Αχλαδοχώρι Σερρών: Στο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων και στα γραφικά πέτρινα γεφύριαΠερπατάμε δίπλα σε τρεχούμενα γάργαρα νερά, ανάμεσα σε αιωνόβια πλατάνια και πάνω σε πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια που μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Γνωρίζουμε τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, στο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων που πραγματοποιείται στο γραφικό Aχλαδοχώρι.

 

Το χωριό της αλησμόνητης … Ζουμπουλίας του ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.

 

Το Σαββατοκύριακο 2,3/11/2019 πραγματοποιείται για 11η συνεχή χρονιά στο γραφικό Αχλαδοχώρι (22 χλμ από Σιδηρόκαστρο), το «Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων», το οποίο προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες, που ανηφορίζουν την καταπράσινη κοιλάδα του Κρουσοβίτη, πολλοί αποκαλούν την περιοχή και «Σερραϊκά Τέμπη», για ν’ απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου αλλά και τοπικές γεύσεις.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα πού παράγονται στην περιοχή, όπως κηπευτικά, μελισσοκομικά, οινοποιητικά, τυροκομικά, αρωματικά φυτά, μαρμελάδες, γλυκά, άλευρα κ.α). Παράλληλα οι εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδοχωρίου, που διοργανώνει την εκδήλωση σε συνεργασία με τον δήμο Σιντικής, θα προσφέρουν δωρεάν ζεστή φασολάδα, τσίπουρο και ψωμί ψημένο σε ξυλόφουρνο, ενώ τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων από Σέρρες και Θεσσαλονίκη, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Η ορμητική κάθοδος του του Κρουσοβίτη από τον Λαϊλιά προς το Σιδηρόκαστρο -στο Β.Α. τμήμα των Σερρών- έχει διαμορφώσει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με τρεχούμενα νερά, αιωνόβια πλατάνια, μεγάλους πέτρινους όγκους και παραδοσιακά τοξωτά γεφύρια που μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο.


Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο γραφικό Αχλαδοχώρι (600 κατ.), το οποίο είναι το μοναδικό χωριό στη Μακεδονία, με τόσα πολλά πέτρινα γεφύρια. Ο Κρουσοβίτικος ποταμός που το διασχίζει έχει πάνω του πέντε γεφύρια με πιο εντυπωσιακό αυτό του Αγίου Αρχαγγέλου με μήκος 7,50 μέτρα, πλάτος 2,50 μέτρα και ύψος 2,70. Λίγο έξω από το Αχλαδοχώρι ο Ασπροπόταμος ή Μπελίτσα έχει άλλα τέσσερα πέτρινα γεφύρια.

Στο Αχλαδοχώρι είναι επισκέψιμος ένας παλαιός νερόμυλος, ενώ ξεχωρίζουν η εκκλησία των Αγίων Ταξιάρχων (1825), σε μια γραφική παραδοσιακή γειτονιά, και ο μεγαλοπρεπής ναός του Προφήτη Ηλία (1870) στην κορυφή του κεντρικού λόφου, που θεωρείται η μεγαλύτερη εκκλησία στο ν.Σερρών.

Την Κυριακή 3/11/2019 το Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού Agkistro Action (Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση), διοργανώνει ημερήσια εκδρομή από Θεσσαλονίκη και Σέρρες, στο Αχλαδοχώρι, για πεζοπορία στα γραφικά πέτρινα γεφύρια του Κρουσοβίτη και στο μοναδικό «Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων».
Πληροφορίες ΕΔΩ

 

 

 

πηγή thessnews.gr

Views: 79

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *