Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, την παραίτησή της από τη θέση του τομεάρχη Παιδείας, αλλά και για τον εμβολιασμό, μίλησε στην εκπομπή του Ertnews, Update, η Αθηνά Λινού ... Περισσότερα

A. Λινού: Οι λόγοι της παραίτησής μου από τομεάρχης Παιδείας στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Epilogestv

Epilogestv

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, την παραίτησή της από τη θέση του τομεάρχη Παιδείας, αλλά και για τον εμβολιασμό, μίλησε στην εκπομπή του Ertnews, Update, η Αθηνά Λινού Τομεάρχης Παιδείας, πρώην Τομεάρχης Παιδείας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Advertisement
 

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί παραιτήθηκε από τομεάρχης Παιδείας, απάντησε πως: «Γιατί είμαι ταυτόχρονα και σε άλλες δύο επιτροπές μέλος και το έργο ήταν αρκετά μεγάλο έτσι ώστε να μην μπορώ να αποδώσω σε όλα τα ενδιαφέροντα.
Δεν είχα ξαναλειτουργήσει ποτέ, δεν ήμουν ποτέ βουλευτής ξανά και πραγματικά δεν το ήξερα και βέβαια δεν είναι ότι ήταν το μοναδικό ενδιαφέρον που έχω.
Οι λόγοι που μπήκα στη Βουλή έχουν σχέση που ενδιαφέρθηκα δηλαδή να μπω στη Βουλή, έχουν σχέση και με την Υγεία και κυρίως με τη δημόσια υγεία και με ανθρωπιστικά και κοινωνικά θέματα με τα οποία ασχολούμαι τα τελευταία 30 χρόνια και έτσι θεώρησα ότι καλύτερα να κάνω αυτά που κάνω σωστά και πλήρως, παρά να κάνω ένα μέρος μόνο».

Ως προς το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, η κ. Λινού ανέφερε πως: «Δεν εκφράστηκα με βάση την όλη εξέλιξη, αλλά θεώρησα και θεωρώ και πιστεύω ότι σε κάθε τόσο μεγάλο θέμα στο οποίο εμπλέκονται πολλαπλά μέλη της κοινωνίας και τα παιδιά και οι γυναίκες και οι άντρες, ειδικά στον τομέα της παρένθετης μητέρας, επειδή είναι πολλοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να είναι παρένθετη μητέρα ή κάποιος να αναζητήσει τη βοήθεια της.

Δεν είμαι αντίθετη με τη ρύθμιση καθόλου, αλλά θέλω να προηγηθεί για κάθε τόσο σοβαρό θέμα, ανάλυση από επιτροπή δεοντολογίας και ηθικής και ανάλυση από σώμα το οποίο ασχολείται με τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων που θα εμπλακούν σε μια τέτοια διαδικασία. Εχέγγυα ηθικής δεοντολογίας, ασφάλειας και κυρίως ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν είμαι επί της αρχής αντίθετη, γι’ αυτό και ζητάω να εκφραστούν άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με αυτό το θέμα. Η υιοθεσία δεν νομίζω ότι έχει τα ίδια ερωτήματα, έχει άλλου είδους ερωτήματα και φαντάζομαι ότι για όλα αυτά τα είδη δεν θα ήθελα να πω τα είδη των οικογενειών, θα υπάρχει αντίστοιχη ισότητα.
Η παρένθετη έχει πολλά κομμάτια και πολύ μεγάλη διαφορετικότητα ως προς αυτή και ιατρικά και ηθικά και θέματα ισότητας.
Ως προς αυτό ζήτησα ,τόσο από την κυβέρνηση γιατί ουσιαστικά υπάρχουν μορφές παρένθετης στην χώρα μας που ισχύουν και χρησιμοποιούνται και έχουν υπάρξει και παράνομες μορφές παρένθετης, από ότι ξέρουμε και από το ζήτησα και από την αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα να συμμετάσχουν σε μια μελέτη στην οποία θα είναι υπεύθυνοι για να καθορίσουν τα ηθικά, νομικά, τα κοινωνικά θέματα αλλά και τα θέματα ισότητας που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν στη διάρκεια που κάτι τέτοιο θα εφαρμοστεί».

Απαντώντας για το αν η αντιπολίτευση θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, είπε: «Δεν ξέρω τι θα κάνει ακόμα το κόμμα.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει επίσημη απόφαση, αλλά ούτε κανένας μπορεί να αποφασίσει επισήμως αν δεν το έχει δει.
Δεν το έχουμε δει το νομοσχέδιο.
Θα δούμε όλες τις συνιστώσες, θα δούμε αν υπάρχουν θέματα που μας καλύπτουν, σε επίπεδο επαναλαμβάνω συνείδησης, ηθικής, ισότητας και αν υπάρχουν θα αποφασίσουμε αν υπάρχουν θα δούμε ανάλογα με τα θέματα που υπάρχουν.
Φαντάζομαι ότι κάθε συνετός, υπεύθυνος και ηθικός άνθρωπος που έχει υποχρέωση μόνο έναντι του Συντάγματος θα αποφασίσει αντίστοιχα».

