Ο Τρίτωνας, με ανακοίνωσή του σήμερα (31/8) ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό, πως αν και είχε εξασφαλίσει την άνοδό του στην Basket League της επόμενης σεζόν (2023-24) μέσω του φάιναλ φορ ... Περισσότερα

Αδυναμία συμμετοχής στην Basket League δήλωσε ο Τρίτωνας

Epiloges Team

Epiloges Team

Ο Τρίτωνας, με ανακοίνωσή του σήμερα (31/8) ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό, πως αν και είχε εξασφαλίσει την άνοδό του στην Basket League της επόμενης σεζόν (2023-24) μέσω του φάιναλ φορ της Α2 ανδρών (μαζί με το Μαρούσ), δεν είναι σε θέση -λόγω οικονομικής αδυναμίας- ν’ αγωνιστεί στα «μεγάλα σαλόνια.

Advertisement
 

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στην Basket League εκπνέει σήμερα (31/8) και αυτός είναι ο λόγος που η διοίκηση του Τρίτωνα θέλησε να ενημερώσει για την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρώτου τη τάξει πρωταθλήματος μπάσκετ στην Ελλάδα.

Καθώς, όμως η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στην Α2 ανδρών εξέπνεε στις 30 Ιουλίου, πλέον ο Τρίτωνας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα. Όπως τονίζει η διοίκηση του Τρίτωνα στην ανακοίνωσή της: «Η ανδρική ομάδα φέτος δε θα αγωνιστεί πουθενά, και τη σεζόν 2024-2025 θα έχει εκ νέου δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής παραμένοντας στις Εθνικές κατηγορίες».

Αναλυτικά, η διοίκηση του Τρίτωνα αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της:

«Στις 27 Μαΐου 2023 γράφτηκε η πιο χρυσή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας του Αθλητικού Ομίλου Τρίτων, αφού με τη νίκης μας στον ημιτελικό του final four της νεοσύστατης Elite League, η ομάδα μας κέρδιζε το ένα από τα δύο εισιτήρια για την φετινή Basket League με όλο το ελληνικό μπάσκετ να ξαναμιλάει για τον ιστορικό Τρίτωνα, στη σεζόν των 80ων γενεθλίων του!

Φυσικά, αν κάποιος γυρνούσε τον χρόνο πίσω στο όχι και τόσο κοντινό 2011 και του έλεγαν ότι ο Τρίτωνας που αγωνιζόταν στην Γ ΕΣΚΑ, δώδεκα χρόνια μετά θα προβιβαζόταν στην Basket League θα το θεωρούσε ένα μεγάλο και κυρίως ουτοπικό αστείο. Κόντρα σε κάθε λογική, μια διοίκηση ανθρώπων βγαλμένη από τα σπλάχνα της ομάδας πήρε την κατάσταση στα χέρια της και με κυριότερο όπλο της την τρέλα και την ανιδιοτέλεια, ξεκίνησε να δουλεύει και να ονειρεύεται ότι θα ξαναβάλει τον Τρίτωνα στον χάρτη του μπάσκετ των Εθνικών κατηγοριών. Κάτι που το 2015 το κατάφερε, με τον Τρίτωνα 24 χρόνια μετά να βρίσκεται εκεί που του αξίζει, στις Εθνικές κατηγορίες παραμένοντας μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο (αυτό της Α2) τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όλα αυτά, χέρι – χέρι με έναν προπονητή που ανδρώθηκε επίσης μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας και το όνομα του ταυτίστηκε με τις επιτυχίες της.

Ας μην κρυβόμαστε όμως. Όλα αυτά τα χρόνια ο Τρίτωνας δεν σταματούσε “να τρυπάει το ταβάνι του” κόντρα σε κάθε λογική. Χωρίς κλειστό γήπεδο, χωρίς υποδομές και σοβαρές εγκαταστάσεις ακαδημιών, χωρίς ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, χωρίς, χωρίς, χωρίς… Παρόλα αυτά, το πείσμα μας και φυσικά οι μάγκες (παίκτες και προπονητές) που κατάφεραν να φέρουν μια άνοδο που κανείς δεν περίμενε, μας έκαναν να νιώσουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε ώστε, μετά από 44 χρόνια ο Τρίτωνας να βρεθεί και πάλι στην πρώτη κατηγορία. Τότε κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το οξύμωρο γεγονός ότι η Elite League είχε deadline δήλωσης συμμετοχής στις 30/7 και η Basket League στις 31/8.

Η φωνή της συνείδησης μας όμως ήταν ξεκάθαρη. Να προσπαθήσουμε να βρούμε κι άλλες δυνάμεις για να ζήσει ο σύλλογος ακόμα ένα όνειρο. Έτσι πάρθηκε η γενναία απόφαση να το παλέψουμε. Φυσικά, τέσσερις και πλέον δεκαετίες μετά, οι αλλαγές στα οικονομικά δεδομένα είναι τεράστιες, ειδικά για μια ομάδα όπως ο Τρίτωνας όπου δεν υπάρχει μεγαλοεπενδυτής. Πόσο μάλλον με τη διαφορά στα οικονομικά μεγέθη ανάμεσα σε Elite και Basket League να είναι σχεδόν πενταπλάσια! Παρόλα αυτά, έγινε μια τεράστια προσπάθεια με γνώμονα την αξιοπρέπεια, τη συνέχεια και τις αξίες του συλλόγου.

Advertisement

Η μάχη να παίξουμε στην Basket League δόθηκε, αλλά δυστυχώς χάθηκε. Η ανδρική ομάδα φέτος δε θα αγωνιστεί πουθενά, και τη σεζόν 2024-2025 θα έχει εκ νέου δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής παραμένοντας στις Εθνικές κατηγορίες. Ίσως αυτή να είναι και η πρώτη μάχη που χάθηκε μετά από 12 χρόνια με αυτή την ανακοίνωση να γράφεται με λύπη, κυρίως όμως να γράφεται με τεράστια ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ για όσα έχουμε πετύχει αυτά τα 12 χρόνια κόντρα σε Θεούς και δαίμονες.

Τον έναν αυτό χρόνο που θα μας λείψει όσο τίποτα η ανδρική μας ομάδα, θα σταθούμε ακόμα πιο κοντά στα υπόλοιπα αγωνιστικά μας τμήματα (Παιδικό, Εφηβικό, U21) αλλά και θα δημιουργήσουμε ένα πλάνο ανάπτυξης των ακαδημιών μας έχοντας δίπλα μας αρωγούς την Campeón Gaming και την Cargo Hellas Forwarding που έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Παράλληλα θα αναμένουμε με μεγάλη προσμονή την δημιουργία κλειστού γηπέδου στον Άτλα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Δημοτική αρχή, με την ομάδα μας να έχει επιτέλους τη δυνατότητα να παίξει στη φυσική της έδρα, τα Σεπόλια. Μέχρι τότε, με επιμονή και πολύ δουλειά θα ξανακάνουμε τα πάντα ώστε ο Τρίτωνας να βρεθεί και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καβάλα: Όταν ο παλιός νερόμυλος γίνεται σχολείο ζωής και αειφορίας

15/12/25 10:39 πμ

Καβάλα: Όταν ο παλιός νερόμυλος γίνεται σχολείο ζωής και αειφορίας

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

15/12/25 9:47 πμ

Μπλόκα αγροτών: Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Να επανέλθουν στον θεσμικό διάλογο καλούν τους αγρότες ΕΒΕΘ - ΒΕΘ - ΣΒΕ - ΣΕΒΕ

15/12/25 9:18 πμ

Να επανέλθουν στον θεσμικό διάλογο καλούν τους αγρότες ΕΒΕΘ – ΒΕΘ – ΣΒΕ – ΣΕΒΕ

Δεκαεπτά νεκροί, ανάμεσά τους 16 μαθητές, σε τροχαίο στην Κολομβία

15/12/25 9:14 πμ

Δεκαεπτά νεκροί, ανάμεσά τους 16 μαθητές, σε τροχαίο στην Κολομβία

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

15/12/25 9:10 πμ

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

15/12/25 8:51 πμ

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

15/12/25 8:48 πμ

Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας – Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Άγριο έγκλημα στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο γνωστός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, τους δολοφόνησε ο γιος τους

15/12/25 8:31 πμ

Άγριο έγκλημα στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο γνωστός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, τους δολοφόνησε ο γιος τους

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ο Προϋπολογισμός είναι κοινωνικά δίκαιος και δημογραφικά συνειδητός

15/12/25 8:12 πμ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ο Προϋπολογισμός είναι κοινωνικά δίκαιος και δημογραφικά συνειδητός

Σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Σερρών

15/12/25 12:10 πμ

Σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Σερρών

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών 

15/12/25 12:02 πμ

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών 

Η ΕΣΠΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή

14/12/25 11:55 μμ

Η ΕΣΠΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή