«Σας σέβομαι απεριόριστα, ο ρόλος σας είναι πολύ σοβαρός και σας βλέπω ως συνεργάτες και θέλω να με βλέπετε ως συνεργάτη», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος σε όλους ... Περισσότερα

Άδ. Γεωργιάδης προς διοικητές νοσοκομείων: Σας σέβομαι απεριόριστα, ο ρόλος σας είναι πολύ σοβαρός

Epilogestv

Epilogestv

«Σας σέβομαι απεριόριστα, ο ρόλος σας είναι πολύ σοβαρός και σας βλέπω ως συνεργάτες και θέλω να με βλέπετε ως συνεργάτη», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος σε όλους τους διοικητές των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διεξάγεται από το πρωί στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας. Ωστόσο, κάλεσε, σε αυστηρό τόνο, τους διοικητές να συνεχίσουν τη δουλειά τους με κύριο στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.

«Δεν είναι όλα μαύρα όπως παρουσιάζονται για το ΕΣΥ. Έχουμε έναν κοινό σκοπό να πετύχουμεν το ΕΣΥ να δουλεύει καλύτερα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σημιώνοντας: «Δεν έχω την αυταπάτη ότι θα μπορούμε να τα λύσουμε όλα διά μαγείας ούτε ότι μπορούμε να τα κάνουμε τέλεια. Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο που να λέει ότι είναι ευχαριστημένος από το σύστημα υγείας. Και καλώς οι πολίτες ζητούν πάντα το κάτι παραπάνω».

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας στους διοικητές των νοσοκομείων, μία από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν η προειλημμένη απόφαση από την προηγούμενη ηγεσία για την επαναξιολόγηση των διοικήσεων στα νοσοκομεία.

«Σας δημιουργεί σε πολλούς ανησυχία γιατί η διαδικασία δεν διασφαλίζει τη συνέχεια της θητείας σας και σε άλλους απογοήτευση που δεν μπορούν καν να υποβάλουν αίτηση. Αν υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να συνεχίσει να το πει σήμερα. Όσοι μείνετε θα πρέπει να εργαστείτε», επεσήμανε.

«Η συνεργασία αυτό το διάστημα των 7-8 μηνών που θα διαρκέσει η διαδικασία θα είναι το βασικότερο κριτήριό μου για την αξιολόγησή σας«, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Θα παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο την απόδοση σε κάθε κλινική αν κάνετε καλά τη δουλειά σας, δεν έχετε κανέναν λόγο να φοβάστε ότι θα απομακρυνθείτε. Εγώ θα βλέπω τους δείκτες αποδοτικότητας και θα ακούω του πολίτες. Δεν έχω φίλους ούτε χρειάζεται να με πάρει κανείς τηλέφωνο και δεν έχω άλλα κριτήρια πέρα από τη δουλειά σας».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «από το 2014 το σύνολο των λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία έχει διπλασιαστεί, που δείχνει ότι το κράτος κάνει ό,τι είναι δυνατό να στηρίξει την υγεία» και πρόσθεσσε: «Από τις κύριες ευθύνες σας, ο έλεγχος των δαπανών. Έχετε την απόλυτη ευθύνη να τηρείται τους προϋπολογισμούς. Διοικήσεις που θα βλέπω μήνα με τον μήνα ότι πέφτουν εκτός προϋπολογισμού καλό είναι να γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχίσουν».

Advertisement
MEGA

«Οι αναμονές είναι αγκάθι στο ΕΣΥ», ανέφερε συμπληρώνοντας πως «θα εκτιμηθεί δέοντος η προσπάθεια των διοικήσεων που θα είναι παρούσες για να επιλύουν επιτόπου τα ζήτημα των αναμονών. Θα παρακολουθώ τη μέση μείωση του χρόνου στις εφημερίες και θα είναι βασικός δείκτης αξιολόγησης».

