Αφγανός 24 ετών, ο οποίος είχε υποβάλει αίτηση ασύλου και ήταν γνωστός στις αρχές για ληστείες σε καταστήματα και αδικήματα σχετικά με ναρκωτικά, είναι ο οδηγός του Mini Cooper που ... Περισσότερα

Αφγανός 24 ετών, γνωστός στις αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε στο πλήθος στο Μόναχο

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Αφγανός 24 ετών, ο οποίος είχε υποβάλει αίτηση ασύλου και ήταν γνωστός στις αρχές για ληστείες σε καταστήματα και αδικήματα σχετικά με ναρκωτικά, είναι ο οδηγός του Mini Cooper που έπεσε νωρίτερα το πρωί σε συγκεντρωμένο πλήθος διαδήλωσης στο κέντρο του Μονάχου.

Advertisement
 

Η αστυνομία κάνει λόγο για 27 τραυματίες – ανάμεσά τους και παιδιά – , δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η Süddeutsche Zeitung μετέδωσε νωρίτερα ότι υπάρχει μία νεκρή. Για “επίθεση” μιλά ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν, η διαδήλωση βρισκόταν προς το τέλος της και την συνόδευε αυτοκίνητο της αστυνομίας, το οποίο ο δράστης προσπέρασε με ταχύτητα άνω των 50 χλμ/ώρα. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να το σταματήσουν πυροβολώντας, ωστόσο το αυτοκίνητο έπεσε κατευθείαν πάνω στους διαδηλωτές. Ο οδηγός συνελήφθη αμέσως.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ έκανε πριν από λίγο λόγο για «επίθεση». «Σε κάθε τέτοια επίθεση απαντάμε με σύνεση, αλλά μπορώ να σας πω ότι αυξάνεται η αποφασιστικότητά μας. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη θα συμβεί. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε από επίθεση σε επίθεση (…) Πρέπει τελικά να κάνουμε κάτι», είπε ο κ. Ζέντερ.

Advertisement
Family Kitchen

Αύριο αρχίζει στο Μόναχο η ετήσια Διάσκεψη για την Ασφάλεια (MSC), για την οποία θα συγκεντρωθούν στην βαυαρική πρωτεύουσα δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών και ‘Αμυνας από όλον τον κόσμο. Ο Γιοάχιμ Χέρμαν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο το σημερινό περιστατικό να σχετίζεται με την διοργάνωση, για την οποία, διαβεβαίωσε, λαμβάνονται ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

ΦΩΤΟ EPA/vifogra / Paul

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25/10/25 10:28 πμ

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Μουλάρια και κορμοί δέντρων - Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

25/10/25 10:20 πμ

Μουλάρια και κορμοί δέντρων – Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

"Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι": Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την "βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου"

25/10/25 10:12 πμ

“Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι”: Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την “βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου”