Το ανώτατο όριο σύνταξης είναι περίπου 3.100 ευρώ τόνισε η τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Έφης Αχτσιόγλου,

 

Advertisement

στον “REAL FM” καταγγέλλοντας τον σημερινό υπουργός Εργασίας ότι «λέει ψέματα για αντιπερισπασμό», αναφερόμενη στην υπόθεση με τις συντάξεις των 24.000 ευρώ μηνιαίως!

 

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης της κ. Αχτσιόγλου:

«Ο κ. Βρούτσης το μόνο που κάνει από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του είναι να περιφέρεται σε παράθυρα και να προσπαθεί να κατασκευάσει ψευδείς ειδήσεις για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Αντί να ασχοληθεί με το χαρτοφυλάκιό του κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση ανακαλύπτοντας υποτιθέμενες “τρύπες”».

Advertisement
Babis

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «ο νόμος 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) ορίζει σαφέστατα και ανώτατο όριο εισφορών και ανώτατο όριο σύνταξης, που φτάνει, στις περιπτώσεις που κάποιος έχει καταβάλει τις ανώτατες εισφορές για 40 χρόνια, σε ανώτατο όριο σύνταξης περίπου 3.100 ευρώ».
Διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του κ. Βρούτση περί συντάξεων 24.000 ευρώ σημείωσε ότι «καμία τέτοια σύνταξη δεν έχει καταβληθεί. Είχαμε δώσει σαφέστατη εντολή να μην καταβληθεί καμία τέτοια σύνταξη, που είναι απόρροια των αμαρτιών των παλαιών καθεστώτων, και είχαμε δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να υπάρχει ταβάνι σε όλους, γιατί σε κάποια από τα παλαιά καθεστώτα δεν υπήρχε ανώτατο όριο εισφορών» και επισήμανε ότι «ο λόγος που ο κ. Βρούτσης βρήκε αυτή την εκκρεμότητα είναι ακριβώς επειδή εμείς είχαμε δώσει την εντολή να μην καταβληθούν. Είχαμε δρομολογήσει και τη νομοθετική ρύθμιση για να λύσει οριστικά το ζήτημα αλλά δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή γιατί προκηρύχθηκαν εκλογές. Επομένως ο κ. Βρούτσης τίποτα δεν ανακάλυψε και τίποτα δεν αποκάλυψε, κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι πάνω σε αυτό, θέλει να παρουσιάσει ως δικές του αποκαλύψεις και ως δικά του έργα πράγματα δεδομένα». Η κ. Αχτσιόγλου υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «μέχρι 31/12/2018 υπήρχε ταβάνι 2.000 ευρώ για μία σύνταξη και 3.000 ευρώ για περισσότερες συντάξεις».

Αναφερόμενη στην ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων, υπογράμμισε ότι ο κ. Βρούτσης «διαφημίζει ως δική του εξαγγελία ότι το καλοκαίρι του 2020 το 34% των συντάξεων θα βγαίνει άμεσα και ηλεκτρονικά. Αυτό είναι έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, δρομολογημένο που υλοποιείται εδώ και καιρό.Έρχεται να καπηλευτεί τη δουλειά που έχει γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση και διαδίδει ψευδείς ειδήσεις, ώστε να εμφανίσει ότι ο ίδιος κάνει έργο. Αυτά είναι αστειότητες. Δεν είναι σοβαρά πράγματα για τη λειτουργία μίας κυβέρνησης».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «όλα αυτά έρχονται να επικαλύψουν το μείζον ζήτημα που αφορά τη στάση της ΝΔ σε σχέση με το ασφαλιστικό. Αυτό είναι το μείζον. Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία προεκλογικά δεσμευόταν ότι θα καταργήσει τον νόμο 4387/2016 (νόμο Κατρούγκαλου) και δεν είπε ποτέ με σαφήνεια με τι θα τον αντικαταστήσει.Στελέχη της ΝΔ είπαν ότι θα περάσει στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ή ακόμα και της κύριας ασφάλισης. Αυτό θέτει σε διακινδύνευση τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων και τις εισφορές των ασφαλισμένων, δημιουργεί τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν απάντησαν ποτέ σε αυτά τα ζητήματα ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις. Είναι απολύτως έκθετοι και στήνουν επικοινωνιακά παιχνίδια για να καλυφθούν».

Τέλος για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης επισήμανε ότι «όσο ήμασταν στην κυβέρνηση καταφέραμε να μειώσουμε τις ληξιπρόθεσμες αιτήσεις που μας είχε αφήσει ο κ. Βρούτσης κατά 70%. Από τις 400.000 σε περίπου 100.000 κύριες, επικουρικές και εφάπαξ μαζί. Αυτή την κατάσταση παραδώσαμε στον κ. Βρούτση, ο οποίος φουσκώνει τα νούμερα λέγοντας ψέματα γιατί προεξοφλεί τη δική του αποτυχία».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υπουργό Εργασίας να «απαντήσει στα μείζονα ερωτήματα που αφορούν τη δική του κυβέρνηση και να πάψει να λέει ψέματα για το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης».

 

aftodioikisi


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Γεφυρουδιανά”: Μία γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

06/08/25 2:45 μμ

“Γεφυρουδιανά”: Γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά - Πλάνα των εργασιών από Drone

06/08/25 2:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά – Πλάνα των εργασιών από Drone

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

06/08/25 2:17 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία - Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

06/08/25 12:48 μμ

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

06/08/25 2:46 μμ

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

06/08/25 12:04 μμ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή - Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

06/08/25 11:54 πμ

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή – Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

06/08/25 11:34 πμ

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου