Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
8.7 C
Serres

Αίτημα να κηρυχθεί το Άγιο Όρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω καταστροφών από την κακοκαιρία

Η Ιερά Κοινότητα και η Πολιτική Διοίκηση ζητούν με αίτημα προς την Πολιτική Προστασία, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άγιο Όρος, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν τις τελευταίες μέρες οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τον Άθω.

 

Οι περισσότερες μονές, σκήτες και κελιά έχουν αποκλειστεί, λόγω των ζημιών που υπέστη το δασικό οδικό δίκτυο πρόσβασης, με κορυφαία περίπτωση τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το λιμανάκι της Δάφνης, στην πρωτεύουσα Καρυές, ο οποίος κόπηκε στα δυο.

Μοναχοί με τους οποίους επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησαν για «εφιαλτικές ώρες» που βίωσε η αγιορείτικη κοινωνία, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος των ζημιών.




Babis

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο θα επιχειρήσουν να μεταβούν στον Άθω συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας για να καταγράψουν το εύρος της καταστροφής.

Εν μέσω του πλήγματος της κακοκαιρίας χθες, πάντως, στις Καρυές μοναχοί προχώρησαν στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστί, με περιφορά γύρω από το ναό του Πρωτάτου, αναπέμποντας δέηση για την προστασία από τον κορωνοϊό.

ΕλλάδαΑίτημα να κηρυχθεί το Άγιο Όρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω καταστροφών...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συναυλία της ΚΟΘ στο Σπήλαιο Πετραλώνων στη Χαλκιδική

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, που συνδιοργανώνουν η Κρατική Ορχήστρα...

ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετέχουμε με 24ωρη απεργία στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

Με απεργιακή συγκέντρωση για την Αθήνα στην Πλατεία Κοραή...

Εικόνα εγκατάλειψης σε χωριά της Φλώρινας – Η ανεργία διώχνει τους νέους

Δρόμοι έρημοι, κτίρια εγκαταλελειμμένα και σχολεία κλειστά αντικρίζει κανείς...

Στη φυλακή προπονητής πολεμικών τεχνών για κατάχρηση ανήλικης

Στη φυλακή οδηγήθηκε 32χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών που κατηγορείται...

Τελευταία Νέα