Από άνοιξη…. χειμώνας. Μπορεί έως και αύριο, Παρασκευή ο καιρός να κινείται σε ανοιξιάτικο «τέμπο» με θερμοκρασίες κοντά στους 20 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, όμως από το Σάββατο σταδιακά «αγριεύει» ... Περισσότερα

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι – Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα «λευκά»

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Από άνοιξη…. χειμώνας. Μπορεί έως και αύριο, Παρασκευή ο καιρός να κινείται σε ανοιξιάτικο «τέμπο» με θερμοκρασίες κοντά στους 20 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, όμως από το Σάββατο σταδιακά «αγριεύει» και φέρνει θυελλώδεις ανέμους, κρύο και χιόνια.

Advertisement
 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, από το Σάββατο σταδιακά και από τα βόρεια έρχεται βαρυχειμωνιά με τα χιόνια προς την Κεντρική και Βόρεια χώρα να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες που πιθανόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά να κρατήσουν δεμένα και τα πλοία.

«Πιθανόν ο χιονιάς να απασχολήσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου και αν δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι και το κέντρο της πόλης, σίγουρα γύρω γύρω από αυτό σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα» τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Με φθινοπωρινό καιρό ξεκίνησε η ημέρα σήμερα, σχετικά γρήγορα όμως θα κυριαρχήσει η άνοιξη και μάλιστα με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές κοντά στους 20°.

Advertisement
MEGA

Ανοιξιάτικος και αύριο ο καιρός και από το Σάββατο σταδιακά και από τα βόρεια βαρυχειμωνιά με τα χιόνια προς τη κεντρική και βόρεια χώρα να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες που πιθανόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά να κρατήσουν δεμένα και τα πλοία.

Πιθανόν ο χιονιάς να απασχολήσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα στο βράδυ του Σαββάτου και αν δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι και το κέντρο της πόλης, σίγουρα γύρω γύρω από αυτό σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Ακολουθεί χάρτης χιονόπτωσης σύμφωνα με τα δεδομένα που διαμόρφωσε το μετεωρολογικό μας μοντέλο».

Advertisement
Babis

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-01-2024

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται σε όλη τη χώρα με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο στα 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες στα 9, στο κεντρικό και στο νοτιο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-01-2024

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της δυτικής Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9, τοπικά στο νοτιοδυτικό Αιγαίο 10 μποφόρ, και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-01-2024

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στα νοτιοανατολικά προβλέπονται πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα σημειωθούν λίγες χιονοπτώσεις σε ορεινές ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τα δυτικά τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολυφωνική ή Πολυκαναλική; Η πρόσβαση στο ΕΣΥ έχει τώρα έναν αριθμό και μία πλατφόρμα για την ενημέρωση και την εξυπηρέτησή σου!

06/10/25 11:28 πμ

Πολυφωνική ή Πολυκαναλική; Η πρόσβαση στο ΕΣΥ έχει τώρα έναν αριθμό και μία πλατφόρμα για την ενημέρωση και την εξυπηρέτησή σου!

Σύνδρομο burnout: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

06/10/25 11:17 πμ

Σύνδρομο burnout: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας

06/10/25 11:08 πμ

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας και προαναγγέλλει το νέο κόμμα

«Πουλιά στη Θύελλα»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κ.Μπαρμπούτη στις Σέρρες

06/10/25 11:00 πμ

«Πουλιά στη Θύελλα»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κ.Μπαρμπούτη στις Σέρρες

«Διοικητικές κυρώσεις Γ.Ε.ΜΗ.- Συμμόρφωση των επιχειρήσεων»- Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών

06/10/25 11:01 πμ

«Διοικητικές κυρώσεις Γ.Ε.ΜΗ.- Συμμόρφωση των επιχειρήσεων»- Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών

Χατζηβασιλείου: Οι σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου υπερβαίνουν κάθε έργο - Ο ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να βρεθεί οικονομικά εκτεθειμένος

06/10/25 10:45 πμ

Χατζηβασιλείου: Οι σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου υπερβαίνουν κάθε έργο – Ο ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να βρεθεί οικονομικά εκτεθειμένος

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Εκκλησία των Σερρών

06/10/25 9:20 πμ

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Εκκλησία των Σερρών

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει - Γιατί κερδίζει έδαφος η χώρα μας

06/10/25 9:09 πμ

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη του διπλού φονικού στο κάμπινγκ της Φοινικούντας - Το χρονικό του εγκλήματος

06/10/25 9:00 πμ

Διπλή δολοφονία σε κάμπινγκ στη Μεσσηνία-Αναζητείται ο δράστης

Επέστρεψαν στην Ισπανία 21 ακτιβιστές - μέλη του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα

06/10/25 8:54 πμ

Επέστρεψαν στην Ισπανία 21 ακτιβιστές – μέλη του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon Ημιμαραθώνιος Σερρών

06/10/25 8:46 πμ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon Ημιμαραθώνιος Σερρών

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

06/10/25 12:17 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου