Μια νέα κεντρική πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού, το finddoctors.gov.gr, στην οποία συμμετέχουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας, 3.500 ιδιώτες γιατροί ειδικότητας συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία ... Περισσότερα

Άδ. Γεωργιάδης: Γιατρός γρήγορα και εύκολα με ηλεκτρονικό ραντεβού μέσω της πλατφόρμας finddoctors.gov.gr

Epiloges Press

Epiloges Press

Μια νέα κεντρική πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού, το finddoctors.gov.gr, στην οποία συμμετέχουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας, 3.500 ιδιώτες γιατροί ειδικότητας συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με στόχο την γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών που αναζητούν γιατρό ειδικότητας κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Advertisement
 

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως τα βήματα για τον χρήστη της πλατφόρμας είναι απλά: Αρχικά θα πρέπει να κάνει ταυτοποίηση με τα στοιχεία του μέσω gov.gr. Στη συνέχεια καταχωρεί το ΑΜΚΑ του, επιλέγει νέο ραντεβού και το σύστημα γρήγορα και εύκολα του εμφανίζει τον συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά στον τόπο κατοικίας του και τον ενημερώνει για το πότε έχει διαθέσιμο ραντεβού. Η επιβεβαίωση του ραντεβού γίνεται με έγκριση από τον ιατρό.

«Στόχος είναι οι συμπολίτες μας να έχουν τον πιο εύκολο τρόπο για να βρίσκουν στο κοντινότερο σημείο που θέλουν, το πιο σύντομο ραντεβού», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως «σκοπός μου είναι να μπορεί ο ασθενής να βρίσκει ευκολότερα το ραντεβού του χωρίς να ταλαιπωρείται και να υπάρχει φυσικά διαφάνεια».

Η εισαγωγή Ραντεβού Νοσοκομείων στο https://www.finddoctors.gov.gr/

Η εισαγωγή όλων των διαθέσιμων ραντεβού από δημόσια νοσοκομεία στην πλατφόρμα “FindDoctors” αποσκοπεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στη διευκόλυνση των πολιτών για εύκολη αναζήτηση και κλείσιμο ιατρικών ραντεβού και εξοικονόμηση χρόνου χωρίς τηλεφωνικές επικοινωνίες ή φυσική παρουσία. Αυτό συμβάλλει και στην καλύτερη λειτουργικότητα του συστήματος καθώς πλέον υπάρχει συγκέντρωση όλων των διαθέσιμων ραντεβού ανά νοσοκομείο και ειδικότητα και άμεση επιβεβαίωση ραντεβού μέσω μηνύματος ή email.

Στα οφέλη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, είναι η μείωση χρόνων αναμονής, η αποσυμφόρηση τηλεφωνικών κέντρων και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ευελιξίας του συστήματος υγείας.

Advertisement

Μέσα στον Φεβρουάριο, θα λειτουργεί και εφαρμογή (app) για το κινητό τηλέφωνο και ο πολίτης θα μπορεί να κλείνει εκεί ραντεβού χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτεται την ιστοσελίδα, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα τηλεφωνικά ραντεβού, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες που δεν μπορούν να κάνουν χρήση της νέας τεχνολογίας».

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, θα δημιουργηθεί και ένας τετραψήφιος αριθμός του υπουργείου Υγείας, ο οποίος θα έχει στόχο να δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών σε σχέση με νοσοκομεία, κέντρα υγείας και οτιδήποτε άλλο. «Με αυτόν τον τρόπο θα λύσουμε το πρόβλημα της ενημέρωσης των πολιτών», κατέληξε ο υπουργός κ. Γεωργιάδης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΝΕΣΕΡ: Ολοκλήρωση του προγράμματος  LEADER/CLLD και 30 χρόνια προσφοράς στην τοπική ανάπτυξη - video

15/12/25 8:39 μμ

ΑΝΕΣΕΡ: Ολοκλήρωση του προγράμματος  LEADER/CLLD και 30 χρόνια προσφοράς στην τοπική ανάπτυξη – video

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Σερρών

15/12/25 8:31 μμ

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Σερρών

Πολιτεία των Ευχών: Μαθήτριες και μαθητές στολίζουν το Δέντρο των Παραμυθιών

15/12/25 8:21 μμ

Πολιτεία των Ευχών: Μαθήτριες και μαθητές στολίζουν το Δέντρο των Παραμυθιών

Ξαφνικό πρόβλημα με Ναν

15/12/25 8:05 μμ

Ξαφνικό πρόβλημα με Ναν

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις σε Πέλλα και Κιλκίς

15/12/25 8:08 μμ

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις σε Πέλλα και Κιλκίς

Πρωταθλήτρια χειμώνα η ΑΕΚ

15/12/25 8:06 μμ

Χάντμπολ Γυναικών: Πρωταθλήτρια χειμώνα η ΑΕΚ

Σ. Φάμελλος: Φτωχοί οι πολίτες, πλούσια τα καρτέλ και οι γαλάζιες ακρίδες

15/12/25 8:05 μμ

Σ. Φάμελλος: Φτωχοί οι πολίτες, πλούσια τα καρτέλ και οι γαλάζιες ακρίδες

Βουλή - Συνεχίζεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

15/12/25 8:04 μμ

Βουλή – Συνεχίζεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Υπ. Παιδείας: Οδηγία για υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών, σχετικά με το περιστατικό στο 15ο Γυμνάσιο Αθηνών

15/12/25 7:59 μμ

Υπ. Παιδείας: Οδηγία για υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών, σχετικά με το περιστατικό στο 15ο Γυμνάσιο Αθηνών

Χαλκιδική: Ακόμη 26 αστυνομικοί και 54 ιδιώτες στη δικογραφία για υπόθεση διαφθοράς

15/12/25 7:57 μμ

Χαλκιδική: Ακόμη 26 αστυνομικοί και 54 ιδιώτες στη δικογραφία για υπόθεση διαφθοράς

Πρεμιέρα στην Κωνσταντινούπολη για το «Μήδειας Μπούρκα» του Ανδρέα Φλουράκη

15/12/25 7:56 μμ

Πρεμιέρα στην Κωνσταντινούπολη για το «Μήδειας Μπούρκα» του Ανδρέα Φλουράκη

Το ΦΚΘ περιμένοντας τα Χριστούγεννα γιορτάζει με σινεμά

15/12/25 7:55 μμ

Το ΦΚΘ περιμένοντας τα Χριστούγεννα γιορτάζει με σινεμά