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για προτεραιότητα στα σοβαρά περιστατικά στα χειρουργεία, αλλά, όπως είπε, «στην ενιαία λίστα χειρουργείων δεν θα ανεχθώ φαινόμενα διαφθοράς και ανισότητες. Θα υπάρξει έλεγχος και στοιχεία και για τις λίστες χειρουργείων».

«Θα ανακοινώσουμε σύντομα σοβαρές μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν στην ουσιαστική βελτίωση του ΕΣΥ. Θα δώσουμε την ευκαιρία στους γιατρούς να βγάλουν περισσότερα νόμιμα χρήματα», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας και κατέληξε απευθυνόμενος στους διοικητές: «Εφόδους στα νοσοκομεία θα κάνω και θα είναι συνεχής η αξιολόγηση. Θέλω να βρίσκετε λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν προβλήματα. Δεν θέλω να χάνουμε ούτε ένα 24ωρο μέχρι να λύνεται ένα προβλημα».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαν σήμερα: Ο βασιλιάς των Ελλήνων Γεώργιος Α’ νεκρός στη Θεσσαλονίκη από τις σφαίρες Σερραίου δολοφόνου

18/03/26 9:05 πμ

Σαν σήμερα: Ο βασιλιάς των Ελλήνων Γεώργιος Α’ νεκρός στη Θεσσαλονίκη από τις σφαίρες Σερραίου δολοφόνου

Γιατί τα κινητά δεν πωλούνται πια με φορτιστή

18/03/26 8:42 πμ

Γιατί τα κινητά δεν πωλούνται πια με φορτιστή

Μυτιλήνη: Σε απεργία διαρκείας τα πρατήρια υγρών καυσίμων

18/03/26 8:31 πμ

Μυτιλήνη: Σε απεργία διαρκείας τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Άγιον Όρος: Μίνι λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης

18/03/26 8:21 πμ

Άγιον Όρος: Μίνι λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης

"Η Τελίτσα και το Σύμπαν" ταξιδεύει στις 23 Μαρτίου στις Σέρρες!

18/03/26 8:15 πμ

“Η Τελίτσα και το Σύμπαν” ταξιδεύει στις 23 Μαρτίου στις Σέρρες!

Μυτιλήνη: Σταματά από την Πέμπτη η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του σε όλη τη Λέσβο, λόγω του αφθώδους πυρετού

18/03/26 8:00 πμ

Μυτιλήνη: Σταματά από την Πέμπτη η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του σε όλη τη Λέσβο, λόγω του αφθώδους πυρετού

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή

18/03/26 7:46 πμ

Στη φυλακή ο αστυνομικός για το θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή

Ξεκίνησε η δίκη της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση διαρροής δεδομένων Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού

18/03/26 7:37 πμ

Ξεκίνησε η δίκη της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση διαρροής δεδομένων Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού

Ελεύθερη με εγγύηση η χήρα του Τράγκα μετά την απολογία της για ξέπλυμα χρήματος από φοροδιαφυγή

18/03/26 7:31 πμ

Ελεύθερη με εγγύηση η χήρα του Γιώργου Τράγκα μετά την απολογία της για ξέπλυμα χρήματος από φοροδιαφυγή

Αφθώδης πυρετός - Τι είναι, πώς μεταδίδεται

18/03/26 7:22 πμ

Αφθώδης πυρετός – Τι είναι, πώς μεταδίδεται

Παιδική θνησιμότητα – 4,9 εκατ, παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2024 (ΟΗΕ)

18/03/26 7:12 πμ

Παιδική θνησιμότητα – 4,9 εκατ, παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2024 (ΟΗΕ)

Ταξί: Πανελλαδική απεργία και την Τετάρτη - Καθολική συμμετοχή του κλάδου την πρώτη ημέρα

18/03/26 12:01 πμ

Ταξί: Πανελλαδική απεργία και την Τετάρτη – Καθολική συμμετοχή του κλάδου την πρώτη ημέρα