Την άποψη πως βρίσκονται «στον αέρα οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που κλείνουν» και ότι απαιτούνται για εκείνους άμεσα οικονομικά μέτρα εξέφρασε -μεταξύ άλλων- η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Την άποψη πως βρίσκονται «στον αέρα οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που κλείνουν» και ότι απαιτούνται για εκείνους άμεσα οικονομικά μέτρα εξέφρασε -μεταξύ άλλων- η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μέσω ραδιοφωνικών της δηλώσεων.

Advertisement
 

 

«Χρειάζονται σαφείς κανόνες, οδηγίες από το υπουργείο Εργασίας και οικονομική στήριξη από την πλευρά του κράτους», τόνισε χαρακτηριστικά μέσω του «Στο Κόκκινο 105,5», αναφερόμενη στην ανάγκη στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Η θέση μας είναι ότι δεν θα κάνουμε μία βολική αντιπολίτευση για να εισπράξουμε πολιτικό κέρδος, αλλά θα συμβάλλουμε για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος, που είναι διαστάσεων παγκόσμιας απειλής για τη δημόσια υγεία», σημείωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση υπογράμμισε ότι «έρχονται με καθυστέρηση και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά ανεπαρκή. Δεν υπάρχει ουσιαστικό μέτρο στήριξης της εργασίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, κατέθεσε «συγκεκριμένη δέσμη μέτρων που ανταποκρίνεται σε πρακτικά και υπαρκτά προβλήματα των εργαζομένων όλης της χώρας».

Επίσης, σημείωσε ενδεικτικά ότι

«αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους, διότι νοσεί κάποιο μέλος στην οικογένειά τους ή η επιχείρηση που εργάζονται κλείνει με εντολή του Κράτους, είτε λόγω πτώσης του τζίρου και ανυπαρξίας κύκλου εργασιών».

Advertisement

Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι άμεση ανάγκη λήψης μέτρων, ώστε να μην χαθούν μισθοί, ημερομίσθια, ένσημα και άδειες των εργαζομένων, καθώς και να επιδοτηθούν επιχειρήσεις που έχουν δραστική μείωση κύκλου εργασιών«για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και να μην έχουμε κύμα απολύσεων».

Επιπλέον, η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «είναι επαίσχυντο, τη στιγμή που έχουμε έξαρση του κορονοϊού, το μόνο μέτρο που βρίσκει να ανακοινώσει ο υπουργός Εργασίας είναι ότι αναστέλλει την υποχρέωση δήλωσης των ωραρίων και του ελέγχου τους».

Για τα μέτρα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, σημείωσε ότι

«είναι αστείο το κονδύλι των 15 εκατομμυρίων. Θα πρέπει οπωσδήποτε 150 εκατ. ευρώ να προστεθούν στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας. Η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό»και«να προβεί σε προκηρύξεις μόνιμων διορισμών γιατρών και νοσηλευτών του 2019 και του 2020 που δεν έχει κάνει».

Τέλος, δήλωσε ότι «κατά τραγική ειρωνεία η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση βρίσκει πολύ γρήγορα μπροστά της το τι σημαίνει να απαξιώνεις τη Δημόσια Υγεία. Τώρα συνειδητοποιεί ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι πολύ σημαντικό και έπρεπε να έχει κάνει προσλήψεις».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θερμοχώρα 2025: Ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας

06/12/25 1:52 μμ

Θερμοχώρα 2025: Ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας

Χρ. Δαραμήλα: Τι γίνεται στην ΕΕ στο πεδίο του σακχαρώδη διαβήτη - Τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα

06/12/25 1:43 μμ

Χρ. Δαραμήλα: Τι γίνεται στην ΕΕ στο πεδίο του σακχαρώδη διαβήτη – Τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες - Eίμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε

06/12/25 1:38 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες – Eίμαστε εδώ να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε

Μηνύματα επιβράβευσης της ελληνικής οικονομίας από Λονδίνο και Βρυξέλλες

06/12/25 1:25 μμ

Μηνύματα επιβράβευσης της ελληνικής οικονομίας από Λονδίνο και Βρυξέλλες

Π. Μαρινάκης: Ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες - Είναι μονόδρομος η εφαρμογή του νόμου

06/12/25 1:20 μμ

Π. Μαρινάκης: Ανοιχτοί στον διάλογο με τους αγρότες – Είναι μονόδρομος η εφαρμογή του νόμου

Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα και κάστανα

06/12/25 1:16 μμ

Χριστουγεννιάτικος κορμός με μπισκότα και κάστανα

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι μόνο με λαμπάκια

06/12/25 1:14 μμ

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο σπίτι μόνο με λαμπάκια

Ηλίας Βαλάσης: Δαγκώνω χωρίς να γαβγίσω, έχω αλλάξει συμπεριφορά λόγω των πολλών θανάτων γύρω μου

06/12/25 1:04 μμ

Ηλίας Βαλάσης: Δαγκώνω χωρίς να γαβγίσω, έχω αλλάξει συμπεριφορά λόγω των πολλών θανάτων γύρω μου

Σ. Φάμελλος: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και μας αφορά όλους

06/12/25 12:57 μμ

Σ. Φάμελλος: Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και μας αφορά όλους

Μήνυμα Τσιάρα προς αγρότες: Η λύση έρχεται μόνο στο τραπέζι του διαλόγου

06/12/25 12:45 μμ

Μήνυμα Τσιάρα προς αγρότες: Η λύση έρχεται μόνο στο τραπέζι του διαλόγου

Νοσοκομειακοί Ιατροί Σερρών σε αγρότες: Μαζί σας μέχρι τέλους

06/12/25 12:41 μμ

Νοσοκομειακοί Ιατροί Σερρών σε αγρότες: Μαζί σας μέχρι τέλους

Γιώργος Κώτσηρας: Αξιοποιούμε τον κοινωφελή πλούτο της χώρας και λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητας

06/12/25 12:36 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Αξιοποιούμε τον κοινωφελή πλούτο της χώρας και λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητας