Για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, τις τιμές σε βρεφικό γάλα και λάδι, για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, μίλησε ... Περισσότερα

Α. Σκέρτσος στην ΕΡΤ: Στόχος μας να ενώσουμε την κοινωνία με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, τις τιμές σε βρεφικό γάλα και λάδι, για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Την Τετάρτη στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα της ακρίβειας επιβεβαίωσε ο κ. Σκέρτσος. « Η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει το πρόβλημα της ακρίβειας».

«Θα ανακοινωθούν μέτρα για την τιμή του βρεφικού γάλακτος», είπε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ τόνισε ότι «η διατίμηση δημιουργεί προβλήματα και αυτό δεν το θέλουμε».

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση για το λάδι» διευκρίνισε. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το λάδι είναι μια ειδική περίπτωση διότι έχει να κάνει και με συνθήκες κλιματολογικές, συνθήκες ελλείψεων που έχουν παρατηρηθεί. Δηλαδή υπάρχουν τοπικά και καιρικά φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την τιμή του. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση για το λάδι. Σίγουρα πρέπει οι εταιρείες οι οποίες διαθέτουν τα προϊόντα λαδιού να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον πιο έντονου ανταγωνισμού και τα περιθώρια κερδοφορίας σε σχέση με το προ κρίσης επίπεδο να ελέγχονται διαρκώς από το Υπουργείο Ανάπτυξης. (…) Όπου παρατηρούνται παρατυπίες, επιβάλλονται πρόστιμα».

Advertisement
Family Kitchen

Για το ζήτημα αυθαίρετων ο κ. Σκέρτσος ανέφερε: «Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εφαρμόζει ένα τακτικό πρόγραμμα κατεδαφίσεων, εφαρμόζει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί από τα πρωτόκολλα των αρμοδίων αρχών. Στην Αττική μόνο το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη έγιναν δεκάδες κατεδαφίσεις και μάλιστα με τη συνδρομή και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών. Για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος τα ‘χει βάλει με την αυθαίρετη δόμηση, βάζουμε σε προτεραιότητα όλες τις νέες οι νεότερες αυθαίρετες κατασκευές και σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να πηγαίνουμε και προς τα πίσω. Εφαρμόζεται μετά από 100 χρόνια το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα πολεοδομικής μεταρρυθμίσεις Κωνσταντίνος Δοξιάδης».

«Γυναικοκτονία σημαίνει ανθρωποκτονία και τιμωρείται με την ανώτατη ποινή» σημείωσε ο κ. Σκέρτσος.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε υποχρέωση να εξηγήσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, γιατί το κάνουμε, ποιοι άλλοι το έχουνε κάνει πριν από εμάς. (…) Είναι μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενωθεί η ελληνική κοινωνία και όχι να την διχάσει. Δεν θέλουμε να επικρατήσει κλίμα κοινωνικού διχασμού ούτε εντάσεων. (…) Θα είμαι ο εισηγητής του νομοσχεδίου. (…) Οι ρόλοι είναι διακριτοί ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος. Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποθέωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τον Ζαφείρη

25/08/25 4:43 μμ

Αποθέωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τον Ζαφείρη

Δεν εμπλέκεται η Βάσω Μαζωνάκη στην αίτηση εγκλεισμού του τραγουδιστή, λέει η οικογένειά του

25/08/25 4:38 μμ

Δεν εμπλέκεται η Βάσω Μαζωνάκη στην αίτηση εγκλεισμού του τραγουδιστή, λέει η οικογένειά του

Φανουρόπιτα παραδοσιακή με 9 υλικά

25/08/25 4:32 μμ

Φανουρόπιτα παραδοσιακή με 9 υλικά

Γιατί ο Άγιος Φανούριος στις εικόνες του κρατάει κερί

25/08/25 4:29 μμ

Γιατί ο Άγιος Φανούριος στις εικόνες του κρατάει κερί

Σέρρες: Απαγορεύεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

25/08/25 4:24 μμ

Σέρρες: Απαγορεύεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

25/08/25 3:18 μμ

Βουλή: Στο γραφείο του πρωθυπουργού διαβιβάζεται το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη για προ ημερησίας για την Παλαιστίνη

2 superfoods για νόστιμες φθινοπωρινές συνταγές

25/08/25 3:14 μμ

2 superfoods για νόστιμες φθινοπωρινές συνταγές

Χουρμάδες: Γιατί αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου το γλυκό superfood

25/08/25 3:10 μμ

Χουρμάδες: Γιατί αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου το γλυκό superfood

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη θρησκευτική πανήγυρη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών

25/08/25 3:03 μμ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη θρησκευτική πανήγυρη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών

Κόρινθος: Έκλεψε πάνω από 450 κιλά τσιπούρες ιχθυοτροφείου για να τις πωλήσει σε ψαράδικο

25/08/25 2:59 μμ

Κόρινθος: Έκλεψε πάνω από 450 κιλά τσιπούρες για να τις πωλήσει σε ψαράδικο

Ανδρουλάκης: Με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζητάει να συγκληθεί η Ολομέλεια για να συζητηθεί η κατάσταση στην Παλαιστίνη

25/08/25 2:52 μμ

Ανδρουλάκης: Με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζητάει να συγκληθεί η Ολομέλεια για να συζητηθεί η κατάσταση στην Παλαιστίνη

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία για εμπορική λειτουργία η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

25/08/25 2:45 μμ

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία για εμπορική λειτουργία η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής