Την άποψη πως βρίσκονται «στον αέρα οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που κλείνουν» και ότι απαιτούνται για εκείνους άμεσα οικονομικά μέτρα εξέφρασε -μεταξύ άλλων- η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την άποψη πως βρίσκονται «στον αέρα οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που κλείνουν» και ότι απαιτούνται για εκείνους άμεσα οικονομικά μέτρα εξέφρασε -μεταξύ άλλων- η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μέσω ραδιοφωνικών της δηλώσεων.

Advertisement
 

 

«Χρειάζονται σαφείς κανόνες, οδηγίες από το υπουργείο Εργασίας και οικονομική στήριξη από την πλευρά του κράτους», τόνισε χαρακτηριστικά μέσω του «Στο Κόκκινο 105,5», αναφερόμενη στην ανάγκη στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Η θέση μας είναι ότι δεν θα κάνουμε μία βολική αντιπολίτευση για να εισπράξουμε πολιτικό κέρδος, αλλά θα συμβάλλουμε για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος, που είναι διαστάσεων παγκόσμιας απειλής για τη δημόσια υγεία», σημείωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση υπογράμμισε ότι «έρχονται με καθυστέρηση και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά ανεπαρκή. Δεν υπάρχει ουσιαστικό μέτρο στήριξης της εργασίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, κατέθεσε «συγκεκριμένη δέσμη μέτρων που ανταποκρίνεται σε πρακτικά και υπαρκτά προβλήματα των εργαζομένων όλης της χώρας».

Επίσης, σημείωσε ενδεικτικά ότι

«αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους, διότι νοσεί κάποιο μέλος στην οικογένειά τους ή η επιχείρηση που εργάζονται κλείνει με εντολή του Κράτους, είτε λόγω πτώσης του τζίρου και ανυπαρξίας κύκλου εργασιών».

Advertisement
MEGA

Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι άμεση ανάγκη λήψης μέτρων, ώστε να μην χαθούν μισθοί, ημερομίσθια, ένσημα και άδειες των εργαζομένων, καθώς και να επιδοτηθούν επιχειρήσεις που έχουν δραστική μείωση κύκλου εργασιών«για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και να μην έχουμε κύμα απολύσεων».

Επιπλέον, η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «είναι επαίσχυντο, τη στιγμή που έχουμε έξαρση του κορονοϊού, το μόνο μέτρο που βρίσκει να ανακοινώσει ο υπουργός Εργασίας είναι ότι αναστέλλει την υποχρέωση δήλωσης των ωραρίων και του ελέγχου τους».

Για τα μέτρα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, σημείωσε ότι

«είναι αστείο το κονδύλι των 15 εκατομμυρίων. Θα πρέπει οπωσδήποτε 150 εκατ. ευρώ να προστεθούν στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας. Η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό»και«να προβεί σε προκηρύξεις μόνιμων διορισμών γιατρών και νοσηλευτών του 2019 και του 2020 που δεν έχει κάνει».

Τέλος, δήλωσε ότι «κατά τραγική ειρωνεία η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση βρίσκει πολύ γρήγορα μπροστά της το τι σημαίνει να απαξιώνεις τη Δημόσια Υγεία. Τώρα συνειδητοποιεί ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι πολύ σημαντικό και έπρεπε να έχει κάνει προσλήψεις».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

25/10/25 2:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

25/10/25 2:04 μμ

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή - Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

25/10/25 2:00 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή – Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι