Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει και να νικήσει αλλά δεν το έκανε και τελικά στο 91′ το έκανε η ΑΕΚ με τον Ελίασον, ο οποίος έγραψε το ... Περισσότερα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0: Κορυφή στο 91′ με Ελίασον

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει και να νικήσει αλλά δεν το έκανε και τελικά στο 91′ το έκανε η ΑΕΚ με τον Ελίασον, ο οποίος έγραψε το 1-0 και διατήρησε την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 από τον ΠΑΟΚ, με τους Πειραιώτες, από την άλλη πλευρά, να είναι στο -8 πλέον.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειξαν να μπαίνουν πιο δυνατά στο παιχνίδι προσπαθώντας να πιέσουν από τα πρώτα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη ευκαιρία και ήταν και μεγάλη, με τον Μασούρα να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι μετά τη σέντρα του Ποντένσε αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε.

Ήταν μια φάση που… έδωσε ζωή στο παιχνίδι αφού η ένταση ανέβηκε στη συνέχεια και από τις δύο πλευρές, με την Ένωση να έχει καλή στιγμή στο 26′ με το σουτ του Γκατσίνοβιτς από το ύψος της περιοχής, μετά το κόψιμο του Έσε στον Πινέδα, το οποίο ήταν άστοχο.

Λίγα λεπτά μετά, στο 34′, ο Πινέδα έκανε διαγώνιο σουτ μετά το γύρισμα του Ρότα αλλά ο Ροντινέι έδιωξε πάνω στη γραμμή, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δύο ευκαιρίες.

Στην πρώτη περίπτωση, στο 45’+1′, ο Αθανασιάδης απέκρουσε το σουτ του Έσε από το ύψος της περιοχής, στη δεύτερη, στο 45’+2′, ο Ποντένσε έφυγε στην αντεπίθεση μετά το λάθος του Άμραμπατ και έβγαλε σε θέση για γκολ τον Ελ Κααμπί αλλά ο Αθανασιάσης απέκρουσε ξανά.

Οι Πειραιώτες, με λίγα λόγια, ήταν πιο επικίνδυνοι στο πρώτο μέρος και το δεύτερο άρχισε με τον δικέφαλο αετό να διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Λιβάι Γκαρσία από τον Κάρμο στο 51′ αλλά δεν υποδείχθηκε τίποτα μετά και την εξέταση της φάσης στο VAR.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άρχισε λίγα λεπτά μετά τις αλλαγές και στο 65′ ο Τσικίνιο βρήκε ωραία τον Ζέλσον, ο οποίος όμως αστόχησε με κεφαλιά από πολύ καλή θέση χάνοντας την ευκαιρία. Ήταν ακόμη μία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ να αρχίζει κι αυτή τις αλλαγές στη συνέχεια και τα λεπτά να περνάνε με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο και με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τον τρόπο για να σκοράρουν.

Advertisement
MEGA

Οι Κιτρινόμαυροι πίστεψαν ότι τον βρήκαν στο 77′, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Βίντα έκανε κεφαλιά-πάσα στον Τσούμπερ, ο οποίος όμως… κατάφερε να αστοχήσει με δυνατό σουτ από κοντά στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι! Πραγματικά πολύ μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους, για να ακολουθήσει και αυτή των Ερυθρόλευκων λίγα λεπτά μετά.

Στο 82′ ο Τσικίνιο πάτησε περιοχή και σούταρε, ο Αθανασιάδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γιόβετιτς αστόχησε από το ύψος του πέναλτι, χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Και αφού την έχασε, «τιμωρήθηκε» στο φινάλε του ματς…

Στο 91′ ο Ελίασον με κοντινό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, με την ΑΕΚ να παραμένει στην κορυφή και στο +2 από τον ΠΑΟΚ ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στην 4η θέση και στο -8 πλέον.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77′ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70′ Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (70′ Τσούμπερ), Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία (86′ Λιούμπιτσιτς).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (93′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (61′ Ζέλσον), Φορτούνης (78′ Γιόβετιτς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61′ Ναβάρο).

πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του

23/08/25 7:23 μμ

Βόλος: Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του – video

Παξοί: 4χρονο κοριτσάκι βρέθηκε πνιγμένο σε πισίνα - Διέφυγε από την προσοχή των γονιών του

23/08/25 1:28 μμ

Παξοί: 4χρονο κοριτσάκι βρέθηκε πνιγμένο σε πισίνα διπλανού σπιτιού

Θρίαμβος για τα ελληνικά πανιά στο Παγκόσμιο Techno: Κατέκτησαν 5 μετάλλια, 3 ασημένια και 2 χάλκινα

23/08/25 1:19 μμ

Θρίαμβος για τα ελληνικά πανιά στο Παγκόσμιο Techno: Κατέκτησαν 5 μετάλλια, 3 ασημένια και 2 χάλκινα

Γιορτή Αμπέλου και Κρασιού "ΚΟΥΡΗΤΟΣ" στο Ροδολίβος Σερρών

23/08/25 1:10 μμ

Γιορτή Αμπέλου και Κρασιού “ΚΟΥΡΗΤΟΣ” στο Ροδολίβος Σερρών

Διεθνής Αμνηστία κατά Πλεύρη: Ανησυχητικές οι δηλώσεις για έλεγχο των ΜΚΟ που αμφισβητούν τη μεταναστευτική πολιτική

23/08/25 12:50 μμ

Διεθνής Αμνηστία κατά Πλεύρη: Ανησυχητικές οι δηλώσεις για έλεγχο των ΜΚΟ που αμφισβητούν τη μεταναστευτική πολιτική

Μαύρο Φεγγάρι: Σήμερα το σπάνιο φαινόμενο με το απόλυτο σκοτάδι – Πότε θα φανεί το μαγικό “χαμόγελο” της σελήνης

23/08/25 12:44 μμ

Μαύρο Φεγγάρι: Σήμερα το σπάνιο φαινόμενο με το απόλυτο σκοτάδι – Πότε θα φανεί το μαγικό “χαμόγελο” της σελήνης

“Παραδώσου, μην ντροπιάζεις τα παιδιά σου” καλεί τον συζυγοκτόνο στον Βόλο ο θείος του από την Αλβανία

23/08/25 12:39 μμ

“Παραδώσου, μην ντροπιάζεις τα παιδιά σου” καλεί τον συζυγοκτόνο στον Βόλο ο θείος του από την Αλβανία

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του – Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

23/08/25 1:13 μμ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του – Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

ΟΡΦΕΑΣ Νέου Σκοπού: Πολιτιστικές εκδηλώσεις από 24 έως 28 Αυγούστου

23/08/25 12:07 μμ

ΟΡΦΕΑΣ Νέου Σκοπού: Πολιτιστικές εκδηλώσεις από 24 έως 28 Αυγούστου

Καβάλα: Τραυματίστηκε 9χρονος σε θαλάσσιο πάρκο στη Νέα Πέραμο

23/08/25 11:30 πμ

Ν. Πέραμος: 9χρονος έπεσε από φουσκωτή τσουλήθρα και τραυματίστηκε

Όταν οι ακρίδες σκίασαν τον Αττικό ουρανό και ανάγκασαν τον δήμαρχο Πετράκη να τις επικηρύξει

23/08/25 11:24 πμ

Όταν οι ακρίδες σκίασαν τον Αττικό ουρανό και ανάγκασαν τον δήμαρχο Πετράκη να τις επικηρύξει