρόσβαση στα ουκρανικά σιτηρά»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα πως υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρης πρόσβαση παγκοσμίως στα ουκρανικά προϊόντα τροφίμων και στα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, στη Μαύρη Θάλασσα, ο Γκουτέρες είπε πως οι αναπτυσσόμενες χώρες χρειάζονται βοήθεια για να αγοράσουν τα σιτηρά αυτά και έκανε έκκληση για ανεμπόδιστη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές για τα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα που δεν υπόκεινται σε κυρώσεις.

“Είναι μια συμφωνία ανάμεσα σε δύο μέρη που έχουν ακινητοποιηθεί σε μια σκληρή σύγκρουση. Είναι πρωτόγνωρη σε εύρος και κλίμακα. Αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά μας σε πολλά μέτωπα”, είπε.


Babis


“Είναι ώρα για μαζική και γενναιόδωρη υποστήριξη έτσι ώστε οι αναπτυσσόμενες χώρες να μπορούν να αγοράσουν τα τρόφιμα από αυτό και από άλλα λιμάνια — και οι άνθρωποι να μπορούν να τα αγοράσουν”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚόσμοςΑ. Γκουτέρες: «Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για την πρόσβαση στα ουκρανικά σιτηρά»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας

Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως σήμερα στην Ισπανία...

Αυτοκινητιστής έπεσε πάνω σε παιδικό σταθμό στις ΗΠΑ – 4 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά

Αυτοκινητιστής έπεσε πάνω σε παιδικό σταθμό σε μικρή πόλη...

Σάντσεθ: Οι αρχές της Ισπανίας δεν γνωρίζουν ακόμη πώς προκλήθηκε το μπλακ άουτ

Οι αρχές της Ισπανίας δεν διαθέτουν προς το παρόν...

Τελευταία Νέα