Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
8.7 C
Serres

Αφγανιστάν: Πάνω από 60 κυβερνήσεις ζητούν να επιτραπεί στους ξένους να φύγουν από τη χώρα

Οι κυβερνήσεις 60 και πλέον χωρών με κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι οι Αφγανοί και οι ξένοι που θέλουν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν πρέπει να επιτραπεί να αναχωρήσουν με ασφάλεια και ότι τα αεροδρόμια και οι συνοριακές διελεύσεις πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Η κοινή διακήρυξη δημοσιοποιήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και άλλων 60 χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, του Κατάρ και του Ηνωμένου Βασιλείου τονίζουν στο κείμενο αυτό ότι «αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας» στο Αφγανιστάν φέρουν «την ευθύνη» και θα «δώσουν λόγο» για την «προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ιδιοκτησίας» και καλούν να υπάρξει «άμεση αποκατάσταση της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης».


Babis


Στην κοινή διακήρυξη προστίθεται πως «στον αφγανικό λαό αξίζει να ζει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια» και «εμείς στη διεθνή κοινότητα παραμένουμε έτοιμοι να τον βοηθήσουμε».

 
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚόσμοςΑφγανιστάν: Πάνω από 60 κυβερνήσεις ζητούν να επιτραπεί στους ξένους να φύγουν...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σάντσεθ: Οι αρχές της Ισπανίας δεν γνωρίζουν ακόμη πώς προκλήθηκε το μπλακ άουτ

Οι αρχές της Ισπανίας δεν διαθέτουν προς το παρόν...

Ποτέ στα ιστορικά τέτοιας έκτασης μπλακάουτ, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές

Ποτέ στην Ιστορία δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιας έκτασης μπλακάουτ,...

Μαζικό μπλακάουτ παραλύει Ισπανία – Πορτογαλία

Μια «μαζική» διακοπή ηλεκτροδότησης πλήττει «ολόκληρη την Ιβηρική Χερσόνησο»...

Τελευταία Νέα