Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα: Την Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα:

Την Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν ενώ από το απόγευμα στα δυτικά και τη Μακεδονία και από αργά το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6, στα πελάγη 7 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα για όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς τα νησιά. Η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη τη χώρα.

Το Σάββατο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι από τα δυτικά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Advertisement
Family Kitchen

Γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Κυριακή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πολύ καλός αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός, με κύριο χαρακτηριστικό την απουσία βροχών και καταιγίδων, μετά από σχεδόν 10 «ψυχρές» ημέρες. Ηλιοφάνεια, αλλά και λίγες τοπικές συννεφιές το μεσημέρι και το απόγευμα, με έμφαση σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και μόνο προς το απόγευμα στα γύρω ορεινά, με έμφαση την Πάρνηθα και την Πεντέλη, θα υπάρξουν κάποιες τοπικές συννεφιές, χωρίς βροχές.

Η θερμοκρασία θα φτάσει ως μέγιστη τιμή τους 27 βαθμούς Κελσίου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισπανία: Το καλοκαίρι του 2025 ήταν το θερμότερο από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία

16/09/25 5:57 μμ

Ισπανία: Το καλοκαίρι του 2025 ήταν το θερμότερο από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Επιταχύνουμε τις αλλαγές για να πετύχουμε ισχυρή ανάπτυξη»

16/09/25 5:56 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Επιταχύνουμε τις αλλαγές για να πετύχουμε ισχυρή ανάπτυξη»

Tα θαλάσσια σπήλαια στο Αιγαίο

16/09/25 5:52 μμ

Tα θαλάσσια σπήλαια στο Αιγαίο

Τα σχολικά γεύματα μπορούν να γίνουν μοχλός ανάπτυξης και μετασχηματισμού του συστήματος τροφίμων, υποστηρίζει έκθεση

16/09/25 5:34 μμ

Τα σχολικά γεύματα μπορούν να γίνουν μοχλός ανάπτυξης και μετασχηματισμού του συστήματος τροφίμων, υποστηρίζει έκθεση

Νέα Αριστερά: Αδιανόητο να απορρίπτονται τα αιτήματα των γονιών των θυμάτων των Τεμπών για εκταφή

16/09/25 5:13 μμ

Νέα Αριστερά: Αδιανόητο να απορρίπτονται τα αιτήματα των γονιών των θυμάτων των Τεμπών για εκταφή

Πυρκαγιά στην Παλαιόπολη Άνδρου - Προειδοποιητικό μήνυμα του 112

16/09/25 5:11 μμ

Πυρκαγιά στην Παλαιόπολη Άνδρου – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112

Δ. Κουτσούμπας: Κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός αυτές τις ώρες που το Ισραήλ επιχειρεί να ολοκληρώσει την κτηνωδία του στη Γάζα

16/09/25 6:01 μμ

Δ. Κουτσούμπας: Κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός αυτές τις ώρες που το Ισραήλ επιχειρεί να ολοκληρώσει την κτηνωδία του στη Γάζα

Σ. Φάμελλος: Ζητούμε τον τερματισμό στην επιχείρηση κατάληψης της Γάζας

16/09/25 5:59 μμ

Σ. Φάμελλος: Ζητούμε τον τερματισμό στην επιχείρηση κατάληψης της Γάζας

Το φαινόμενο Ντουπλάντις: Τα μυστικά, η επιστήμη και τα 6.50μ που μπορεί να ...πετάξει μέχρι το τέλος της δεκαετίας

16/09/25 3:38 μμ

Το φαινόμενο Ντουπλάντις: Τα μυστικά, η επιστήμη και τα 6.50μ που μπορεί να …πετάξει μέχρι το τέλος της δεκαετίας

16/09/25 3:31 μμ

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Το Ινστιτούτο Θερβάντες θα τιμήσει τον Λόρκα στο Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου

16/09/25 3:25 μμ

Το Ινστιτούτο Θερβάντες θα τιμήσει τον Λόρκα στο Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το κύριο μέρος της χερσαίας επιχείρησης

16/09/25 3:23 μμ

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το κύριο μέρος της χερσαίας επιχείρησης