Η αντίστροφη μέτρηση τελείωσε και η ώρα της αλήθειας έφτασε για την Εθνική Ελλάδας. Σήμερα το απόγευμα (26/3, 19:00) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φιλοξενείται από την Γεωργία με στόχο την ... Περισσότερα

Άγγελος Χαριστέας: «Είναι... καρμικό να βρεθούμε στο Euro»

Epiloges Press

Epiloges Press

Η αντίστροφη μέτρηση τελείωσε και η ώρα της αλήθειας έφτασε για την Εθνική Ελλάδας. Σήμερα το απόγευμα (26/3, 19:00) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φιλοξενείται από την Γεωργία με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. 

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «συνάντησε» τον Αγγελο Χαριστέα και ο «χρυσός σκόρερ» του Euro 2004, ο οποίος ξέρει πολύ καλά από τελικούς, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει την νίκη. Ο Χαριστέας επεσήμανε ότι οι διεθνείς είναι έτοιμοι και αναφέρθηκε στο… κάρμα με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από το «έπος» της Πορτογαλίας. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άγγελου Χαριστέα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

ΕΡ: Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα την Γεωργία. Σε έναν τελικό, όπου όποια ομάδα κερδίσει παίρνει την πρόκριση για το Euro. Πως βλέπετε το παιχνίδι;
«Για εμένα το σημαντικό είναι ότι με το Καζακστάν η ομάδα έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια και μας έδωσε πολύ ωραία δείγματα. Ημουν στο γήπεδο και μας έδειξαν τα παιδιά ότι έχουν δυνατό μομέντουμ. Είναι σημαντικό ότι οι παίκτες κλειδιά που έχουμε στην ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι πνευματικά, η ομάδα είναι έτοιμη. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα περάσουμε εύκολα στην Γεωργία. Είναι μία ομάδα που δεν έχει πάει ποτέ σε Euro, παίζει στην έδρα της και το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο. Από την άλλη όμως, θα έλεγα ότι βλέποντας τα παιδιά, είδα ότι έχουν μία πολύ μεγάλη προσήλωση. Είναι πνευματικά έτοιμοι για έναν τελικό».

ΕΡ: Που θα κριθεί το παιχνίδι;
«Για εμένα αυτά τα παιχνίδια κρίνονται πάντα στο γκολ. Όποιος θα σκοράρει θα έχει τον πρώτο λόγο».

ΕΡ: Επομένως περιμένετε ένα κλειστό ματς;
«Ακριβώς. Σίγουρα δεν περιμένω αυτό που έγινε με το Καζακστάν. Είναι μία δύσκολη δοκιμασία, γιατί παίζεις εκτός έδρας, αλλά από την άλλη, η Γεωργία φοβάται, ότι σε περίπτωση που προηγηθούμε, θα είναι πολύ δύσκολο να το γυρίσει. Οπότε είναι δύσκολο το ματς, θα κριθεί στο γκολ». 

ΕΡ: Θεωρείς ότι ήρθε η στιγμή μετά από 20 χρόνια από το «έπος της Πορτογαλίας» η Ελλάδα να βρεθεί ξανά σε μία τελική φάση;

Advertisement
Family Kitchen

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε στο Euro. Είναι η καλύτερη διαφήμιση για μία χώρα όταν είναι σε τελικά Μουντιάλ ή Euro. Θεωρώ ότι η τωρινή ομάδα το έχει καταλάβει, το ξέρουνε. Επίσης θεωρώ ότι είναι… καρμικό το γεγονός ότι είναι 20 χρόνια μετά το Euro 2004. Εάνν περάσουμε θα έχουμε στον όμιλο την Πορτογαλία και την Τουρκία, ομάδες που έχουμε μία ιδιαίτερη… κόντρα και νομίζω ότι όλα αυτά θα λειτουργήσουν καρμικά. Εχουμε επίσης έντονο τον ελληνισμό στη Γερμανία και γενικότερα έχουμε πολλά κίνητρα». 

ΕΡ: Τέλος ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους παίκτες ενόψει του αγώνα με την Γεωργία;
«Να σκεφτούν πριν το παιχνίδι να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Για να καταλάβουν το πόσο υπερήφανοι θα είναι αυτοί και οι οικογένειές τους, όταν το καταφέρουν».

*** Η συνέντευξη έγινε στο περιθώριο της ανακοίνωσης των επίσημων χορηγών του Euro 2024 «AXE, Dove Men + Care και Ultrex»


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 4:54 μμ

Η Τσέλσι έθεσε εκτός ομάδας για δύο αγώνες τον Φερνάντες

03/04/26 4:50 μμ

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε ευκαιρία να φτάσουμε σε ένα απίστευτο ορόσημο, σε οκτώ σερί ημιτελικούς Κυπέλλου»

03/04/26 4:35 μμ

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ενεργοποιεί τη ρήτρα για να κρατήσει Νίκο Γκονζάλεθ

03/04/26 4:22 μμ

Λαπόρτα: «Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε με τον Φλικ»

03/04/26 3:58 μμ

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ

03/04/26 3:37 μμ

Μάντσεστερ Σίτι: Κοντά σε συμφωνία με τον Φόντεν για το νέο συμβόλαιο

03/04/26 3:28 μμ

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα της συζύγου του Ζότα

03/04/26 3:23 μμ

Αρμπελόα: «Ας αφήσουμε πίσω μας το γόνατο του Μπαπέ και ας απολαύσουμε τα γκολ του»

03/04/26 3:12 μμ

Εβερτον: Μένει ο Τζακ Γκρίλις

03/04/26 2:56 μμ

Αθλητικός Δικαστής: Από μία αγωνιστική και πρόστιμο σε Ναν, Λεσόρ και Ντόρσεϊ

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

03/04/26 12:53 μμ

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο σύντροφός μου είναι ο ωραιότερος Έλληνας»

03/04/26 12:47 μμ

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο σύντροφός μου είναι ο ωραιότερος Έλληνας»