Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
24.8 C
Serres

Αδ. Γεωργιάδης: Έρχονται μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ρεύμα

Μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και σε μια σειρά άλλων προϊόντων, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

«Ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τις αυξήσεις και στο ρεύμα και σε μια σειρά άλλων προϊόντων που προέρχεται από τη διεθνή αύξηση του πληθωρισμού θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό που θα αναλύσει τη νέα οικονομική πολιτική. Ασφαλώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η παγκόσμια οικονομία, άρα και η ελληνική, εισέρχεται σε μια καινούρια φάση», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στις αυξήσεις στην ενέργεια, σημείωσε ότι «δεν έχει αυξηθεί μόνο η τιμή του φυσικού αερίου. Πέρυσι τέτοια εποχή, το κυβικό μέτρο είχε 9 δολάρια, τώρα έχει 33 δολάρια. Όσον αφορά στους ρύπους, η αξία του διοξειδίου του άνθρακα έχει ανέβει από τα 22 ευρώ στα 63 ευρώ. Κάποιοι ρωτάνε γιατί δεν ανοίγουμε τον λιγνίτη. Αν τώρα η ΔΕΗ παρήγαγε ρεύμα από λιγνίτη, θα έχανε μισό δισ. ευρώ και θα χρεοκοπούσε. Ο λιγνίτης είναι πια οικονομικά ασύμφορος λόγω της αύξησης των τιμών των ρύπων. ‘Αρα, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολιγνιτοποίηση έχει και οικονομικό κίνητρο. Θα υπάρξουν μέτρα και άμεσα και μακροπρόθεσμα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το ενεργειακό μοντέλο της χώρας.


Babis


Σε ό,τι αφορά στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι μπορεί πολλοί να έχουν στραφεί κατά του μέτρου, αλλά αν δεν είχε ληφθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας, «σίγουρα τα νούμερα δε θα ήταν αυτά και είμαι βέβαιος ότι θα τείνουν προς το μηδέν, γιατί όταν καταλάβουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη η πολιτεία να εφαρμόσει τις αποφάσεις της, δε θα έχουν άλλη επιλογή και θα το κάνουν».

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΑδ. Γεωργιάδης: Έρχονται μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ρεύμα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Β.Κικίλιας: Συγκρατήσαμε τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Καμία αύξηση το καλοκαίρι

Στο γεγονός της συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια...

Σ. Φάμελλος: Οι εργαζόμενοι και σήμερα διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην εργασία

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια ημέρα μνήμης και αγώνα....

Δ. Κουτσούμπας: Το πραγματικό δίλημμα της εποχής μας είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα

«Αυτό το σάπιο σύστημα, αυτό το διεφθαρμένο κράτος των...

Τελευταία Νέα