Νέα αεροπορική εταιρεία, που διαχειρίζεται ο στρατός, άρχισε χθες Τρίτη τη δραστηριότητά της στο Μεξικό, τη χώρα που δέχεται τον έκτο μεγαλύτερο αριθμό επισκέψεων σε παγκόσμια κλίμακα, υποσχόμενη εισιτήρια λιγότερο ... Περισσότερα

Αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους του στρατού στο Μεξικό, εκτέλεσε την πρώτη της πτήση

Epilogestv

Epilogestv

Νέα αεροπορική εταιρεία, που διαχειρίζεται ο στρατός, άρχισε χθες Τρίτη τη δραστηριότητά της στο Μεξικό, τη χώρα που δέχεται τον έκτο μεγαλύτερο αριθμό επισκέψεων σε παγκόσμια κλίμακα, υποσχόμενη εισιτήρια λιγότερο ακριβά από τις τρεις ανταγωνίστριές της.

Αεροσκάφος Boeing 737 της Mexicana de Aviación, που είχε κηρύξει χρεοκοπία πριν από δεκατρία χρόνια, αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο Φελίπε Άνχελες (Aeropuerto Internacional Felipe Ángeles, AIFA), σε βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας, για την Τουλούμ, στις ακτές της χώρας στην Καραϊβική. Ωστόσο, εξαιτίας κακοκαιρίας στον προορισμό, εξετράπη και προσγειώθηκε βορειότερα, στη Μέριδα.

Η Mexicana προσέφερε εισιτήρια έναντι 389 πέσος (23 δολαρίων) για την εναρκτήρια πτήση αυτή στο πλαίσιο εκστρατείας προώθησης.

Η επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1921, πτώχευσε το 2010. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως την επαναφέρει σε λειτουργία τον Αύγουστο.

«Πρόκειται για αεροπορική εταιρεία εμβληματική, ιστορική», είπε ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Τη δημόσια επιχείρηση διαχειρίζεται πλέον ο όμιλος Ολμέκα-Μάγια-Μέχικα, με επικεφαλής τις ένοπλες δυνάμεις, που έχουν αναλάβει επίσης αρκετά ακόμη μεγάλα έργα που προώθησε ο πρόεδρος της εθνικιστικής αριστεράς.

Η εταιρεία θα έχει τη βάση της στο νέο αεροδρόμιο AIFA της πρωτεύουσας, που κατασκευάστηκε για να αποσυμφορηθεί το παλιό διεθνές αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης.

Το Μεξικό -μια από τις 15 μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο- εξυπηρετούσαν μέχρι τώρα η AeroMéxico (εταίρος των Delta Airlines και AirFrance) και δυο εταιρείες χαμηλού κόστους (Volaris, Viva Aerobus).

Advertisement
Babis

Το αεροδρόμιο AIFA, όπως και αυτό της Τουλούμ, εγκαινιάστηκαν αντίστοιχα τον Μάρτιο του 2022 και στα τέλη Νοεμβρίου από τον κ. Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος έκοψε επίσης αυτόν τον μήνα την κορδέλα ακόμη δυο μεγάλων έργων, του τουριστικού τρένου Μάγια στη χερσόνησο Γιουκατάν και του τρένου που συνδέει τις ακτές στον Ειρηνικό με αυτές στον Ατλαντικό Ωκεανό, μέσω του Κόλπου του Μεξικού.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2024, ο κ. Λόπες Ομπραδόρ εμπιστεύτηκε στον στρατό καίριες πολιτικές ευθύνες, που αφορούσαν ιδίως τα δημόσια έργα, κάτι που όπως το βλέπει ήταν ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμηθεί η διαφθορά. Πολιτικοί αντίπαλοί του όμως δεν παύουν να τού προσάπτουν πως «στρατιωτικοποιεί» τη χώρα.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video