Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει και να νικήσει αλλά δεν το έκανε και τελικά στο 91′ το έκανε η ΑΕΚ με τον Ελίασον, ο οποίος έγραψε το ... Περισσότερα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0: Κορυφή στο 91′ με Ελίασον

Epilogestv

Epilogestv

Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει και να νικήσει αλλά δεν το έκανε και τελικά στο 91′ το έκανε η ΑΕΚ με τον Ελίασον, ο οποίος έγραψε το 1-0 και διατήρησε την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 από τον ΠΑΟΚ, με τους Πειραιώτες, από την άλλη πλευρά, να είναι στο -8 πλέον.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειξαν να μπαίνουν πιο δυνατά στο παιχνίδι προσπαθώντας να πιέσουν από τα πρώτα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη ευκαιρία και ήταν και μεγάλη, με τον Μασούρα να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι μετά τη σέντρα του Ποντένσε αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε.

Ήταν μια φάση που… έδωσε ζωή στο παιχνίδι αφού η ένταση ανέβηκε στη συνέχεια και από τις δύο πλευρές, με την Ένωση να έχει καλή στιγμή στο 26′ με το σουτ του Γκατσίνοβιτς από το ύψος της περιοχής, μετά το κόψιμο του Έσε στον Πινέδα, το οποίο ήταν άστοχο.

Λίγα λεπτά μετά, στο 34′, ο Πινέδα έκανε διαγώνιο σουτ μετά το γύρισμα του Ρότα αλλά ο Ροντινέι έδιωξε πάνω στη γραμμή, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δύο ευκαιρίες.

Στην πρώτη περίπτωση, στο 45’+1′, ο Αθανασιάδης απέκρουσε το σουτ του Έσε από το ύψος της περιοχής, στη δεύτερη, στο 45’+2′, ο Ποντένσε έφυγε στην αντεπίθεση μετά το λάθος του Άμραμπατ και έβγαλε σε θέση για γκολ τον Ελ Κααμπί αλλά ο Αθανασιάσης απέκρουσε ξανά.

Οι Πειραιώτες, με λίγα λόγια, ήταν πιο επικίνδυνοι στο πρώτο μέρος και το δεύτερο άρχισε με τον δικέφαλο αετό να διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Λιβάι Γκαρσία από τον Κάρμο στο 51′ αλλά δεν υποδείχθηκε τίποτα μετά και την εξέταση της φάσης στο VAR.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άρχισε λίγα λεπτά μετά τις αλλαγές και στο 65′ ο Τσικίνιο βρήκε ωραία τον Ζέλσον, ο οποίος όμως αστόχησε με κεφαλιά από πολύ καλή θέση χάνοντας την ευκαιρία. Ήταν ακόμη μία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ να αρχίζει κι αυτή τις αλλαγές στη συνέχεια και τα λεπτά να περνάνε με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο και με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τον τρόπο για να σκοράρουν.

Οι Κιτρινόμαυροι πίστεψαν ότι τον βρήκαν στο 77′, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Βίντα έκανε κεφαλιά-πάσα στον Τσούμπερ, ο οποίος όμως… κατάφερε να αστοχήσει με δυνατό σουτ από κοντά στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι! Πραγματικά πολύ μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους, για να ακολουθήσει και αυτή των Ερυθρόλευκων λίγα λεπτά μετά.

Advertisement
MEGA

Στο 82′ ο Τσικίνιο πάτησε περιοχή και σούταρε, ο Αθανασιάδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γιόβετιτς αστόχησε από το ύψος του πέναλτι, χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Και αφού την έχασε, «τιμωρήθηκε» στο φινάλε του ματς…

Στο 91′ ο Ελίασον με κοντινό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, με την ΑΕΚ να παραμένει στην κορυφή και στο +2 από τον ΠΑΟΚ ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στην 4η θέση και στο -8 πλέον.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77′ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70′ Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (70′ Τσούμπερ), Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία (86′ Λιούμπιτσιτς).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (93′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (61′ Ζέλσον), Φορτούνης (78′ Γιόβετιτς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61′ Ναβάρο).

πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

01/02/26 9:07 μμ

Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το "Ferto" »

01/02/26 8:56 μμ

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το “Ferto” »

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

01/02/26 8:37 μμ

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

01/02/26 8:31 μμ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

01/02/26 8:18 μμ

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του - Γιατί έχει 28 ημέρες

01/02/26 8:10 μμ

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του – Γιατί έχει 28 ημέρες

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό - Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

01/02/26 8:09 μμ

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό – Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο