«Αγνοείτε την κρισιμότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης» Έντονη κριτική άσκησε η Ειρήνη Αγαθοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την κύρωση μνημονίου κατανόησης με ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Αγνοείτε την κρισιμότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης»

Έντονη κριτική άσκησε η Ειρήνη Αγαθοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την κύρωση μνημονίου κατανόησης με την Τυνησία στον τομέα της υγείας. «Είσαστε επικίνδυνοι! Βαφτίζετε τα rapid tests σε self tests αγνοώντας την κρισιμότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία της, υπενθυμίζοντας ότι η σύμβαση με την Τυνησία υπογράφτηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ότι εφόσον η σημερινή κυβέρνηση κρίνει σκόπιμο να τη φέρει στη βουλή μεσούσης της πανδημίας, καλό θα ήταν να την αξιοποιήσει προς όφελος των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, είπε πως η κυβέρνηση οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη της την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), για άρση των πατεντών των εμβολίων, ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για χώρες εκτός ΕΕ όπως η Τυνησία, διότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ «αν δεν είμαστε όλοι ασφαλείς, κανείς δεν είναι ασφαλής».

Στη συνέχεια, απάντησε σε σημεία της ομιλίας της υφυπουργού Υγείας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με την υγειονομική κατάσταση της χώρας, η οποία χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής στην κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση της πανδημίας είπε μια σειρά ανακρίβειες.

Συγκεκριμένα, η κ. Αγαθοπούλου αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

Advertisement
Babis

Στις μόνιμες προσλήψεις 1.310 ιατρών, από τις οποίες οι 943 ήταν θέσεις που είχαν εγκριθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και καθυστέρησαν με ευθύνη της παρούσας Κυβέρνησης,
Στις μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών/τριών που στην πραγματικότητα είναι 458 αντί 1710,
Στη δημιουργική λογιστική που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση για να υπολογίσει τον «υπερδιπλασιασμό» κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ αυτή τη στιγμή με 750 διασωληνωμένους έχει μπλοκάρει το ΕΣΥ.
Κλείνοντας, η βουλεύτρια Κιλκίς αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, τα self tests. Όπως είπε, «η κυβέρνηση επέλεξε αυτό το μέτρο αντί για τη δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε αξιόπιστη διάγνωση του covid-19 από επαγγελματίες υγείας».

Στην πορεία προέκυψαν επιπλέον προβλήματα, καθώς τα κιτ που έχουν διανεμηθεί στην πραγματικότητα προορίζονται για εργαστηριακή χρήση, «εσείς βαφτίζετε τα rapid tests ως self tests, αλλάζοντας απλά τις οδηγίες χρήσης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Αγαθοπούλου και κατέθεσε τις οδηγίες χρήσης σε άλλες γλώσσες και στα ελληνικά, όπου διαπιστώνεται η διαφορά στη μετάφραση.

Ακόμη, επισήμανε ότι στις μεταφρασμένες οδηγίες επιμελώς παραλείπονται συγκεκριμένα εδάφια, όπως η αποκλειστική χρήση εντός εργαστηρίου και η προσοχή που επιβάλλεται στην απόρριψη των επικίνδυνων συστατικών που περιλαμβάνονται. Έκλεισε την ομιλία της, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και οφείλει άμεσες εξηγήσεις και για αυτό το φιάσκο.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ - Καθήκοντα διοικητή αναλαμβάνει ο Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας Γιώργος Βαγενάς

14/01/26 2:33 μμ

Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ – Καθήκοντα διοικητή αναλαμβάνει ο Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας Γιώργος Βαγενάς

ΥΠΠΟ: Αναδεικνύονται οι αρχαιότητες της «Οικίας Κοκοβίκου», στην Πλάκα

14/01/26 2:27 μμ

ΥΠΠΟ: Αναδεικνύονται οι αρχαιότητες της «Οικίας Κοκοβίκου», στην Πλάκα

Μικρές βελτιώσεις στην καθημερινότητα συνδέονται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

14/01/26 2:20 μμ

Μικρές βελτιώσεις στην καθημερινότητα συνδέονται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

ΕΙΝΑΠ-ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία ανακαινίζονται αλλά λείπουν οι εργαζόμενοι

14/01/26 2:14 μμ

ΕΙΝΑΠ-ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία ανακαινίζονται αλλά λείπουν οι εργαζόμενοι

Ο ΠΑΟΚ παίρνει παίκτη από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη Β’ ομάδα

14/01/26 2:04 μμ

Ο ΠΑΟΚ παίρνει παίκτη από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη Β’ ομάδα

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου

14/01/26 1:59 μμ

Απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου

Σωκράτης Φάμελλος: Οξύτατη η ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αγροτικό

14/01/26 1:55 μμ

Σωκράτης Φάμελλος: Οξύτατη η ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αγροτικό

Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα - Κλειστός ο κόμβος Τρίγλιας - Ανοιχτά τα τελωνεία

14/01/26 1:48 μμ

Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στα Μάλγαρα – Κλειστός ο κόμβος Τρίγλιας – Ανοιχτά τα τελωνεία

Θανατηφόρο τροχαίο στην παράκαμψη Θηβών - Λιβαδειάς

14/01/26 1:43 μμ

Θανατηφόρο τροχαίο στην παράκαμψη Θηβών – Λιβαδειάς

Όταν η Καλαμάτα γίνεται το πρόσωπο της Μ. Κάλλας - Η τοιχογραφία που διεκδικεί τον παγκόσμιο τίτλο του 2025

14/01/26 1:38 μμ

Όταν η Καλαμάτα γίνεται το πρόσωπο της Μ. Κάλλας – Η τοιχογραφία που διεκδικεί τον παγκόσμιο τίτλο του 2025

Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη - Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων

14/01/26 12:37 μμ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη – Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων

Λαϊκές αγορές: Κατάργηση ηλεκτρονικού τιμολογίου και τεκμαρτού εισοδήματος ζητούν παραγωγοί και μικροπωλητές

14/01/26 12:04 μμ

Λαϊκές αγορές: Κατάργηση ηλεκτρονικού τιμολογίου και τεκμαρτού εισοδήματος ζητούν παραγωγοί και μικροπωλητές