Α. Σκέρτσος στην ΕΡΤ: Στόχος μας να ενώσουμε την κοινωνία με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, τις τιμές σε βρεφικό γάλα και λάδι, για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Την Τετάρτη στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα της ακρίβειας επιβεβαίωσε ο κ. Σκέρτσος. « Η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει το πρόβλημα της ακρίβειας».

Advertisement

«Θα ανακοινωθούν μέτρα για την τιμή του βρεφικού γάλακτος», είπε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ τόνισε ότι «η διατίμηση δημιουργεί προβλήματα και αυτό δεν το θέλουμε».

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση για το λάδι» διευκρίνισε. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το λάδι είναι μια ειδική περίπτωση διότι έχει να κάνει και με συνθήκες κλιματολογικές, συνθήκες ελλείψεων που έχουν παρατηρηθεί. Δηλαδή υπάρχουν τοπικά και καιρικά φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την τιμή του. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση για το λάδι. Σίγουρα πρέπει οι εταιρείες οι οποίες διαθέτουν τα προϊόντα λαδιού να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον πιο έντονου ανταγωνισμού και τα περιθώρια κερδοφορίας σε σχέση με το προ κρίσης επίπεδο να ελέγχονται διαρκώς από το Υπουργείο Ανάπτυξης. (…) Όπου παρατηρούνται παρατυπίες, επιβάλλονται πρόστιμα».

Advertisement

Για το ζήτημα αυθαίρετων ο κ. Σκέρτσος ανέφερε: «Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εφαρμόζει ένα τακτικό πρόγραμμα κατεδαφίσεων, εφαρμόζει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί από τα πρωτόκολλα των αρμοδίων αρχών. Στην Αττική μόνο το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη έγιναν δεκάδες κατεδαφίσεις και μάλιστα με τη συνδρομή και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών. Για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος τα ‘χει βάλει με την αυθαίρετη δόμηση, βάζουμε σε προτεραιότητα όλες τις νέες οι νεότερες αυθαίρετες κατασκευές και σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να πηγαίνουμε και προς τα πίσω. Εφαρμόζεται μετά από 100 χρόνια το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα πολεοδομικής μεταρρυθμίσεις Κωνσταντίνος Δοξιάδης».

«Γυναικοκτονία σημαίνει ανθρωποκτονία και τιμωρείται με την ανώτατη ποινή» σημείωσε ο κ. Σκέρτσος.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε υποχρέωση να εξηγήσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, γιατί το κάνουμε, ποιοι άλλοι το έχουνε κάνει πριν από εμάς. (…) Είναι μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενωθεί η ελληνική κοινωνία και όχι να την διχάσει. Δεν θέλουμε να επικρατήσει κλίμα κοινωνικού διχασμού ούτε εντάσεων. (…) Θα είμαι ο εισηγητής του νομοσχεδίου. (…) Οι ρόλοι είναι διακριτοί ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος. Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 8:06 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

04/08/25 10:30 μμ

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας

04/08/25 10:22 μμ

Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

04/08/25 10:17 μμ

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Αυγούστου

04/08/25 10:12 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Αυγούστου

Channel 12: Ο Νετανιάχου κλίνει προς την κατάληψη ολόκληρης της Γάζας

04/08/25 9:57 μμ

Channel 12: Ο Νετανιάχου κλίνει προς την κατάληψη ολόκληρης της Γάζας