Συμπληρώνονται φέτος 32 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα που έγινε, στις 9 του Γενάρη του 1991 στο σχολικό συγκρότημα του τότε 3ου και 7ου Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Συμπληρώνονται φέτος 32 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα που έγινε, στις 9 του Γενάρη του 1991 στο σχολικό συγκρότημα του τότε 3ου και 7ου Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας, ύστερα από δολοφονικό χτύπημα του Γιάννη Καλαμπόκα, στελέχους της ΟΝΝΕΔ.

Η επίθεση της ομάδας των τραμπούκων ροπαλοφόρων είχε ως στόχο την καταστολή του μαζικού εκπαιδευτικού κινήματος που είχε αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα, ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο του τότε Υπουργού Παιδείας, Βασίλη Κοντογιαννόπουλου και της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η θυσία του Νίκου Τεμπονέρα δεν πήγε χαμένη, αφού ανάγκασε την τότε Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και οδήγησε τον Υπουργό Παιδείας σε παραίτηση.

Σήμερα 32 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες συνεχίζουν τον αγώνα για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών, αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που ασκήθηκαν και ασκούνται, τα τελευταία χρόνια, από όλες τις Κυβερνήσεις.

Σήμερα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας άθικτο όλο το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψηφίζει νομοθετήματα προσθέτοντας και νέο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό περιεχόμενο (Ν. 4823/21 για την παιδεία, Ν. 4808/21 για τα εργασιακά κτλ) γυρίζοντας την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω, κατηγοριοποιώντας τα σχολεία, καταργώντας το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και το δικαίωμά μας στην απεργία.

Σήμερα, η Κυβέρνηση κι η Υπουργός Παιδείας επιστρατεύοντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο χτυπήματος της απεργίας προσφεύγει στα δικαστήρια και κηρύσσει παράνομες τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα «σέρνει» στις δικαστικές αίθουσες συνδικαλιστικά στελέχη με τον Νόμο «για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» και τον Νόμο για τις διαδηλώσεις με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την υποστολή της σημαίας των αγώνων. Αντί να στηρίξει τη Δημόσια Παιδεία και το ΕΣΥ με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις προσωπικού, συνεχίζει την υποβάθμισή τους με περικοπές στον προϋπολογισμό και του 2023.

Advertisement
MEGA

Τριάντα δύο χρόνια μετά, ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ στους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ένα δημόσιο και δωρεάν ποιοτικό σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία, για μόνιμους διορισμούς, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα είναι παρούσα στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα, στο διαχρονικό μνημείο του (ΒΟΥΔ – ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΠΑΤΡΑ), την Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023, ώρα 18:30.

Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ!!!

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 9:43 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 9:34 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

Σέρρες: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα

03/04/26 9:00 μμ

Σέρρες: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα

Πάσχα στο σπίτι ψηφίζουν οι Σερραίοι - video

03/04/26 8:49 μμ

Πάσχα στο σπίτι ψηφίζουν οι Σερραίοι – video

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο τσουρέκι - Α.Μοσχόπουλος: Το κόστος έχει αυξηθεί - video

03/04/26 8:41 μμ

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο τσουρέκι – Α.Μοσχόπουλος: Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί – video

Δήμος Σερρών: Τι θα ισχύει με την αποκομιδή των σκουπιδιών και των ογκωδών αντικειμένων τη μεγάλη εβδομάδα - video

03/04/26 8:54 μμ

Δήμος Σερρών: Τι θα ισχύει με την αποκομιδή των σκουπιδιών και των ογκωδών αντικειμένων τη Μεγάλη Εβδομάδα – video

Σέρρες: Ανεβάζουν στροφές τα κομμωτήρια λόγω Πάσχα - video

03/04/26 8:24 μμ

Σέρρες: Ανεβάζουν στροφές τα κομμωτήρια λόγω Πάσχα – video

Επιδικάστηκε αποζημίωση 420.000 ευρώ στους συγγενείς θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

03/04/26 7:33 μμ

Επιδικάστηκε αποζημίωση 420.000 ευρώ στους συγγενείς θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

03/04/26 7:19 μμ

Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

03/04/26 7:17 μμ

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

03/04/26 7:16 μμ

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055