Advertisement
Family Kitchen

Συνέχισε απαντώντας στο αν τίθεται θέμα παραμονής της στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι βεβαίως. Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ και θα προσφέρω όσο μπορώ περισσότερο για θέματα ισότητας, για θέματα υγείας, για θέματα παιδείας, στον ελληνικό λαό δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα».

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα του εμβολιασμού λέγοντας: «Αυτό που ήθελα να πω και να επισημάνω ότι όχι απλώς δεν υπάρχει ενεργή προσπάθεια για εμβολιασμό, αλλά και οι προσδοκίες όπως ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί δείχνουν ότι περιμένουμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουν μόνο ένα, 30% το πολύ.
Ίσως το 15% των ευάλωτων ανθρώπων που πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν και που είναι οι άνθρωποι άνω των 65.
Έχουμε περίπου δυόμισι εκατομμύρια ανθρώπους άνω των 65, εκτός από τους επιπλέον νεότερους που έχουν προβλήματα υγείας και προβλέπουμε ότι θα εμβολιάσουν 300.000.
Αυτή είναι η ελπίδα μας. Αυτό για τη σημερινή εποχή και τις σημερινές συνθήκες είναι απαράδεκτο».

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρανάκης: Κάτω από 3,5 ώρες η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τα νέα τρένα – Τι αλλάζει στον σιδηρόδρομο έως το 2027

24/12/25 11:36 πμ

Κυρανάκης: Κάτω από 3,5 ώρες η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τα νέα τρένα – Τι αλλάζει στον σιδηρόδρομο έως το 2027

Χριστόψωμο: Πότε το κάνουμε, παραδοσιακή συνταγή από το Νέο Σούλι Σερρών

24/12/25 11:28 πμ

Χριστόψωμο: Πότε το κάνουμε, παραδοσιακή συνταγή από το Νέο Σούλι Σερρών

Σμαράγδα Καρύδη πριν το reunion του “Πάρα Πέντε”: Μέσα από τη σειρά ο κόσμος είδε μία εικόνα μου λίγο πιο αληθινή

24/12/25 11:25 πμ

Σμαράγδα Καρύδη πριν το reunion του “Πάρα Πέντε”: Μέσα από τη σειρά ο κόσμος είδε μία εικόνα μου λίγο πιο αληθινή

Το 65% των παιδιών θα εργαστεί σε επαγγέλματα που δεν έχουν καν επινοηθεί

24/12/25 11:20 πμ

Το 65% των παιδιών θα εργαστεί σε επαγγέλματα που δεν έχουν καν επινοηθεί

Ελληνίδα αεροσυνοδός ανάμεσα στους νεκρούς από την συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία όπου σκοτώθηκε ο Λίβυος στρατηγός

24/12/25 10:50 πμ

Ελληνίδα αεροσυνοδός ανάμεσα στους νεκρούς από την συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία όπου σκοτώθηκε ο Λίβυος στρατηγός

Διαθέσιμη η ψηφιακή εφαρμογή Μητρώου Δεξαμενών Ιδιωτικών Πρατηρίων Καυσίμων

24/12/25 10:30 πμ

Διαθέσιμη η ψηφιακή εφαρμογή Μητρώου Δεξαμενών Ιδιωτικών Πρατηρίων Καυσίμων

Αυξημένες οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων λόγω μείωσης συντελεστών φορολογίας

24/12/25 10:21 πμ

Αυξημένες οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων λόγω μείωσης συντελεστών φορολογίας

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από νεαρούς

24/12/25 11:05 πμ

Θεσσαλονίκη: 13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από νεαρούς

Τιμές "θαύμα" στα super market ‘’Κάντζας’’ - video

24/12/25 9:12 πμ

Τιμές “θαύμα” στα super market ‘’Κάντζας’’ – video

Σε εορταστικό κλίμα η γιορτή του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών

24/12/25 8:50 πμ

Σε εορταστικό κλίμα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών

Παραμονές Χριστουγέννων στην Πέργαμο της Μικρασίας

24/12/25 8:39 πμ

Παραμονές Χριστουγέννων στην Πέργαμο της Μικρασίας

Στο πλήρωμα της φρεγάτας Belharra ΚΙΜΩΝ η Σερραία Αρχικελευστής Ευθυμία - Ηρώ Πολατίδου

24/12/25 8:55 πμ

Στο πλήρωμα της φρεγάτας Belharra ΚΙΜΩΝ η Σερραία Αρχικελευστής Ευθυμία – Ηρώ Πολατίδου