Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν το ερχόμενο Σάββατο αγρότες από όλη την Ελλάδα στην οδό Εγνατία, στο πλαίσιο της 28ης Agrotica, που ανοίγει τις πύλες της, την Πέμπτη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν το ερχόμενο Σάββατο αγρότες από όλη την Ελλάδα στην οδό Εγνατία, στο πλαίσιο της 28ης Agrotica, που ανοίγει τις πύλες της, την Πέμπτη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Advertisement
 

 

Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Εγνατία, μπροστά από την πύλη Εμπορίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα στον κλάδο τους.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής γραμματείας Επιτροπής των μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας κάλεσε όλους τους αγρότες «να σηκωθούν από τον καναπέ τους» και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, που είναι προγραμματισμένο στις 12 το μεσημέρι.

 

«Από το σπίτι τίποτα δεν κερδήθηκε τίποτα ποτέ. Στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης στην κυβέρνηση ότι είμαστε εδώ και παλεύουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που βγαίνουν στους δρόμους», σημείωσε ο κ. Μαρούδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μπλόκα μέχρι στιγμής έχουν στηθεί σε Πελλοπόνησο, Κρήτη, Πέλλα, Φθιώτιδας, Άρτα, Λάρισα, Νάουσα κ.α.

 

«Θέλουμε να καταγγείλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Αντιμετώπισαν με ΜΑΤ τους αγρότες στην Καρδίτσα», τόνισε ο κ. Μαρούδας και εξαπέλυσε βολές κατά του υπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη. «Είναι θράσος και ψέμα να λέει ότι δεν υπήρξε προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για το πετρέλαιο», υπογράμμισε.

«Είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Είναι μονόδρομος ο αγώνας», σημείωσε από την πλευρά του», ο Χρήστος Κάμτσης, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας Επιτροπής Μπλόκων.

Advertisement
Babis

«Για να απαντήσουμε στα παπαγαλάκια των εκάστοτε κυβερνώντων ότι βγαίνουμε κάθε Ιανουάριο στον δρόμο τους λέμε ότι έχουμε 365 τον χρόνο δουλειά και πολλές φορές δεν μας φτάνουν αυτές οι μέρες», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Στον νόμο Πέλλας το 2019 ήταν μια χρόνια καλή από πλευράς παραγωγής αν εξαιρέσουμε ζημιές χαλαζιού. Επί τρεις μήνες έπεφτε χαλάζι κι είχε καταστρέψει τον νομό. Τέλη του Γενάρη και ακόμη δεν έχουν έρθει εκτιμήσεις για τις ζημιές που είχαμε τον Απρίλιο», πρόσθεσε.

Advertisement
MEGA

Σε κινητοποιήσεις προχωρά τις επόμενα ημέρες και ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου, Διαμάντω Κρητικού.

«Παλεύουμε μόνοι μας για να μπορέσουμε να αποδώσουμε στα σπίτια μας κι στον εαυτό μας. Η κτηνοτροφία έχει μειωθεί κατά 40%. Νέοι άνθρωποι δεν έχουν μείνει στον τόπο μας και δεν υπάρχουν αγροτικά χέρια. Δεν βγαίνουμε στον δρόμο από αντίδραση», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Κρητικού.

 

Πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολυφωνική ή Πολυκαναλική; Η πρόσβαση στο ΕΣΥ έχει τώρα έναν αριθμό και μία πλατφόρμα για την ενημέρωση και την εξυπηρέτησή σου!

06/10/25 11:28 πμ

Πολυφωνική ή Πολυκαναλική; Η πρόσβαση στο ΕΣΥ έχει τώρα έναν αριθμό και μία πλατφόρμα για την ενημέρωση και την εξυπηρέτησή σου!

Σύνδρομο burnout: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

06/10/25 11:17 πμ

Σύνδρομο burnout: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας

06/10/25 11:08 πμ

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας και προαναγγέλλει το νέο κόμμα

«Πουλιά στη Θύελλα»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κ.Μπαρμπούτη στις Σέρρες

06/10/25 11:00 πμ

«Πουλιά στη Θύελλα»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κ.Μπαρμπούτη στις Σέρρες

«Διοικητικές κυρώσεις Γ.Ε.ΜΗ.- Συμμόρφωση των επιχειρήσεων»- Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών

06/10/25 11:01 πμ

«Διοικητικές κυρώσεις Γ.Ε.ΜΗ.- Συμμόρφωση των επιχειρήσεων»- Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών

Χατζηβασιλείου: Οι σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου υπερβαίνουν κάθε έργο - Ο ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να βρεθεί οικονομικά εκτεθειμένος

06/10/25 10:45 πμ

Χατζηβασιλείου: Οι σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου υπερβαίνουν κάθε έργο – Ο ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να βρεθεί οικονομικά εκτεθειμένος

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Εκκλησία των Σερρών

06/10/25 9:20 πμ

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Εκκλησία των Σερρών

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει - Γιατί κερδίζει έδαφος η χώρα μας

06/10/25 9:09 πμ

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη του διπλού φονικού στο κάμπινγκ της Φοινικούντας - Το χρονικό του εγκλήματος

06/10/25 9:00 πμ

Διπλή δολοφονία σε κάμπινγκ στη Μεσσηνία-Αναζητείται ο δράστης

Επέστρεψαν στην Ισπανία 21 ακτιβιστές - μέλη του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα

06/10/25 8:54 πμ

Επέστρεψαν στην Ισπανία 21 ακτιβιστές – μέλη του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon Ημιμαραθώνιος Σερρών

06/10/25 8:46 πμ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon Ημιμαραθώνιος Σερρών

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

06/10/25 12:17 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου